Discriminarea femeilor în ţara premierului Viorica Dăncilă

Viorica Vasilica Dăncilă, prim-ministru.

Graţiela Leocadia Gavrilescu, vicepremier şi ministru al Mediului.

Lia Olguţa Vasilescu, ministru al Muncii.

Gabriela Vrînceanu Firea, primar general al Capitalei.

Corina Creţu, comisar pentru Politică Regională al Comisiei Europene.

Mădălina Dobrovolschi, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei României.

Laura Codruţa Kovesi, procuror general al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Cristina Tarcea, preşedinta Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Simona Marcu, şefa Consiliului Superior al Magistraturii.

Până nu de mult, Alina Gorghiu a fost preşedinta principalului partid de opoziţie, PNL, funcţie care, ulterior, a fost preluată de Raluca Turcan.

Poate că a sosit vremea ca doamnele din societatea românească să termine cu simpozioanele în care dezbat tema discriminării femeilor şi la care domnii vin şi fac glume nesărate şi promisiuni de mărire a femeilor. Poate că a sosit timpul ca organizaţiile de femei ale formaţiunilor politice să se autodesfiinţeze. Acceptând să facă parte din astfel de organizaţii, doamnele şi domnişoarele se discriminează singure şi se autolegitimează ca cetăţeni de categoria a II-a. Poate că a sosit timpul ca doamnele din partidele politice să nu mai solicite prezenţa lor pe listele electorale în proporţie de 20%, 30% sau 50%. Poate că e vremea ca doamnele să le ceară domnilor ca promovarea în Parlament, în Guvern şi la vârful instituţiilor publice importante să se facă ţinând cont numai de competenţele candidaţilor, indiferent de sexul acestora.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Sorin Avram 756 Articole
Author

13 Comentarii

  1. Multe din aceste asa zise doamne au ajuns in pozitii in care isi arata lipsa de competenta.

  2. Se vor „Doamne” dar sint dame.
    O femeie isi ingrijeste familia si caminul.
    De cand le-a dat necuratu’ idei a inceput sa isi nege sensul vietii transformandu-se in gura-sparta, morisca, moneda de schimb, cioara vopsita. unealta vorbitoare, parasuta, plesnitoare … si adaugati ce mai vreti.
    De aia… femeia nemaifiind femeie DIN PROPRIA-I VOINTA s-a transformat in obiect, si pe-afara si pe dinauntru… cand „greseste” si naste cate un copil, doi… si-i lasa victime ale propagandei de-i vezi cu telefoanele „aprines” in Piata Constitutiei [bolsevice].
    Acum ori niciodata – sa-si sature mofturile, poftele si mandria prostului – orgoliul cultivat diabolic.
    Societatea este in rapida degenerare prin intrarea in transa feminista – ce fac barbatii prost ele fac si mai prost, ce fac ele bine barbatul nu poate face nici nacar prost…

    • Foarte corectă observația. Dar asta e una din scăpările democrației. Știu musulmanii bine ce știu. Dacă își vor demnitatea recăpătată, înapoi la cratiță! Știm toți cum ajung muierurile pe poziții de forță: cu genunchii juliți de atâta muncă și competență.

  3. China, tara comunista, cu MERITOCRATIA in Centrul PUTERII!

    „Cum ajungi să te numeri printre cei 3000 de delegati acre merg la Beijing, apoi printre cei 300 membri ai CC-ului, apoi printre cei 7 care conduc Partidul UNIC?
    Și, în sfârșit, cum faci să fii Primul (sau măcar Nr 2)?
    Metoda de promovare este deosebit de interesantă și eficace. Unii comentatori au asemuit-o cu cea al unei multinaționale de succes.
    Modelul e bine croit pentru că nu încurajează contraselecția: dacă cineva important promovează o hahaleră sau un brigand, chiar dacă e sânge din sângele lui, gestul i se întoarce până la urmă împotrivă: își pierde autoritatea și creditul în sistem. Așa că n-o face. Plus că pedepsele pentru înalta corupție sunt adesea mortale.

