Din ciclul „Adio și n-am cuvinte”! Tudorel Toader e istorie

Ministrul interimar al Justiţiei Ana Birchall a preluat joi mandatul de la Tudorel Toader.

Birchall a preluat atribuțiile de ministru interimar al Justiției, într-o ceremonie care a avut loc la sediul ministerului condus până acum de Toader. Fostul ministru a precizat că avea de ieri pe masă „dosarul cu problemele de la minister și domnia sa le-a preluat”.

„Doamna vicepremier a venit la minister, am avut o discuție prin care am îndeplinit procedura de predare-primire a atribuțiilor ce revin la Ministerul Justiției (…) Aveam pe birou pregătite de ieri, pe de o parte, dosarul de acum doi ani , de predare, pe de altă parte, dosarul de astăzi cu problemele de la minister și domnia sa le-a preluat. A fost o discuție foarte agreabilă, am servit o cafea, noi ne cunoaștem foarte bine, exprim convingerea faptului că va continua ceea ce am dus până în prezent la minister. Dacă interimatul îi va permite, va veni și cu elemente de noutate”, a declarat Tudorel Toader într-o scurtă declarație de presă.

Toader a mai precizat că a fost onorat să dețină această funcție.

„E cineva care e iubit de toată lumea? Nu cred. Dacă e să îmi reproșez ceva, ca un bilanț așa, nu cred că veți avea răgazul să vedeți forma actualizată a raportului de activitate, doi ani și două luni, la MJ. Dacă e să îmi reproșez ceva, sigur că oriunde și oricând se pot face lucruri mai bine făcute”, a completat Toader.

Joi, Tudorel Toader a publicat un raport al activităţii desfăşurate în cele 26 de luni la minister.

Raportul de activitate, postat pe site-ul Ministerului Justiţiei, are 105 pagini şi este împărţit în şase secţiuni.

Prima secţiune este intitulată „Justiţia mai aproape de cetăţean”. De asemenea,

Ana Birchall va gestiona acest portofoliu după ce, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Toader şi a semnat decretul pentru interimat.

„Ministerul Justiției este un portofoliu extrem de important și vă asigur că voi gestiona agenda instituției cu echilibru și profesionalism pe perioada exercitării interimatului alături de colegii și colegele mele din Ministerul Justiției. Un obiectiv important este asigurarea bunei funcționări a activității curente a Ministerului. După cum știți Ministerul Justiției este pe circuitul de avizare a inițiativelor celorlalte ministere sau instituții, iar din acest punct de vedere un obiectiv principal este asigurarea unei bune coordonări, astfel încât activitatea celorlalte ministere, agenda ședințelor de guvern să nu fie afectate. Ne vom face treaba pe această perioadă cu aceeași bună credință și cu același profesionalism”, a declarat ministrul interimar al Justiției.

Ana Birchall a reamintit că a asigurat interimatul la Ministerul Justiției și în februarie 2017, înainte ca portofoliul să fie preluat de Tudorel Toader.

Comitetul executiv al PSD a decis săptămâna trecută să-i retragă sprijinul politic lui Tudorel Toader și l-a propus pe Eugen Nicolicea ca ministru al Justiției. Președintele Iohannis a respins însă propunerea, astfel că premierul Dăncilă a propus-o ca ministru interimar la Justiție pe Ana Birchall.

Birchall a mai deținut aceeași funcție în februarie 2017, după demisia lui Florin Iordache.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

8 Comentarii

  1. pai vedeti …asta s a urmarit ..multe or fo performantele birrrr halei…si vor mai fii rear ei….daaa ma intreb când o recircumcizeaza pa doamna palmer ..? se simte nevoia…si si speranta…

  2. „Istorie”?!
    O pata neagra in „istoria” Justitiei din Romania… un slugoi al unor infractori, Dragnea si Tariceanu, care a primit un sut undeva cand nu le-a mai indeplinit ordinele!
    Un slugoi, altfel nu ar fi ajuns acolo!
    Rusine, Tudorel slugarel, du-te invartidu-te!!

  3. La viitoarele alegeri, nici PSD, nici PNL. ALTCEVA. CU TOTII CARE-AU CONTRIBUIT LA LINSAJUL LUI TOADER, de la infractorii PSD-Dragnea-patzachina de Dancila pâna la infractorii de Johannis-Orban si-ai lui (fratele lui Orban
    din Comisia Europeana, punând, la fel lui Ciolos, tara-n genunchi), AFARA DIN VIATA PUBLICA. Justitia avea o sansa cu Tudorel Toader. NU LEGILE-I LIPSESC TARII (fiindca Principatele române au adoptat codurile de legi franceze înca de la vremea lui Cuza), ci OAMENII. BINE PREGATITI SI CURAJOSI. Tembela de Dancila s-a gândit la socialistul de Timmermans al ei când l-a sacrificat pe Toader. Singurul raspuns e ca si alegatorii sa se gândeasca la ce-a facut PSD de la 1990 pâna acuma : linsharea Ceausestilor pentru „subminarea economiei nationale”, când ea de Catarama (=lovitura sub centura Ministerelor Comertului Interior si Exterior, în decembrie 1989), Isarescu Mugur (= deflatia nejustificata a tarii, în anii ’90) si Nastase Adrian („privatizarile”) a fost distrusa. Darâmarea istoriei natiei (= bataie de joc de arhitecura, de efortul colectiv a sute de ani – constructia + întretinerea imobilelor), cu „restituirile” ilegale. Padurile, sacrificate altora, rezervele subsolului si platformei marine, sacrificate, si ele, scoala, spitalele, justitia (cu bestia de Macovei Monica), distrugerea relatiilor externe (cu impotenti succesivi, ultimul în post, Melescanu) … + peste 5 milioane de imigranti (= România nu mai are nici mâna de lucru, nici rezerve de materie cenusie…). NICI PSD, NICI PNL, nici alt „partid istoric” (vezi PNT-CD, cu semintele urei între români, ori neo-legionarilor de tip GDS, urmasi ai „luptatorilor” – care-n realitate erau agenti ai Germaniei naziste – „din munti”). Ajunge, în România, cu distrugerile, cu epoca lui Gog si Magog.

    • @ileana-esti in stare sa scrii o frază coerenta,citibila? Panlacoada ce vrei?

  4. bună alegere, mai compatibilă cu funcţia ca anişoara, nici că se găsea, poate doar vaxilica, dar ea e ocupată cu probleme macro, drob, stufat, chestii de stat…

  5. @Confuzius : nu scriu pentru tine. Citeste bine, fiindca ma refeream si la inculti (pardon, „desculti mental”). Si citeste-l pe Calinescu. George. Dac-oi fi auzait de el, ca tipu’ nu-i pentru toata lumea. Surd si chior trebuie sa fii sa nu vezi ce-a ajuns, de la 1989, România.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.