Duminică la TVR3

Expoziţia „Brâncuşi. Sublimarea formei”, la TVR 3

Duminică, 20 octombrie, de la 18.30, la TVR 3, în emisiunea „Vizual“, Marius Constantinescu vă învită la centrul BOZAR dîn Bruxelles, la deschiderea celui mai mare eveniment dedicat lui Brâncuşi în ultimii 20 de ani şi primul de acest gen din Belgia: expoziţia „Brâncuşi. Sublimarea formei”.

La începutul lunii octombrie, la Centrul BOZAR din Bruxelles, Marius Constantinescu a fost prezent la cel mai mare eveniment dedicat lui Brâncuşi în ultimii 20 de ani şi primul de acest gen din Belgia. Este vorba despre expoziţia „Brâncuşi. Sublimarea formei” deschisă în cadrul Festivalului Internaţional de Artă EUROPALIA, la care România este invitata de onoare.

Festivalul Internațional de Arte EUROPALIA este considerat manifestarea culturală de cea mai mare amploare din Belgia, organizată sub patronajul Familiei regale a Belgiei, la Bruxelles şi în diverse oraşe belgiene, dar şi din Marea Britanie, Franţa, Olanda, Luxemburg sau Germania.

Familia regală din Belgia, la evenimentul dedicat lui Brâncuși

România a mai participat la Festivalul EUROPALIA în 2007, urmând ca la ediţia din acest an, care se desfăşoară până în 2 februarie 2020, să prezente circa 250 de evenimente culturale în Belgia, Marea Britanie, Franţa, Olanda, Luxembrug şi Germania.

Vernisajul expoziţiei „Brâncuşi. Sublimarea formei” la centrul BOZAR a marcat festiv o mare manifestare culturală internaţională dedicată, în acest an, României. La eveniment a fost prezentă familia regală din Belgia, alături de peste 1.000 participanţi: oameni politici europeni, diplomaţi, oameni de afaceri, reprezentanţi ai organizaţiilor culturale internaţionale – aceştia fiind ghidaţi de Doina Lemny, curator al expoziţiei.

Prezent la acest mare eveniment cultural de cea mai mare însemnătate pentru România, Marius Constantinescu a înregistrat cele mai importante momente pentru telespectatorii Vizual şi a stat de vorbă cu o parte dintre cei prezenţi. Astfel, duminică, vom afla declaraţiile date de: Paul Dujardin directorul general BOZAR, Dirk Vermaelen, director artistic EUROPALIA, Doina Lemny curator, istoric de artă la Centrul Pompidou din Paris, Liliana Ţuroiu, coordonator general EUROPALIA România, Mirel Taloş, preşedinte interimar ICR, Horia Barna, director artistic EUROPALIA Romania şi Daniela Soroş, șef serviciu în cadrul ICR.

Expoziţia Brâncuşi. Sublimarea formei, găzduită de BOZAR, este deschisă în perioada 2 octombrie 2019 – 12 ianuarie 2020

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Luandu-ne dupa fotografia cu oul acela sculptat, inseamna ca gainile, retzele, gastile si curcile au fost geniale cu mult timp inaintea genialului Brancusi.
    Pacat ca bietele oratanii nici macar nu au fost condtiente cat de geniale au fost!….[Leo]

  2. Sublimarea formei pe dracu. Mai întâi ați spus că face artă decadentă, apoi l-ați alungat din țară, apoi i-ați respins moștenirea. Știți ce mi-a spus un francez? Vous, les Roumains, vous êtes tellement bêtes qu’il a fallu que la France intervient pour pouvoir se faire la mise en valeur de „votre” artiste.. C’est ça, voilà!

  3. Bine ca il omagiaza Belgia pe Brancusi, ca in Romania la Targu Jiu e jale, pe axa celor trei monumente Masa tacerii, Poarta sarutului siColoana infinitului se face negot in magazinele derbedeilor ce dau spaga primarului ,in rest gunoaie si mizerie. De mai trai Brancusi ii scuipa pe alesi locali pentru terorism cultural!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.