E-factura. De unde a plecat „coșmarul”? Chiar „statul român a cerut Comisiei Europene”

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, acuză Guvernul că a impus „coșmarul cu e-factura pentru toate firmele”, deși obligația europeană pentru e-factura era doar la contractele cu statul.
„Statul român a cerut să aplice coșmarul cu e-factura pentru toate firmele.
Vi se tot zice că e-factura este o obligație europeană. De fapt nu e chiar așa.
Obligația europeană pentru e-factura era doar la contractele cu statul. Dacă nu aveați contracte cu statul puteați foarte bine funcționa ca înainte.
Simplu și clar. Și atunci de ce sunteți totuși obligați să folosiți e-factura?
Pentru că, în ianuarie 2022, statul român se gândește că e o idee bună să ceară Comisiei Europene să-i dea o derogare ca să, țineți-vă bine, vă oblige să folosiți e-factura pentru toate tranzacțiile, nu doar cele cu statul!
De acolo pleacă coșmarul. Evident, că Comisia nu a împiedicat statul român să înăsprească aplicarea directivei. Probleme ar fi fost doar dacă ar fi vrut să relaxeze aplicarea ei. Dar slabe șanse cu o clasă politică atât de idioată precum cea din România.
Așa că Comisia a dat derogare și iată că ANAF a putut să impună acest coșmar tuturor firmelor. Chiar și celor care aveau 100% din contracte cu firme private.
Niciun stat din UE nu-și sabotează economia în halul în care o face statul român. Asta ca să știți cine e de vină pentru tot coșmarul e-factura care face tot mediul privat să-și blesteme zilele când emite o factură, și pe mulți să nu mai emită factură deloc”, susține Năsui pe pagina sa de Facebook.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

27 de Comentarii

 1. Sfanta Cruce Vie a lui Iisus Christos alunga toate fortele opuse Tie din pamantul, apa, aerul, insectele, pasarile, animalele, iarba, pomii si din noi romanii. Ia-le pe toate aceste spurcaciune diavolicesti si intoarce-le pe capul celor care le-au trimis asupra noastra si de la ei sa nu se mai intoarca inapoi, la noi in Romania niciodata. Amin, Amin, Amin, Amin.

 2. Doar asta s-a dorit, de vreme ce trebuie sa se înregistreze în Spvn si cei care nu emit facturi, ci numai primesc. E nevoie de clienți cu japca pt firmele care asigura semnătura digitală. Întreprinzătorii trebuiesc răriți, jucătorii mari de pe piata râvnesc la clientii celor mici. Stacheta se va înălța până când marile corporații vor controla în proporție de 95 % tot ce mișcă în Ro. Bolos și Ciolacu și-au dat mâna peste tara, spre neomarxism mergem in zbor!

 3. Peste o șleahtă indolentă și obedientă, cum sunt romanii, își poate da mana oricine!
  Dormi liniștit romanașule idi.otii tradatori pentru noi „lucrează”!

 4. Deci achizițiile intracomunire nu se înregistrează în Spvn, sunt exceptate pt că nu poartă TVA. Dar firmele românești sunt obligate să se înregistreze,chiar daca sunt neplatitoare de Tva. Vor sa îi amețească de cap pe.cei mărunți, poate renunța. Daca vroiau neapărat acces la toate facturile emise în Ro,puteau face ceva simplu: sa trimiti factura scanata pe mail la ANAF, și de acolo sa se descurce ei cu digitalizarea, pe banii și timpul lor. Dovada trimiterii rămânea în mailul expeditorului.in rahatul lor de aplicație, un certificat Ecdl nu este suficient sa te descurci.

 5. au iesit romanii in strada pentru abuzurile instituite prin codul fiscal pohta si valcov pana acum? intr-o Tara de pensionari amarati cot la cot cu cei speciali, primii tac de frica, iar ultimii tac pentru nu ii intereseaza! raman micii intreprinzatori disperati sa supravietuiasca, alergati peste tot de anaf si acuzati ca fura…intre timp marile afaceri ale sefilor de tarla zis si stat, la negru si prin tradare de Tara sunt nevazute si nebanuite de anaf. cine declara toashi, inseamna ca de fapt „face” mai mult! in sua mult admirata NIMENI NU SE UITA LA VENITURILE DE PANA LA 5000 DE DOLARI PE LUNA BHAI! II LASA PE OAMENI SA SUPRAVIETUIASCA! VOI ALERGATI TARABAGII SI FIRMELE MICI. HAI SIKTIR! UNDE-AI FOST NASUI PANA ACUM? UNDE-AI AVUT MAH CAPU’ ALA DE POLITRUC BAGAT ADANC, HM?

