Fals în declarația de avere a ministrului Alexe

L-am prins! Fals în declarația de avere a ministrului Alexe: Apartament în rate, fără dobândă și comisioane, Așa se numește titlul articolului apărut zilele trecute în https://www.7iasi.ro

În articolul semnat de Constantin Mazilu și Tudor Leahu se vorbește despre „Ministrul «de la Iași», Costel Alexe, cel care a cumpărat de la Banca Carpatica un apartament de 70 metri pătrați, în rate, dar cu dobândă  și comisioane zero
Articolul integral:
@ Datoria către bancă nu apare în nici una dintre declarațiile de avere depuse de Alexe din 2014 și până în prezent
@ Alexe și-a inundat vecinul de la etajul 1, i-a distrus apartamentul și a refuzat să suporte reparațiile
@ Firma de asigurări care l-a despăgubit pe vecinul „domnului ministru” l-a dat în judecată pe Alexe, solicitând contravaloarea pagubelor

Șeful PNL Iași, uns recent ministru al Mediului, nu știe ce înseamnă „stresul ratei la bancă”. În țara în care dobânzile și comisioanele la credite bancare reprezintă coșmarul celor mai multe dintre familiile tinere, la doar 31 de ani,Costel Alexe a cumpărat de la Banca Carpatica un apartament în rate cu dobândă și comisioane zero. Actualul ministru, un simplu parlamentar la data semnării tranzacției, nu a menționat datoria către bancă în nici una dintre declarațiile de avere depuse de către acesta din 2014 și până în prezent.

Costel Alexe este unicul proprietar al apartamentului din strada Ion Creangă  nr.53 deși era căsătorit atunci când l-a achiziționat. Asta deoarece Alexe și soția sa au convenit să dețină proprietățile ”sub regimul separației de bunuri”.

Pentru achiziționarea acestui apartament Alexe a încheiat cu Banca Comercială Carpatica un contract de vânzare-cumpărare foarte ”interesant” în condiții extrem de avantajoase. Astfel, conform contractului de vânzare-cumpărare valoarea apartementului este de 211.700 lei, sumă pe care Alexe o plătește în rate începând cu data de 29 august ziua încheierii contractului și până în 31 iulie 2024. Rezultă un număr de 120 de rate lunare fiecare în sumă de 1.784 lei.

În contractul de vânzare-cumpărare se precizează clar că banca nu percepe nici un fel de dobândă pentru suma de 211.700 lei, reprezentând contravaloarea apartamentului. ”Transferul proprietății de la Banca Comercială Carpatica către Alexe Costel are loc astăzi data semnării contractului. Subscrisa declar că prețul stabilit nu este purtător de dobânzi”, se arată în contractul de vânzare-cumpărare.

Ratele și datoria nu apar în declarațiile de avere

Deși prin respectivul contract, Alexe se obligă să achite lunar o rată de 1.784 lei această obligație financiară nu este trecută în declarațiile de avere completate în ultimul an de deputatul PNL. Asta în condițiile în care Legea îi obligă pe demnitari să declare, toate ”datoriile, debitele, ipotecile” a căror valoare însumată depășește 5.000 euro.

În declarațiile de avere mai sunt menționate alte două apartamente din municipiul Iași și patru terenuri suficient de valoaroase în Bârnova. Toate aceste bunuri au fost achiziționate de când Costel Alexe a intrat în politică. Demn de menționat în acest context este faptul că prin intermediul unei fundații, familia deputatului a obținut o finanțare europeană de peste 350.000 euro printr-un program gestionat de Ministerul Mediului, pentru a proteja trei vipere în comuna Rediu, județul Iași și multă lume se întreabă pe ce s-au dus banii. Deputatul Costel Alexe nu a putut fi contactat pentru a ne oferi un punct de vedere.

A distrus apartamentul vecinului, dar nu l-a despăgubit

Culmea ironiei, Costel Alexe, ieșeanul care a preluat ministerul ce are misiunea de a lupta împotriva calamităților naturale cum sunt inundațiile a fost dat în judecată pentru despăgubiri deoarece și-a inundat vecinul. Mai exact, cererea de chemare în judecată a fost formulată de Omniasig Vienna Insurance Group SRL, reprezentată de Omniasig Vig SA, firma de asigurări care l-a despăgubit pe vecinul al cărui apartament a fost afectat de o inundație care s-a produs în apartamentul proprietatea lui Costel Alexe.

Astfel, Costel Alexe a cumpărat pe data de 29 august 2014 un apartament de 68 mp, cu trei camere, la etajul 2 al blocului T3 de pe strada Ion Creangă nr.53. Inundația s-a produs în data de 24 mai 2016 in intervalul orar 12.00-13.00, dupa ce s-a spart un racord de la filtrul de apă montat sub chiuveta de la bucătăria apartamentului lui Costel Alexe.

”În fapt, în data de 24 mai 2016, în intervalul orar 12.00-13.00 la adresa din Iași, strada Ion Creangă nr.53, bloc T3 etaj 1, ap.8 proprietatea lui Goriuc Florin George, s-a produs o inundație datorită ruperii unei conexiuni la filtrul de apă de sub chiuveta bucătăriei apartamentului de la etajul superior, respectiv apartamentul proprietatea Alexe Costel”, se arată în cererea de chemare in judecată.

