Elevi români, premiați de americani

Eforturile și ideile a doi elevi români au fost apreciate de prestigioasa societate științifică americană SIGMA Xi. Mihai Mitrea și Eric Druțu-Danciu, de la Liceul Internațional de Informațică din București, au primit o mențiune specială pentru ROBO002T, un studiu bionic asupra picioarelor insectelor cu aplicații în MEM-uri.

În fiecare an, peste 1.800 de elevi de liceu din întreaga lume sunt selectați pentru a concura la Târgul Internațional de Știință și Inginerie Regeneron (fostul Intel ISEF) prin câștigarea unui premiu de top la un târg științific local, regional, de stat sau național afiliat cu Societatea pentru Știință & publicul. Sigma Xi și-a continuat sprijinul pentru acești studenți ca organizație de premiere speciale, deoarece evenimentul 2020 a fost virtual.

Un grup de membri Sigma Xi s-a oferit voluntari pentru a judeca practic 166 de proiecte de științe ale vieții, științe fizice și inginerie în perioada 27 mai – 1 iunie. Judecătorii au evaluat proiectele pentru a acorda cele mai bune demonstrații ale științei echipei, pentru a reflecta cultura lui Sigma Xi de a aduce cercetători din diferite discipline împreună. Acesta este primul an Sigma Xi a desemnat o categorie de premii în inginerie pentru această competiție

Onoarea apartenenței la Sigma Xi a fost o etapă timpurie în peste 200.000 de cariere, inclusiv în 200 de premieri Nobel. Astăzi, membrii și capitolele Sigma Xi pot fi găsite în organizații academice și de cercetare din întreaga lume. Membrii aleși se angajează să încurajeze investigațiile originale în știință, să încurajeze compania și cooperarea dintre oamenii de știință, să mențină onoarea, integritatea și onestitatea în toate activitățile științifice. Pentru informații suplimentare, accesați www.sigmaxi.org.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.