Dinu Patriciu – nici un leu la PNL în 2011

Conform datelor oficiale venite de la Autoritatea Electorală Permanentă, în 2011, PNL a beneficiat de următoarele surse financiare: 1.151.154 lei noi – sumă provenită de la persoane fizice şi persoane juridice din donaţii care depăşesc 10 salarii minime brute pe ţară; 4.564.571 lei din cotizaţii; 204.744 lei din alte surse.

Ceea ce este interesant este faptul că printre persoanele fizice care au donat bani nu se regăseşte şi Dinu Patriciu, deşi, formal, în 2011 el era membru în filiala PNL Prahova. De asemenea printre (foarte, foarte puţinele) persoane juridice care au făcut donaţii, nu se regăseşte vreo firmă care sp aparţină de Dinu Patriciu.

Crin Halaicu un donator generos

Ca şi în alţi ani, şi în 2011, printre liberalii care au donat o sumă frumuşică la partid, s-a aflat Crin halaicu. Fostul primar general al Capitalei din perioada 1992-1996 – şi care nu a mai apărut în prim plan la PNL în ultimii 15 ani – a donat în 2011 suma de 67.000 lei.
Mai mult decât Halaicu au donat Ştefan Jicol (iarăşi un liberal care nu iese în faţă) – 130.000 lei şi Mircea Rucărean (de asemenea un liberal din linia a III-a) – 77.000 lei.
Dintre cele 10 firme care au făcut donaţii, cea mai mare – 36.000 lei – aparţine Canaris SRL din Braşov.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Theo Marcovici 128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.