 6. SI NU ESTE NMAI EFAKATURA MAH! SI SE=PE-VEU’ IMPUS OAMENILOR FARA POSIBILITATI ESTE LA FEL J E GURI LOR! nu puteti impune tehnologie pentru a munci mah! se incalca Constitutia Roamniei, slugi ce sunteti! un cui nu sunteti in stare sa bateti bhai! numai salarii nesimtite sa taiati frunze la caini si sa reinventati roata tortionarului bhai!

 7. Cât de prosti, incompetenți, răi pot fi acești guvernanți ?! Sau tâmpiți? Sau lingăi? Sau au hemoroizi când aud de poporul român ?

 8. Cine cu nume și prenume a cerut? Nu cumva a fost complicitate inclusiv cu usr, motiv pentru care, mențin fostul USR-ist în funcție de liberal😉? De ce când erau la guvernare nu au urlat nimic și acum schelălăie, de parcă noi nu aveam aceeași idee? Dar cum sa se mențină în prim planul politicii tv daca nu schelălăind?!

 9. Ce nu intelegeti trebuie sa ramana corporatiile si statul si in final corporatiile vor fi statul pe fata.

 10. Si ziceati ca vin rusii peste noi? Muahaha! Bah, sa le zica cineva muscalilor sa nu se deranjeze degeaba, ne rezolva Marcelii nostri definitiv si irevocabil. Creca si Scaraoschi isi scuipa-n san, bate matanii si zice Doamne fereste cand vede ce treaba mare fac astia pe cocioc.

 11. N-are cum, domnule! Alianța politicului cu corporațiile se cheamă fascism, așa i se spune acuma la progres?

 12. Avem un ministru de finanțe foarte receptiv la doleanțele spoliatorilor romanilor. Urmeaza Rca p3 șofer, asiguratorii vor incasa dublu sau triplu pt același vehicul. Trebuie scoasa pierderea pe care au suferit-o cu transportatorii. Toate consultările la acest minister se discuta doar cu cei care jecmqnesc romanii, niciodată cu cei cărora li se iau banii din buzunar cu forța.

 13. PSD și PNL sunt cancere ,care au distrus țara sistematic timp de 34 de ani ,trebuie alungați de la putere ,prin acest vot din anul aceste ,la groapa de gunoi a istoriei,cu acesti alogeni trădători

 14. „Vot masiv SOS și distinsa doamnă Sosoacă”

  Astia nu fac 5% sa intre in Parlament, ce sa schimbe, hartia la wc ? Numarati-va sa vedeti ce mici sunteti ! Sondorii isi bat joc de ea si de hauristi, le dubleaza fals preferintele. Este si asta o lupta politica hibrida pe langa „comasare”, ca tot se poarta peste tot termenul. A inteles toata lumea ca pe o prezenta majora la vot, toti astia mici pierd, nu trebuie sa ne spuneti voi. Deci, cat mai multa lume la vot !

 15. Nasui, cum se saboteaza economia mai coate goale prin e-factura? Zi-ne si noua sa nu murim prosti!

 16. dar cand vad ca tot ce vine de la UE este doar un experment tamp al unor asemenea, de te gandesti daca s-au nascut cu creierul lustruit sau l-a lustruit civilizatia facuta ca si copiii de sambata. Mai mult PNL-ul pare format din oameni cu IQ la glezna broastei chiar si daca sunt colectionari de diplome ca Bolos. Oare n-ar trebui introdus la numire/alegeri si o radiografie/RMN sa se vada daca este ceva in tartacuta sau e goala/neteda?

 17. Adevarul e ca trebuia implementat muuult mai treptat insa, atat timp cat exista solutii gratuite de exemplu FPAY.RO nu vad o problema. Totul se face automat si este mult mai usor decat scrierea manuala a unei facturi. Facturile facute in word, excel implica timp foarte mult fata de un soft automat.

