DNA, sechestru pe toată averea lui Liviu Dragnea  

DNA anunță că a instituit un sechestru pe toate bunurile lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum. Liderul PSD a mers, marți, la DNA pentru a fi informat asupra instituirii sechestrului în dosarul în care a fost pus sub învinuire pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, în conformitate cu art. 249 C. proc. pen. și art. 20 din Legea 78/2000, au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile deținute de Dragnea Nicolae-Liviu, președintele al Consiliului Județean Teleorman la data faptelor – sechestru asigurător și poprire asigurătorie până la concurența sumei de 127.547.366,34 lei asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, acțiunilor și părților sociale deținute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum și asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terțe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie”, transmit procurorii într-un comunicat de presă.

De asemenea, s-a pus sechestru și pe bunurile lui Florea Neda, reprezentant al Tel Drum, „până la concurența sumei de 31.343.799,19 lei asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, asupra sumelor de bani existente în conturile bancare deținute, asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu de către terțe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de dividende”.

În ceea ce îl privește pe Mugur Bățăuș, funcționar în cadrul Consiliului Județean Teleorman la data faptelor, s-a dispus sechestru asigurător până la concurența sumei de 127.547.366,34 lei, iar pe numele unui alt funcționar, Victor Piperea, până la 63.999.908,88.

Marin Predescu, funcționar în cadrul Consiliului Județean Teleorman, la data faptelor, are sechestru până la concurența sumei de 32.203.658,27 lei.

„Până în acest moment, nici autoritatea de management (Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor Europene) nu s-a constituit parte civilă cu privire la sumele ce ar fi fost obținute nelegal din fonduri europene de peste 20 milioane euro), nici Consiliul județean Teleorman nu s-a constituit parte civilă cu privire la prejudiciul ce ar fi fost produs prin infracțiunile de abuz în serviciu ( peste 31 milioane lei)”, mai spun procurorii.

Comunicatul DNA:

În dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 1056 din 13 noiembrie 2017, privind suspiciunea constituirii unui grup infracțional organizat în vederea obținerii frauduloase a unor sume de bani prin contracte finanțate cu bani publici, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, în conformitate cu art. 249 C. proc. pen. și art. 20 din Legea 78/2000, au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile deținute de următorii suspecți:
DRAGNEA NICOLAE-LIVIU, președintele al Consiliului Județean Teleorman la data faptelor – sechestru asigurător și poprire asigurătorie până la concurența sumei de 127.547.366,34 lei asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, acțiunilor și părților sociale deținute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum și asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terțe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie,
NEDA FLOREA, reprezentant al SC Tel Drum SA – sechestru asigurător și poprire asigurătorie până la concurența sumei de 31.343.799,19 lei asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, asupra sumelor de bani existente în conturile bancare deținute, asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu de către terțe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de dividende,
BĂȚĂUȘ MUGUR, funcționar în cadrul Consiliului Județean Teleorman la data faptelor – sechestru asigurător până la concurența sumei de 127.547.366,34 lei asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, asupra acțiunilor și părților sociale deținute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani existente în conturile bancare, asupra sumelor de bani datorate acestuia de către terțe persoane,
PIPEREA VICTOR, funcționar în cadrul Consiliului Județean Teleorman, la data faptelor – sechestru asigurător și poprire asigurătorie până la concurența sumei de 63.999.908,88 lei asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, acțiunilor și părților sociale deținute de acesta, asupra sumelor de bani existente în conturile bancare deținute de acesta, asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu, de către terțe persoane,
PREDESCU MARIN, funcționar în cadrul Consiliului Județean Teleorman, la data faptelor – sechestru asigurător și poprire asigurătorie până la concurența sumei de 32.203.658,27 lei, asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, acțiunilor și părților sociale deținute de acesta, asupra sumelor de bani existente în conturile bancare deținute de acesta, asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu, de către terțe persoane.

Aceste măsuri asigurătorii au fost dispuse de procurorii anticorupție, în vederea recuperării prejudiciilor și prin raportare la infracțiunile reținute în sarcina suspecților menționați, în funcție de participarea fiecăruia la infracțiunile de care sunt suspectați.
Prejudiciul estimat în cauză, până în acest moment, ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (2 infracțiuni) și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite (2 infracțiuni) este de 127.547.366,34 lei, fiind compus din:
– suma de 32.203.658,27 lei (echivalentul a 6.930.138 euro) reprezentând prejudiciul stabilit în cazul infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene cu privire la proiectul de reabilitare a DJ 506,
– suma de 63.999.908,88 lei (echivalentul a 13.772.603 euro) reprezentând prejudiciul stabilit în cazul infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene cu privire la proiectul de reabilitare a DJ 701,
– suma de 5.742.872,19 lei reprezentând prejudiciul stabilit în cazul infracțiunii de abuz în serviciu cu privire la atribuirea contractului de lucrări în cazul DJ 506,
– suma de 25.600.927 lei reprezentând prejudiciul stabilit în cazul infracțiunii de abuz în serviciu cu privire la atribuirea contractului de lucrări în cazul DJ 701.
Până în acest moment, nici autoritatea de management (Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor Europene) nu s-a constituit parte civilă cu privire la sumele ce ar fi fost obținute nelegal din fonduri europene de peste 20 milioane euro), nici Consiliul județean Teleorman nu s-a constituit parte civilă cu privire la prejudiciul ce ar fi fost produs prin infracțiunile de abuz în serviciu ( peste 31 milioane lei).

