Filmul „Oblomov”, în proiecţie specială la Palatul Béhague, unde au avut loc şi filmările

Numeroase personalităţi au venit la manifestare

Proiecția specială a filmului Oblomov, realizat de celebrul actor și regizor francez Guillaume Gallienne, a avut loc ieri, în Sala bizantină a Palatului Béhague, Reședinţa Ambasadorului României în Franţa, în organizarea Ambasadei României la Paris, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Pelicula, avându-l în rol principal pe Gallienne, a fost filmată integral în Sala Bizantină și în celelalte saloane ale Palatului Béhague la finalul anului 2015 și începutul anului 2016. În spațiile reședinței a fost recreată atmosfera „oblomovismului”, acea letargie din care nici iminența evacuării din propria locuință, nici dragostea nu reușesc să îl trezească pe Oblomov, eroul scriitorului rus Ivan Goncearov.

Guillaume Gallienne şi E.S. Luca Niculescu

Această proiecţie specială a avut loc în prezenţa lui Guillaume Gallienne și a unor înalți oficiali francezi, personalități ale lumii culturale și politice din Franța, ambasadori și membri ai corpului diplomatic, reprezentanți ai comunității românești. Astfel, au participat la această seară specială Pierrre Buhler, Președintele Institutului Francez, Sylvie Kauffmann, director editorial al ziarului Le Monde, Jean-Jacques Garnier, Comisarul general francez pentru Sezonul RomâniaFranța, compozitorul Vladimir Cosma, dramaturgul Matei Vișniec.

E.S.Ambasadorul Luca Niculescu a vorbit despre potențialul Sălii Bizantine și al întregului Palat Béhague ca spațiu de cultură și de reprezentare a României, mai ales într-un context marcat de Anul Centenarului, de Sezonul România-Franța, care va debuta la finele acestui an și de Președinția română a Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru din 2019. A mai evidențiat istoria Sălii Bizantine, prin care au trecut artiști precum Auguste Rodin, Marcel Proust, Gabriel Fauré, Paul Valéry, Isadora Duncan, Sarah Bernhardt, George Enescu și Constantin Brâncuși.

Secvenţă din film

Guillaume Gallienne a mulțumit Ambasadei și Institutului Cultural Român de la Paris pentru întregul sprijin acordat în timpul celor aproape 3 săptămâni de filmare în Palatul Béhague și a împărtășit celor prezenți momente din timpul realizării filmului.

Filmul Oblomov este rezultatul adaptării pentru televiziune a spectacolului omonim jucat la Comedia Franceză de echipa condusă de Guillaume Gallienne și este difuzat de canalul Arte.

Interpreta rolului Olga, Adeline d’Hermy, a obținut anul trecut Premiul pentru Speranță Feminină la Festivalul de la Luchon.

Guillaume Gallienne este societar al Comediei Franceze și deținătorul a două Premii Molière, cel mai important premiu acordat în teatrul francez (2010, 2011). De asemenea, în anul 2014, în calitate de actor și regizor de film, a obținut patru Premii César

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Romanul „Oblomov” scris de romancierul rus Ivan Goncearov l-am citit si recitit cand eram in clasa VI-a perioada cand am mai citit si aproape tot ce au scris Honore de Balzac si marii romancieri francezi, incepand cu „Mos Goriot” si americani, incepand cu ” A patra vertreba” s.a.m.d.tradusi in anii 60 si aflati in bibliotecile din R.P.Romana. Spun acest lucru nu pentru a-mi da importanta ci doar ca eram prea crud sa-l inteleg pe deplin pe romancierul rus si eroii sai, asa ca astept sa vad si filmul, daca este adus in Romania.

