DECIZIE bombă în dosarul lui Udrea. Care este MOTIVUL

Dosarul în care Elena Udrea contestă condamnarea în dosarul Gala Bute este suspendat, după ce ÎCCJ a decis, luni, să transmită 3 întrebări Curții de Justiție a UE privind respectarea unei decizii CCR când sunt afectate interese financiare europene.

Judecătorii au decis să trimită trei întrebări Curţii de Justiţie Europene privind respectarea unei decizii CCR când sunt afectate interese financiare europene. Decizia a fost luată cu trei la doi. De asemenea, odată cu decizia de a transmite întrebările către CJUE, magistraţii au dispus şi suspendarea procesului. Decizia privind suspendarea nu este definitivă.

Decizia vine în dosarul în care fostul ministru Elena Udrea, dar şi alţi inculpaţi din dosarul Gala Bute contestă pedepsele, după decizia CCR privind constituirea completurilor de 5 judecători de la ÎCCJ. În acest dosar, Elena Udrea (în prezent în Costa Rica) a fost condamnată definitv la 6 ani de închisoare.

CELE TREI ÎNTREBĂRI TRANSMISE CURŢII DE JUSTIŢIE A UNIUNII EUROPENE SUNT:

– Articolul 19 alin. 1 din TUE, articolul 325 alineatul (1) TFUE, articolul 1, alineatul 1, literele a) si b) si articolul 2, alineatul 1 din Convenşia elaborata in temeiul articolului K3 din Tratatul privind Uniunea Europeana, privind protejarea intereselor financiare ale Comunitatilor Europene si principiul securităţii juridice trebuie interpretate in sensul ca se opun adoptarii unei decizii de catre un organ exterior puterii judecatoresti, Curtea Constitutionala a Romaniei, care sa aprecieze asupra legalitatii compunerii unor complete de judecată cu consecinta crearii premiselor necesare admiterii unor cai extraordinare de atac impotriva hotararilor judecatoresti definitive pronunţate intr-un interval de timp?

– Articolul 47, alineatul 2 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene trebuie interpretat în sensul ca se opune constatarii de catre un organ exterior puterii judecatoresti a caracterului lipsit de independenta si impartialitate al unui complet din care face parte un judecator avand functie de conducere şi care nu a fost desemnat aleatoriu, ci in baza unei reguli transparente, cunoscute si necontestate de parti, regula aplicabila in toate cauzele completului respectiv, hotararea adoptata fiind obligatorie potrivit dreptului intern?

– Aplicarea prioritara a dreptului Uniunii trebuie interpretata in sensul ca permite instantei nationale sa inlature aplicarea unei decizii a instantei de contencios constitutional, pronuntata intr-o sesizare vizand un conflict constitutional, obligatorie in dreptul national?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Care Parlamentul României, care Curtea Constituțională a României? ZERO! “Sunt judecători la Berlin”. Să spună ei cum trebuie judecat fiindcă mintea judecătorilor români de la Înalta Curte de Casație și Justiție, instituție prin care potrivit Constituției “se realizează Justiția”, este retardată. Câtă nemernicie, ce umilință, ce căciuleală, câtă lipsă de mândrie națională. Așteptâm ca auguștii judecători de la ÎCCJ și CSM să trimită forurilor din străinatate întrebarea: “șlițul la pantalonii de bărbați cum trebuie să aibă degajarea în dreapta sau în stânga?”

  2. Judecatorii de la Inalta Curtea au fost colegi de facultate cu Neculicia, sunt forte bine pregatiti. Propun ca toti judecatorii de la Inalta Curte sa mearga sa faca ucenicie cel putin 3 ani, la Curtea de la Haga, dar la zi nu la distanta si pe banii lor.

  3. Ce drak de judecatori supremi sunt astia care adreseaza intrebari unei Curti externe, cu privire la un dosar in justitia romana? Ei nu stiu reglementarile? Sau anuleaza dintr-o prostie principiul subsidiaritatii pentru Romania in domeniul Justitiei? Daca o vor legata pe Udrea, sa gaseasca probe, nu subterfugii!

  4. ..no maaa romani..da nu i mai bigne sa l intrebati pa sfintia sa …..de la Roman…ca tat vini la Cluj..si gata ..ce atata cheltuiala de timp si bani..ori …unora le convine..o vor pa lenuta…pai she ma ..lenutza actuala i shea de acu cinshpi ani …?? sh apoi ati intrebat o ee mai vre??.. cum o fo bashescu cu povestioarele lui cetite n simbad amrineriu si spuse n noapti la focuri….din tabara ..nimic nu mai e..

  5. Adica in clar „Noi aia e juecam in OVVJ chioar trebuie sa respectam legile romanesti?”

  6. Ingrozitor! Punem întrebări Curţii de Justiţie Europene privind respectarea unei decizii CCR când sunt afectate interese financiare europene??? Deci, justitia europeana e dupa INTERESE???

  7. Eeee ! Ce isi face cu mana ei, singurica isi facu. Stie musca dc trage la friptura. Ia mai lasati mofturile democratice ca nu e democraTie, e numai Mie. Asa zice una. Care Mie? Care sunt de pe unde m-am cocotat sa imi fie bine Mie. Numai ca unii stiu si ma ataca cand imi e lumea mai cu talc importanta…. uuuu pic de nu !! si totusi nu vreau sa… desi trebuie, urlu de ciuda ca trebuie iar sa…si nu vreau sa ii dau …. dar nu am alta solutie.Faima ma precede, asta e baiul meu, de aceea toti ma taxeaza acum, dar cert e ca carnatareasa nu-s!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.