Di Meola, chitaristul legendar

După concertul susținut duminică la Timișoara, chitaristul Al Di Meola urcă azi pe scenă, la Cluj-Napoca, cu spectacolul „Music of Di Meola, Piazzolla & Lennon-McCartney“. Renumitul muzician american asociat cu sonoritățile jazz-fusion vine în fața publicului de la ora 20.00, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

Cariera impresionantă de peste 40 de ani dedicați muzicii l-a transformat pe Al Di Meola într-o legendă a chitarei. De patru ori s-a aflat pe primul loc în topul celor mai buni chitariști ai tuturor timpurilor, o performanță care nu a fost egalată nici până în acest moment. „Este singurul artist care a putut să depășească limitele chitarei și să ajungă mai departe, cu o stăpânire incredibilă și o îndemânare pur și simplu uimitoare“, arată Robert Lynch, istoricul în arta chitarei.

Organizatorii arată că Di Meola a revoluționat stilul interpretativ, iar tehnica sa inegalabilă i-a pavat drumul către o carieră extraordinară. Un artist care prin pasiunea spiritului său creativ și-a câștigat aprecierea internațională. Printre cele mai cunoscute înregistrări ale sale se află „Land of the Midnight Sun“, „Elegant Gypsy“ sau „Casino“, care au încântat inimile milioanelor de fani din întreaga lume. Compozitorul și chitaristul Al Di Meola este un îndrăgit al publicului clujean. Artistul a susținut și în anul 2015 un concert de neuitat, care s-a încheiat cu ropote de aplauze și sentimentul unei seri magice, arată presa clujeană. Concertul va cuprinde atât melodiile deja consacrate, cât și mai multe compoziții noi.

„Am fost în România de multe ori, iar publicul de aici este printre favoritele mele din lume pentru că publicul de aici iubește muzica mea. Iubesc concertele din România și bineînțeles că iubesc și orașele în care am concertat“, declara recent chitaristul.

Despre Andrei Radulescu Articolele 119
Author