Dogaru: Cerem drepturi salariale și pensii corecte pentru civili și militari

Potrivit președintelui Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru, protestatarii din Piața Victoriei vor drepturi salariale și de pensii corecte pentru civili și militari, o nouă lege a pensiilor pentru civili, a 13-a pensie și lege unică a salarizării.

„Ceea ce solicităm noi reprezintă drepturi salariale corecte pentru civili și militari, drepturi de pensie corecte pentru civili și militari și recunoașterea corectă a meritelor revoluționarilor civili și militari… Am avut deja contacte cu actualul Guvern, care este total lipsit de experiență și de legături cu realitatea.

Punctul nostru de vedere este că s-a delegitimat actualul Guvern, întrucât a fost votat în Parlament cu o condiție: să respecte toate legile și măsurile luate de Guvernul precedent… În ceea ce privește restul revendicărilor, Legea salarizării unice văd că au reluat-o deja pe tapet, noi o cerem pentru toată lumea; o nouă lege a pensiilor pentru civili; a 13-a pensie care nu s-a dat anul trecut de Crăciun să se dea de Paști pentru pensionarii civili foarte săraci… De asemenea, salariul minim de la 1 martie, întrucât noi nu avem garanția că spectrul politic va mai fi același la 1 mai”, a declarat, duminică, Dogaru.

Reprezentanți ai SCMD, dar și ai societății civile, au protestat duminică în fața Guvernului. Aproximativ 1.500 de militari în rezervă au ajuns, duminică, în Piaţa Victoriei.

Revendicări au fost aceleaşi ca şi anul trecut, când, pe 28 decembrie, peste 200 de pensionari militari au pichetat sediul Guvernului.

Recomanda
Rares Constantinescu 1457 Articole
Author