La data de 21 noiembrie 2017, suspecților li s-a adus la cunoștință conținutul ordonanței privind dispunerea măsurilor asigurătorii, în conformitate cu dispozițiile CPP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. sunt foarte suparata pe faptul ca domnul Dragnea are pensia retinuta! din ce o sa traiasca acest om? lasand gluma la o parte, toate ar fi cum ar fi daca legile justitiei nu ar fi blocate in parlament! blocarea legilor justitiei ar arata ca, da fapt, imoralitatea cu consecinte juridice domnului Dragnea nu este decat o imoralitate politica, ca sa spun asa si nu una ce tine de etica, ar fi deci contextuala, pentru ca a deranjat politic si nu tine de incalcarea unor principii eterne!ceea ce, trebuie sa recunoastem, este un lucru foarte rau!

  2. De unde a strans un bugetar 25 de milioane de E? Daca n-ar fi cheltuit nici un leu din salariu ar trebui sa fi avut 85.000 e castig in fiecare luna. Nu mai punem la socoteala averea pe care i-a lasat-o Bombonicai dupa divortul formal, facut sa -si conserve averea (i-a lasat Bombonicai 95% din avere). E clar ca a furat. sa contesti acest lucru inseamna sa rau intentionat sau sa nu fii terminat 4 clase, sa poti face impartirea.

    • Din FURAT Banii publici, prin Contractele TEL DRUM Umflate!
      In Canada,(unde jumatate de tara e la Cercul polar!), 1 km de autostrada COSTA la Dezapezire MAXIM 5000 Euro, in Teleorman TEL DRUM Primeste in Contractele de DEZAPEZIRE cu C.J. Teleorman cate 20 000 Euro/km!!!

      Sutele de Milioane de Euro din Contractele TEL DRUM au intrat FIX in buzunarul patronului de FACTO al TEL DRUM, L. Dragnea!

  3. Bugetari de Milioane de Euro!!
    Cazul lui L. Dragnea, care are o impresionantă carieră de bugetar, FARA slujbe în mediul Privat si o Avere pe masura de URIASA si a consilierului lui, D. Valcov, la fel Bugetar Milionar in Euro, acuzat și trimis în judecată pentru spălare de bani și trafic de influență, arata cum se fac marile AVERI din Furat Banii publici!
    Dragnea și Vâlcov sunt Exponenți ai unui Sistem Bugetar în care se arată că, iată, poți strânge Sume amețitoare de bani, dar Procurorii consideră că Averile NU au fost acumulate pe cale legală.
    Este, probabil, doar unul dintre motivele pentru care PSD încearcă să pună botniță justiției, sau, după cum ceva mai politicos spune CSM, „promovează soluții necorespunzătoare în aspecte esențiale pentru sistemul judiciar, cu profund impact negativ asupra funcționării normale a acestuia”.
    Practic, CSM spune că Proiectele de modificare a Legilor justiției prezintă „vicii grave de fond”, în Motivarea Avizului NEGATIV dat acestora.

    Despre Responsabilitatea activității Politicienilor NU vorbește nimeni, iar Vinovații sunt mereu ALTII. De „bâlba”, să-i spunem politicos, cu Adoptarea achiziției rachetelor Patriot este vinovat SPP, nu parlamentarii care nu au verificat ordinea de zi.
    Seful Consiliului Concurenței spune că Scumpirile produselor alimentare ar putea fi cauzate chiar de Creșterea Deficitului bugetar, dar ministrul Daea consideră că doar comercianții sunt de vină.
    Leul a atins ieri un nou minim istoric, dar guvernanții nu-și văd nicio vină, ba nu ne-am mira să scoată din nou Băncile vinovate.
    Să nu ne mirăm deci că la INCAPACITATEA de a construi și păstra, ce să mai vorbim de a atrage noi talente suntem depășiți doar de Mongolia și Venezuela, conform statiticilor BM.

    • Sa nu uite sa puna sekestru pe miliardele din Prazilia … ne-a zis noua cineva (niste sekuristi-jurnalisti din campul tactic) c-ar avea averea ascunsa acolo, chiar daca n-a cautat-o nimeni de la „denehaur”…
      … de miliardele adevarate pe care trebuie sa le platim pe „stana de oi Patriot” nu suflati nicio vorba… nu e voie sa ne indignam pentru niste raketutze ieftine, luate la mana a doua de la MareleLicurici… or avea taxa de mediu?

  4. traim intr o lume absurda; pai daca luam in consideratiune sumele declarat a fi stabilite,retinute , confiscate si ne ia durerea dabcap farab sa mai punem Brasil…si toata lumea tace iar unii chiar fac zid in jurulbateristului…pai asta i lume normala bre..io care am vandut blue jeans pantru o jeneratie , tigarin pantru totin fumatorii Cernavodei nici nu am visat vreodata sa trec pragul catre imbogatire..iar puturosii astia si reclama averile la vedere la miliarde…Doamne fereste ne de cloaca politica…

  5. daca s-ar confisca averile porcior din psd am pune tara pe picioare. daca as vedea animalul asta in puscarie ar fi cel mai frumos cadou de sarbatori

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.