    De-acum înainte trebuie să arăți că ai stofă de lider și meriți investiția de încredere făcută în tine. Ești propus în funcții de decizie fie la o mare întreprindere de stat, fie într-un organism politic.
    Dar cea mai ofertantă funcție este aceea din aparatul de conducere al unei provincii unde, dacă dovedești calități, poți ajunge repede în frunte.
    Provinciile, unele cât niște țări mai mărișoare, au în China o destul de mare autonomie administrativă.
    Ai ocazia așadar să-ți etalezi calitățile: cum crești productivitatea, cum gestionezi crize precum catastrofele naturale, mișcările de protest (da, există așa ceva în China!).
    Cum te organizezi, cum știi să-ți apropii oamenii.
    Dacă faci față cu succes la toate astea, te-ai scos: numele tău apare pe listele din ce în ce mai scurte care pregătesc următoarea generație de conducători. Pătrunzi în atmosfera rarefiată a înălțimilor.”

    Dacă nici asta nu e meritocrație, atunci nu știu care ar putea fi!

  4. Sorine, esti destept! Dar asta se intampla in toata lumea! Chestia cu organizatiile de femei, politic sau civic! E o traditie! Nu dispare peste noapte!

  5. USR Braşov a lansat sîmbătă platforma online angajatlastat, destinată profesioniştilor din companiile şi instituţiile de stat, care pot propune soluţii la problemele cu care s-au confruntat în activitatea lor, de-a lungul timpului. Iniţiativa înfiinţării portalului îi aparţine senatorului braşovean Allen Coliban şi a pornit de la cartea „Angajat la stat. Disperarea sincerităţii“, semnată de Sorin Negruţi, un funcţionar public de la INS.
    Acesta prezintă în cartea sa derapajele, abuzurile, minciunile, delăsarea, nepotismul şi lipsa de profesionalism care caracterizează în mare parte, sistemul public românesc.

    Dedicată tuturor celor care au avut curajul de a înfrunta abuzurile Sistemului, cartea reprezintă povestea REALA a lui S. Negruţi, angajat al INS din decembrie 2008.
    Volumul oferă o imagine detaliată a unei instituţii publice din România, cu toate derapajele, abuzurile, minciunile, delăsarea, nepotismul, risipa, incompetenţa, lipsa de profesionalism care caracterizează mare parte din sistemul public românesc.
    „Această carte nu este un act de răzbunare, ci cred că este o filă de istorie.
    Nu e o formă de revoltă, ci poate fi considerată mai degrabă ca un manifest împotriva derapajelor sistemului public.
    În momentul publicării mi-am asumat identitatea şi tot ceea ce am relatat şi am menţionat şi numele celor cu care am avut interacţiuni în instituţia publică în care lucrez, pentru că am relatat cazuri reale, nu am scris Ferma Animalelor!
    În acest moment, am ajuns să fiu cel mai hulit om din sistem pentru ceea ce am scris şi nimeni din INS nu mai vorbeşte cu mine.
    Cred însă că acesta poate fi un mod de a reforma sistemul, participînd fiecare dintre noi la schimbare”, a spus el.

    Adica, de la INS cele mai mari MINCIUNI!

  6. Dra. activistă, variantă mai talibană a lui a lui activă pe Comentarii, totuși domnul acesta Sorin N. nu își pune întrebarea cum se face că din INS nu mai vornește nimeni cu el, hiba o fi la caracterul dânsului? Chiar era singurul deținător al adevărului, hărniciei și progresului în INS. Să te ferescă Dumnezeu de un coleg din acesta ca contestă toate sarcinile lui de servici solictând schimbări, reforme, spre a le muta la la alte servicii, care toată ziua stă pe capul șefilor cerând mărire de salar, și umblâ cu pâra la șefii sau alte instituții “abilitate”.

