Dosar de malpraxis plimbat prin instanțe

Șapte ani s-au împlinit de când un dosar de malpraxis din Constanța se plimbă prin instanțe și tot nu există un verdict final. Ba mai mult, cu câteva zile în urmă, după trei verdicte, dosarul a fost trimis spre rejudecare.

Cauza îl are în prim-plan pe medicul ginecolog Hany Riad, acuzat de procurori că ar fi vinovat de decesul unei tinere de 15 ani din Constanța care a murit la patru ore după ce a făcut un avort la Spitalul Clinic Județean de Urgență. Magistrații l-au trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

Pe 21 aprilie 2016, Judecătoria Constanța a dispus achitarea medicului și obligarea părții responsabil civilmente, SC Asirom Vienna Insurance Group SA, la plata sumei de 10.000 de euro către partea civilă. Judecătorii au considerat astfel că faptele nu ar fi fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege. Familia fetei și procurorii au contestat decizia, iar recent cauza a fost trimisă spre rejudecare la Tribunalul București. Adică dosarul va fi reluat de la zero, după șapte ani de anchetă și procese.

Potrivit actului de acuzare, autopsia a stabilit faptul că decesul ar fi fost cauzat de un șoc hemoragic și o ruptură uterină. Concret, într-o seară tânăra a suferit o întrerupere de sarcină, în urma căreia medicul a constatat că fătul e mort. În urma chiuretajului, pacienta a fost internată la terapie intensivă. După patru ore, fata a murit.

Recomanda
Andreea Tudorica 222 Articole
Author