  2. 1. „A NINS în deșertul SAHARA! Imagini incredibile!”
    http://evz.ro/sahara-ninsoare-desert.html

    … Citez din articolul pe care l-aţi semnat: „În spațiile reședinței a fost recreată atmosfera „oblomovismului”, acea letargie din care nici iminența evacuării din propria locuință, nici dragostea nu reușesc să îl trezească pe Oblomov, eroul scriitorului rus Ivan Goncearov.”

    Despre ce tot găvăriţi acolo, babushka Buluc? Despre imineţa evacuării din propria locuinţă? Priviţi aici la „iminenţa evacurării”:

    „Nordul Italiei, paralizat de ninsori! Sate îngropate în zăpadă, mii de oameni evacuaţi. O avalanşă puternică a lovit o clădire, în oraşul Sestriere (Video dramatic)”:
    http://observator.tv/extern/nordul-italiei-lovit-de-ninsori-si-temperaturi-extreme-sate-ingropate-in-zapada-mii-de-oameni-evacuati-o-avalansa-puternica-a-distrus-cladire-in-orasul-sestriere-video-237571.html

  3. 2. Ei, ce spuneţi despre o atare „evacuare iminentă”? Aşa-i că v-a lăsat fără replică?
    Despre „iminenţa evacurării” lui Mazăre, din Madagascar (29 de morţi, ciclonul Ava), despre iminenţa evacuării rezidenţilor din locuinţele aflate în Noua Zeelandă, Australia, California (17 morţi), Pennsilvanya, Nevada, Louisiana, Canada, China (13 morţi) (plus niscaiva alte cîteva locaţii din Asia), datorită inundaţiilor, alunecărilor de teren, furtunilor şi viscolelor, nici nu mai vorbesc. Am amintit doar de Italia – ţară de care vă leagă plăcute aduceri aminte. Îl am în vedere, în special, pe predecesorul meu, Roger Sartet – de la care am preluat ştafeta… Say goodbye to your home. And say hello to your Exodus! Ce se va petrece – climateric – la sfîrşitul săptămînii în curs, nu spun. Vreau să fie o mare surpriză. O surpriză din partea unui… Om Leneş. Dacă vi se pare că aveţi de a face cu un Om „leneş”, atunci presimt că ritmul propagării catastrofelor supranaturale se va înteţi.

    Altfel, ştiţi care este soarta tuturor babuştelor. Da, întocmai, le înghite lupul. Mai ales iarna. Ajung, sărmanele, „Feast for the wolves”: https://www.youtube.com/watch?v=ehuEFJkAUfo. Asta, în caz că nu iau foc, din cauza neobositei „tîrnosiri a mangalului”.-

  4. Post Scripturoasă: „Feast for the Wolves” has some very interesting lyrics: „Precipice lechers feeding on the weak and the lost souls of the world / Filthy stink of violence and corruption, breeding societies of fear / Cultural murder [!], panic induced, witch hunt of the modern world / Those who will fight against the unjust, they will die and just disappear / A sickening Darkness envelopes the world, we are lead by the criminally insane / Totally corrupted, morally dead, we are treated with total disdain / Slaves made of the innocent and guilty, they feed us all of their lies / Global pandemic, a virus of fear, for the future, no sun will rise / A feast for the wolves, we are their prey / A feast for the wolves, we’ve been betrayed / The young and the strong go off to war to die for their lies and deceit / The almighty dollar is the god that they trust, never will we come home in defeat / Stay till the end, whatever the price, never admitting that they were wrong / Crippled and broken, never to be healed, with their lies, they strung us along / A feast for the wolves, we are their prey / A feast for the wolves, we’ve been betrayed / We’ve been betrayed!!”

    În caz că sînteţi curioasă ce mai face Roger Sartet, vă comunic că acesta se găseşte în Franţa. De acolo urmăreşte atent, din nevăzut, ce se petrece cu pămîntenii; la fel după cum o făcea Nobody (Nimeni) în timpul războiului din Vietnam:
    https://i.ytimg.com/vi/yUuO7Q0zZlY/maxresdefault.jpg.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.