Director de grădiniţă cu salariu de 4.890 de lei

Un director de grădiniţă din sectorul 2 are un venit de 4.890 de lei, cel mai mare salariu dintre profesorii care ocupă funcţii de conducere în unităţile de învăţământ preuniversitar din Bucureşti. Comparativ cu salariile colegilor săi care au funcţii similare, acesta este cu mult deasupra lor, deoarece aceștia au venituri cuprinse între 1.100 și 2.800 de lei.

Potrivit listei de venituri nete realizate de personalul de conducere din unităţile de învăţământ preuniversitar publicate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), directorul Grădiniţei de copii nr. 8 „Licurici” din sectorul 2 al Capitalei are un venit net de 4.890 de lei.

Directorul grădiniţei de copii MApN are un venit net de 2.160 de lei, iar cel al Grădiniţei de copii nr. 42 primeşte un salariu de doar 1.240 de lei, în timp ce directorul Grădiniţei de copii nr. 11 din Capitală are un salariu de 1.182 lei.

Salariile cele mai mari între directorii şcolilor le au cei care conduc şcolile speciale nr. 8 şi 10 din Capitală, 3.837 lei, respectiv 3.202 lei, în timp ce directorul Şcolii de muzică şi arte plastice nr. 1 are un venit net de 2.726 lei.
Directorul Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală are un venit net de 3.640 de lei, în timp ce un profesor cu funcţie similară la Colegiul German „Goethe” a primit 2.212 lei. Directorul Liceului Teoretic „Jean Monnet” are un venit net de 2.445 lei, iar cel al Liceului Teoretic „Alexandru Vlahuţă”, 3.160 de lei.

Cele mai mari salarii ale directorilor unităţilor de învăţământ preuniversitar din Capitală sunt comparabile cu cele ale angajaţilor Ministerului Educaţiei, unde secretarii de stat au avut, în luna aprilie, venituri de 4.693 lei fiecare.

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.