Dezvăluire-șoc! 300 de magistrați din România au dosare penale

În prezent, la Direcţia Naţională Anticorupţie sunt înregistrate aproximativ 300 de dosare în care sunt anchetaţi magistraţi, precizează Marius Iacob, procurorul şef adjunct al DNA, în proiectul de management pentru susţinerea candidaturii la şefia DNA.

Cifra este uluitoare, căci în condițiile în care în România activează circa 7.000 de magistrați, rezultă că aproape 5% dintre aceștia sunt vizați în dosare de corupție.
În plus, Iacob vorbeste de 300 de cauze cu magistrați, ceea ce înseamnă că pot fi mai mult de 300 de judecători și procurori cu dosar la DNA, în condițiile în care un dosar poate privi mai multe persoane, potrivit Antena3.

Adjunctul DNA face această dezvaluire explicând faptul că odată cu înființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați trebuie predate toate dosarele cu judecatori și procurori aflate în lucru la parchetul anticorupție.

Ce a decis astăzi Tudorel Toader

Reamintim că procedura de numire a unui procuror șef al DNA va fi reluată. Niciunul dintre cei patru candidați la această funcție nu a fost acceptat de ministrul Justiției.

„În cadrul procesului de selecție s-a apreciat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare desemnării pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanțelor manageriale.

În urma desfășurării procedurii de selecție, vă aducem la cunoștință faptul că nu se va face o propunere de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție dintre candidații participanți, procedura urmând a fi reluată.“, se precizează pe site/ul Ministerului de Justiție. 

Recomanda 4
Author

14 Comentarii

  1. Asa se explica. Deci randamentul scazut/procuror are acum explicatii. Nu degeaba se freca menta pe acolo. Stiu pt ca desi am facut in 2012 o reclamatie pt un batranel cu dovezi puse in plic, ni se raspunse ca nu sunt probe.Le-am trimis odata cu descrierea situatiei, dar daca nu e ordin politic de la stapanul nucleului greu, nu misca in front. Partea adversa a bagat la inaintare fufetele din casa, relatiile, banii si au rezolvat. Ih? Ce mai poti zice? e concludent

  2. Ce vă imaginați … ? Nu trebuie să existe și călăii pentru executarea sentințelor elaborate în grotele eminențelor statului … văndut … ?!

  3. Socant ce anume ? Ca sunt numai 300 ? Inseamna ca securitatea nu vrea, nu e lasata sau nu stie sa-si faca treaba ca lumea. La ce s-a cheltuit atat cu Ochiul si timpanul daca la peste 2500 de mandate de ascu;l;tare anuale, eliberate numai de ICCJ rezultatul este atat de modest?

  4. Dupa procent rezulta ca, cei care lupta cu coruptia sunt cei mai corupti. Adicatelea, sub lampa nu se vede! Oricum justitia este stat in stat si nu raspunde in fata poprului. As propune ca Procurorul general sa participe la alegeri ca independent si seful CSM sa fie ales de popor nu de corbii intre ei.

  5. DNA trebuie desfiintata, toti procurorii ei dati afara din magistratiura si re-infiintata cu oameni noi calificati se ne-patati.

  6. Adica peste 300 de magistrati suspendati din activitatea din . . . . MAGISTRATURA ?
    . . . . . . . considerandu-i si pe procurori niste magistrati, acolo. Pai din ce traiesc acestia ?

  7. cifra e prea mica..la cate condamnari cu suspendare dau unii judecatori unor criminali (eg popa cu alcoolemie 1.2 la mie, care a omorat un om si apoi a fugit de la locul accidentului) si cate si mai cate sentinte in mod evident incorecte..m-as mira ca doar 5 % dintre judecatori sa fie corupti..ok, unii dau sentintele alea asa, fara spaga, dar cred ca sunt mai multi oricum

  8. „Dan Barna Biju”, apreciez eleganta de a-l numi pe „Puli21”, „Polio 21”! „Nastratin” zis si „Nas’ty” este si islamistul
    al carui pseudonim incepea cu „B”(nu Bairam,dar ceva asemanator!).Astia sunt prostaci securisti de „dreapta”, orchestra,adica cu duzini de pseudonime pentru a crea aparenta unei mase mari! Ei nu beneficiaza precum partiduletzele
    din Opozitie de serviciile unor falsificatori de sondaje de la institutele de manipulare ale Securitatii, de genul unor
    Pielicica Psoriazis si Palada Tornada( furtuna pe platourile Tv) care sa umfle procentajele ca pe baloane!!!

  9. Adunatura de penali! Corupti !!
    Sau?
    Sau „exces de zel” lulutescp-Paukerost? Stat de drept model MCV?
    Oricum o dai e rau. Ori magistratii sunt o adunatura de corupti ori DNA este un organ de model Cekist!

  10. Printre români, procentul de penali e cam 0,2%. Printre magistraţi e 4%.
    N-ar trebui să-i judecăm noi pe ei?

    • cred ca 40% (ca sa nu zicem 80%) e mai aproape de realitate decit aia 4%.

  11. Misiuena DNA a fost curatarea mediului de afaceri de afaceristii romani, crearea unui culoar politic incit sa fie selectionati doar cei avizati in anumite cercuri de interese care nu sint la nivelul Romaniei. Romania este o prada inca bogata care a fost pusa pe tava escrocilor de catre institutiile statale romanesti!

  12. Fara penali in Administratie!Unde-or fi lili viki zoica rebecca?Ma lasara pe mine singur sa duc lupta cu penalii si coruptii!Nici nasty-nastratin nu se mai vede,nici Oblio21 sau Polio21,or fi primit alte insarcinari pe linie de serviciu? Sau or fi pe la alte gazete ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.