Nu a vrut să-și despăgubească vecinul

Apartamentul inundat era asigurat la Omniasig, care a și întocmit dosarul de daune în urma unei cereri formulate de păgubit, Florin George Goriuc, care nu a reușit să-și recupereze prejudiciul de la actualul ministru al Mediului. ”La momentul producerii daunelor, apartamentul nr.12 era asigurat la societatea subscrisa. Întrucât s-a produs riscul asigurat, s-a constiuit dosarul de daună. Având în vedere cererea de despăgubire formulată de către persoana despăgubită, subscrisa am evaluat pagubele suferite și am despăgubit asiguratul in data de 26.06.2017 cu suma de 2.798,60 lei”, a mai arătat Omniasig. Acum, firma de asigurări îi cere lui Alexe să-i achite contravaloarea despăgubirilor plătite pentru apartamentul inundat și dobânzile legale“.

Constantin MAZILU, Tudor LEAHU

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

8 Comentarii

  1. Meteahna cu casele e grea, asa a inceput si Iohannis.Dar la cotroceni justitia este blocata.Dosarele se inchid pe sest iar doamna se audiaza noaptea cu basmaua pe cap.Sau o fi vreo conditie tacita si secreta de accedere la ministere, ca si la dezvoltare tot un evazionist sadea au numit,doar hotii si evazionistii sa ajunga in guvernul austeritatii.

  2. Romania normala incepe sa-si prezinte anormalitatile, iar normalul anormal beizadelele cu miros de branza alterata.
    – Fara demagogi in functii publice.
    – Fara alogeni cu morcovii la vedere si urechile intinse de Licurici si cominternistii UE.
    – Fara pui de aprozar pe post de sustinatori ai cauzei Romaniei.
    ps. Societatea serioasa cauta Iepuri alergici la discutii si femei bine intentionate. Le oferim ocazia sa fie iepuri de cursa pentru alergatorii profesionisti si iepuri de prasila pentru securisti neputinciosi. Cautam, de preferinta, iepuri lungi si inalti, cu urechile plostite si blana plina de lozinci idioate. Cu cat lozincile sunt mai idioate, cu ata mai mare va fi pretul.

  3. Astia nici nu au inceput si sunt terminati!Panarame,trepadusi ca CV-UL LU’MANDOLINA,nu arata decat ca sunt INCOMPETENTI CU MARI BUBE PE CAP!Nu-i apuca Craciunu’,asta-i sigur!Mai e si ala cu hangaru’de 910 mp,astia au un fetis cu casele?UNA DIN MUNCA CINSTITA LE PUTE?CU TAXELE PLATITE?CA SI TRANTORUL LOR INFRACTOR,NIMIC-HANNIS,RATATI CE SCHELALAIE HAOTIC!!!!!!

  4. Era cineva din Sibiu? Cautati in presa si va veti lamuri…Transilvabia stie de ce este occidentala ii plac apele tulburi, onorabile prin ”inventii impotriva umanitatii” Inchizitie, lagare si de ce nu, in sec XXI cand VW din ”intamplarea” a fost devoalata…mortii nu pot vorbi si atunci unii raman imaculati si superiori…

  5. Privind averea ministrului Alexe : coruptia-i si-n amont, la banca. De ce vânzarea la pret preferential? fiindca apartamentul n-are balcon? si cât costa celelalte, din acelasi bloc? Cine conduce filiala respectiva a bancii Carpatica din … Iasi? cumetria lui Alexe cu tipii de la Carpatica Iasi trebuind cercetata-n primul si-n primul rând. Si cine sta-n el? Alexe? chiriasi ? în regula? având contract? Inundarea vecinului si reaua-vointa a societatii de asigurare a tipului: Omnniasig, societatea pagubitului trebuie sa ia-ntâi legatura cu societatea de asigurari a lui Alexe, daca exista. Si-abia dupa, cu tipul. Articolul facându-ma sa cred ca ALEXE, ANALFABETUL, PROSTUL DE PICA, NICI MACAR NU SI-A-NCHEIAT CONTRACT DE ASIGURARE de calamitati A APARTAMENTULUI. Neavând contract, în afara de faptul ca individul le-ngreuneaza munca altora, pasiv-agresivul, mai si da dovada de zgârcenie (ilegala, în cazul în care asigurarea-i obligatorie…), „de ce sa platesc lunar, ca poate-poate …”, numai ca „poate-poate” s-a-ntâmplat … Alexe-Gâga mai si fiind casatorit. Nevasta sa faca tot, ca pentru el, lac sa fie (în apartamentul vecinului, mai ales …) ! Racordu’ de apa de sub chiuveta din bucatarie a lui Alexe cine l-a facut? singur? sau a platit pe cineva, la negru? si cine-i administratorul blocului? în ce stare-i tzevaria instalatiei de apa a cladirii? mai ales ca instalatia de doi bani de apa a lui Alexe poate provoca igrasie nu numai în apartamentul vecinului despre care-i vorba-n articol … ps cine l-a … ales pe … Ulysse asta-n Parlament? orbetele de Orban fiind si el la fel?

  6. In toate țările normale,cine face falsuri in acte,plătește cu pușcăria !!!Doar in România e altfel.Păcat!!!!!

  7. @Roman
    In Romania cine isi ia case cu acte false ajunge presedinte si cine vine cu un program bun pentru romani ajunge la puscarie. Asta e Romania normala a nazistului.

  8. 350.000 euro pentru trei vipere:
    1.LILI
    2.GOLLUM
    3.NASTRATIN(SAU NASTY ZIS SI STEVIE MURATA DE LA TIRASPOL)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.