După Bernabeu şi Roland Garros a urmat Telenor Arena

Evenimentul numărul unu al finalei Eurovision de la Oslo nu a avut vreo legătură cu actul muzical. În premieră, în istoria de 55 de ani a festivalului, un spectator s-a insinuat într-un ansamblu care evolua pe scenă. Intrusul este o celebritate în domeniu, având în palmares victime de calibru.

Nici nu a început bine gala Eurovision de sâmbătă noapte – era în timpul show-ului reprezentanţilor Spaniei – când pe scenă a apărut un intrus care s-a insinuat în grupul dansatorilor spanioli. În acel moment, solistul secund a părăsit scena, pentru ca Spania să nu fie descalificată prin prezenţa unui al şaptelea membru al ansamblului în concurs (Regulamentul Eurovision admite maximum şase persoane pe scenă – n.a.). După 20-30 de secunde de uluială, agenţii de pază au urcat pe scenă şi l-au evacuat pe intrus, care a fost condus la cea mai apropiată secţie de poliţie.

Fan al lui CF Barcelona

Persoana în cauză se numeşte Jaume Marquet Cot, are 36 de ani şi locuieşte în oraşul spaniol Sbadell, din provincia Catalonia. El este cunoscut ca un suporter fanatic al echipei CF Barcelona şi este poreclit Jimmy Jump (Jimmy săritorul). Porecla şi-a câştigat-o în urma invadării mai multor terenuri de fotbal, rugby şi tenis de câmp. Acum a schimbat registrul şi a invadat scena finalei Eurovision 2010.

Un „palmares” de invidiat

Vă prezentăm detaliat câteva secvenţe – cele mai cunoscute – din „palmaresul” lui Jimmy Jump

* 4 iulie 2004. Lisabona, finala Campionatului European de Fotbal, Portugalia – Grecia. În minutul 7, Jimmy intră pe gazon şi cu un steag al clubului CF Barcelona îl loveşte pe portughezul Luis Figo. Motivul, răzbunare pentru că în 2000 a trecut la rivala Real Madrid.

* 19 noiembrie 2005. Madrid. În timpul jocului Real – Barcelona 0-3, Jimmy intră pe teren şi îl bruschează pe portarul Iker Castillias.

* 26 aprilie 2006. Semifinală Liga Campionilor Villarreal – Arsenal 0-0. Intră pe teren şi îl agresează pe francezul Thierry Henry.

* 23 mai 2007. Finala Ligii Campionilor, Milan-Liverpool 2-1. Intră pe teren şi-l agresează pe portarul spaniol al lui Liverpool, Pepe Reina.

* 25 iunie 2008. Basel. Semifinala Euro 2008, Germania –Turcia 3-2. Intră pe teren şi agresează un jucător german

* 7 iunie 2009. Roland Garros. Finala Federer – Soderling. Intră pe teren şi îi aruncă lui Federer un prosop pe cap. Este arestat şi condamnat la 12 luni de închisoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.