Eșecul cu Sepsi, planificat pentru demiterea lui Bergodi?

 Rapid a pierdut toate meciurile din play-off după ce în ultima etapă a sezonului regulat călcase în picioare pe FCSB cu 4-0 și dădea semne că are potențial să prindă din urmă trupa lui Gigi Becali.

Doar că, în play-off,  FCSB a mers ca un ceas elvețian și profitând de continuele sincope ale celor trei urmăritoare, Rapid, CFR Cluj și Univesitatea Craiova este acum 99,9% campioană. Ce s-a întâmplat însă la echipa care făcuse tot ce a vrut în fața liderului, cu aceste patru ghiulele consecutive parcă atârnate de picioarele giuleștenilor, pare mai degrabă un episod din Dosarele X.

Este știu de mai multă vreme că șefii Rapidului nu îl mai agreau pe Cristiano Bergodi. Au vrut să îl schimbe inclusiv în iarnă, dar clauza de 200.000€ pe care trebuie să i-o plătească dacă îl dau afară i-a ținut pe loc. Cristiano are contract cu Rapid până la finalul ediției 2025-2026, dar cu condiția ca la finalul acestui sezon fie să fi câștigat Cupa României, ceea ce nu s-a întâmplat, fie să termine nu mai jos de locul 3.

Este greu de dat o explicație cum aceiași jucători care făceau din FCSB o echipă oarecare dintr-o dată nu au mai știut să joace fotbal. Iar finalul meciului cu Sepsi lasă și mai multe semne de întrebare și se apropie mult de scenariul partidei din Cupa României dintre Corvinul și CFR Cluj.

La Rapid, nu se pune astfel problema. Bergodi nu va renunța el niciodată, ci va aștepta să fie demis pentru a intra în vigoare clauza de 200.000€. Finalul partidei cu rapidiștii dirijați de veteranul Săpunaru să lase continente întregi libere în terenul propriu pentru a primi gol spune cam totul.

ProSport a pus punctul pe I, mergând pe aceeași ipoteză a unui plan bine pus la punct de cei trei grei din conducerea Rapidului, Dan Șucu, Victor Angelescu și Daniel Niculae, dar asta înseamnă că se vor plăti banii ca Bergodi să plece, pentru că nimeni nu are cum garanta că și după aceste eșecuri, cu șase etape rămase din play-off Rapid nu va termina pe locul 3.

Se pare că acest plan ar avea ca țintă instalarea din vară pe banca echipei giuleștene a lui Marius Șumudică, idolul galeriei iar până atunci, după executarea lui Bergodi secunzii Adrian Iencsi și Bogdan Lonbonț să se ocupe de echipă. Dacă va fi așa, atunci este clar că italianul a fost victima unor jucători cheie din vestiar, la unison cu șefii clubului și aprobați total de suporteri care văd doar eșecurile și nu și ceea ce s-ar putea și probabil se ascunde în spatele acestora.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Este o practica in „fotbalul” romanesc. La CFR s-a urmat aceeasi schema pentru ca Mutu sa-si dea demisia. nu sa fie demis. Si exemple ar fi mult mai multe. Si atunci ne miram de rezultatele in competitiile externe si de faptul ca cel mai valoros produs al fotbalului nostru din ultimii ani si-a gasit de lucru numai in Qatar.

  2. De când a venit în țară oligofrenul ăla de șu muzică, exact când a început play offul, rapidul n-a mai câștigat …coincidență?…,nu…e lucrătură in toata regula…
    Vorba lui Dorinel Munteanu, bronzații trag la bronzați…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.