  7. In principiu este buna promovarea in functii si in spatiul politic al femeii, insa de multe ori s-a facut -sub masca „discriminarii”- abuz de aceasta promovare.Pe criterii de rudenie sau obedienta politica,persoane enumerate mai sus dovedind o rara si inacceptabila slujire a unor interese de grup,chiar fanatism impotriva legii si a obiectivitatii.Derapajele sunt proprii incompetentelor din pct.de vedere profesional.
    Femeia fiind daruita cu creativitate,din pacate multe doamne nu si-au pus-o in slujba binelui lasandu-se antrenate de dinamismul si actiunile unor barbati puternici dar malefici etc.
    Ma intreb cate organizatii din acestea ,parfumate,pomadate cu activiste cu pretentii la functii ce le depasesc meritele au facut ceva, proiecte ,actiuni pt.femeile cu adevarat oropsite,sarace victime sigure ale diferitelor politici din tara noastra.
    In Banat,crisana,Maramures,Oltenia, Baragan si Dobrogea in Transilvania unde „curge lapte si miere”,in Moldova ce au facut ele pt.a sti ce probelme au femeile ,familiile si copiii ,cum au ajutat azile,orfelinate si abandonatii de catre regimurile diverse pe care le-au servit ?
    Unele-„legislatoare”ca Macovei,”aristocratice”ca Udrea,in turn de fildes si fantice ca Laura Kovesi,mincinoase si ipocrite ca Livia Stanciu,stridente ca Turcanu,Vass,mieroase si nule ca Gorghiu,chiar palavragioase ca Vasilescu Olguta,au pretentii de la aceasta tara ,dar care este atitudinea si faptele lor binefacatoare ?Parlamentul este plin de individe de proasta calitate cum este acea Chichirau sau de „fete” habarniste .Pt.dragul rezist din Sibiu,s.a., Carmen tine Vila lac 2 goala, privind cu „dispret”Bucurestiul si cheltuie imense sume pe naveta stapanului natal de Sibiu !
    Articolul atinge o tema interesanta privind femeia „multilateral dezvoltata”in paradisul capitalist si pacat ca este telegrafic.Felicitari,dle Avram!

  8. Zice domnul Sorin si Avram pe finalul articolului: ” Poate că e vremea ca doamnele să le ceară domnilor ca promovarea în Parlament, în Guvern şi la vârful instituţiilor publice importante să se facă ţinând cont numai de competenţele candidaţilor, indiferent de sexul acestora ”, sigur ca zicerea este corecta numai daca suntem sinceri cu noi unele ” persoane umane ” de sex feminin au ajuns in ” fonctie ” legat de treaba aia care intr-un banc se spune cam asa: ” … nu e banc dar e buna ”, nu cred ca trebuie sa mai dau exemple, avem destule in viata de zi cu zi, pe unde practicam cea mai veche smecherie pe planeta … munca, iar daca privim in zona politica, media, s.a.m.d. avem berechet exemple ! Sa auzim si de mai bine ! p.s.- faptul ca in ROMANIA avem o femeie Premier este o dovada de normalitate, dar tara asta a noastra dupa 29 de ani de balamuc nou nu cred ca debordeaza de normalitate !

    • Respectul se castiga nu se impune. Exista misogini desigur in randul barbatilor limitati, dar o femeie avand competente recunoscute, educatie , moralitate totdeuna se impune si impune. Din pacate multe femei intrate in politica nu urmaresc decat sa parvina pe treapta sociala, acumuland si o avere importanta.

    • Pt.Radu Dan Mihailescu. Va apreciez otimismul legat de femeie, zicerea dumneavoastra imi place asa cum este enutata ( valabila intr-o parte de lume care are ancore puternice in civilizatie si democratie adevarata ), insa cred ca pentru viata si realitate pe care o traim azi in tara noastra( civilizatie la portile levantului si democratie originala … !) cam ce spun eu in comentariul meu este mai clar asa cu o tenta poate mai scolastica ! Sanatate maxima !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.