 18. Cu ce împiedică efactura evaziunea fiscală? Orice posesor de casa de marcat fiscala transmite instant către ANAF orice tranzacție, și asta în a de acuma cinca ani!
  Specialstule…

 19. La ce foloseste e-Factura ? Intreprinzatorii cinstiti isi declara toate veniturile, oricum. Evazionistii n-o fac. Deci, e-Factura ii incurca pe cei cinstiti si ii distreaza pe evazionisti ! Cine face curat la finante ? Sper sa vina Shosho, sa-i calce in picioare, Shosho peste tot !

 20. La fel cum in declaratia pe venitul global au bagat toti salariatii cu doar 1 salariu si aici au bagat toate firmele cu scopul de a i pierde in muntele de deckaratii pe jmenari …

 21. Cu REȚIKLAREA ambalajelor nu vedeți că e la fel, doar ca să-bage-bețe-‘n-roatele societății?! E presupus (Statu’ Paraleu inșpirat ioropenis PRESUPUNE!) că voi merge să recuperez leii pentru ambalajele golite, plătiți la cumpărare, și evidențiați în chitanța primită la caseria de la zupărmarchet cînd plec cu marfa acasă.
  Da’ dacă cumpăr azi o navetă de bere, sau o cutie cu vin, pentru petrecerea de peste două săptămîni, Statu’-‘și închipuie că io mai stau să îndosariez chitanța ce dovedește cumpărarea? …printre alte chitanțe asemănătoare? Și că peste 3 săptămîni, cînd fac curățenie după cele consumate la petrecere, o mai caut, ca să o atașez la naveta cu sticle goale de bere, sau la cutia cu sticle de vin, și să le predau împreună la zupărmarchet, ca să primesc 5 lei înapoi?
  NU, draghe! Știu acasă că nu mai am chitanța de la cumpărare, că am aruncat-o, așa că merg DIRECT LA PUBELĂ și arunc ambalajele acolo, în gunoaie! Iar rromaleșii din cartieru’ periferic, care vin și scotocesc prin gunoaie, ce să facă cu ele, fără CHITANȚĂ? Așea că:
  1) REȚIKLAREA IOROPENISĂ? ZERO!
  2) Bilanțul pentru mine? Statu’ Paraleu M-A FURAT prin procedura asta idioată cu o sumă egală cu cît mi-a încasat în plus pentru ambalajele alea!
  Cine are vin în instalație poate să dea Statu’ Paraleu în judecată și să dovedească Komiziyei Ioropenise islamizante că toată procedura asta a fost inventată PENTRU A FURA BANI DE LA CETĂȚENI! TOTUL PENTRU CETĂȚEANUL UKRAINEAN, TOTUL PENTRU VIKTORIYE, TO’AR’ȘI!

 22. Sluga ! Parazitii astia de la Stat inventeaza orice doar de acolo mananca, altfel daca ar umbla pe strada singuri dupa o bucata de paine ii gasesti lasinati de foame !

 23. Actuală clasă politică împreună cu impostorul werner sunt împotriva cetățeanului de rând distrugand -ul prin toate mijloacele ,aruncarea acestor alogeni trădători la groapa de gunoi a istoriei ,este imperios necesară ,vot masiv in 2024 împotriva acestor tâlhari

 24. in schenghenul stramb sunt si lucruri bune.
  toti factureaza si electronic si hartie imprimata!
  fiecare , cum cere , firmele se ocupa de asta cum isi spala cu detergent si trotuarele siguri sau platesc o taxa modica la echipoele de curatenue.
  Daca nu esti politician imputit sigur te adaptezi si te descurci ,chiar si in o tara bananiera!
  de ce ai montat cosuri de gunoi pe strada? sa arunci in el e, nu pe jos! (in orasul tau ,politicianule, ai pus din 16 in 16 metri cos de gunoi cu acoperis dintr-un cerc de metal sa apere de ploaie?)
  asa si tu : e murdar de rahat langa magazinul de paine.. curata!
  e murdar pasajul trenului …CURATA si NU ABANDONA!
  ..esti politician,nu boschetar pe miloaga(salarii de demnitar i -prea umflate ; pensii speciale-ar trebui aduse la 2000 / persoana ca ati luat prea mult!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.