Firea a redeschis robinetul: pe cine mai „decorează”

Cântărețele Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Dida Drăgan şi Angela Similea ar urma să primească titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, în semn de recunoştinţă pentru contribuţia avută la evoluţia muzicii uşoare româneşti, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 14 februarie a Consiliului General al Capitalei.

„Doamnele Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Dida Drăgan şi Angela Similea sunt personalităţi de seamă ale muzicii uşoare româneşti, printre cele mai iubite prezenţe pe scena muzicală şi de divertisment”, se arată în referatul de aprobare, semnat de primarul general, Gabriela Firea.

În aceeaşi şedinţă urmează să fie dezbătut şi un alt proiect de hotărâre care vizează conferirea titlului de cetăţean de onoare unui număr de 11 cadre medicale, „pentru merite deosebite în domeniul ocrotirii sănătăţii populaţiei şi pentru contribuţia reală adusă prestigiului şcolii româneşti de medicină pe plan internaţional”.

Este vorba despre: prof. dr. Dana Cristina Craiu – Spitalul Clinic de Psihiatrie Al. Obregia, prof. dr. Sabina Andrada Zurac – Spitalul Clinic Colentina, conf. univ dr. Iulian Brezean – Spitalul Clinic dr. Ion Cantacuzino, prof. univ. dr. Ion Victor Bruckner – Spitalul Clinic Colţea, prof. univ. dr. Alexandru Bucur – Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilă-Facială Dan Theodorescu, prof. univ. dr. Cătălin Codreanu – Centrul Clinic de Boli Reumatismale Ion Stoia, prof. univ. dr. Dan Gheorghe Andrei – Spitalul Clinic Colentina, prof. univ. dr.Viorel Jinga – Spitalul Clinic Th. Burghele, prof. univ. dr. Gabriel Mircescu – Spitalul Clinic de Nefrologie Carol Davila, prof. univ. dr. Gheorghe Peltecu – Spitalul Clinic Filantropia, prof. dr. Bogdan Ovidiu Popescu – Spitalul Clinic Colentina.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

 1. Simte nevoia sa fie impozanta,importanta,ofertanta,si,mai ales,crepitanta

 2. Mi se pare corect,chiar merita!M-as gandi si la dl.Gabriel Dorobantu,poate ca are,nu stiu,dar daca nu merita si el!Cred ca sunt artisti ce au dat suflet si cant cu muzica si texte serioase,ramase in memoria fiecaruia,lalaind versuri cei neinitiati,ca mine,si altora dandu-le un drum o cariera in viata!Au ajuns la o varsta in care orice atentie conteaza!Un gest onorabil!!

 3. O stire despre „o tara ca afara”! o auzim la tv ? Nu!  Auzim propaganda pentru hotia pensie privata obligatorie, zisul pilon 2 !
  „Aproape toate Universitățile Britanice intră în grevă. Că personalul tocmai a fost anunțat de fondurile de pensii la care cotizează obligat forțat (private binențeles) nu le mai pot garanta…pensia. Și dacă vor garanții de Stat să mai plătească 8% din venituri. Politica Thatcher pe care noi ne-o dorim fierbinte (privatiza rea a orice, oricum și lichidarea industriilor grele&minerit) duce în fundături de genul ăsta. A, stai…noi ne-am lichidat benevol industria grea și mineritul. Și milităm în stradă pentru dreptul unor privați de a ne da niste bani undeva la Calendele Grecești.” https://m.facebook.com/vasilesuhov/posts/3444714222267370
   

 4. Multumeste-le cozilor de topor m-ue: palton, mandolina, bashina, isasecu, …………..

 5. Bine, dar din domeniul cercetarii, a invatamantului preuniversitar si universitar nimic ! Sau are nevoie numai de prosti!

 6. Malagamba- cred ca l-ai confundat pe Adi cu madam Vijulie e de la PNL, cumnata marelui om de dreapta Stelian Tănase Scatiu.

 7. Voi nu intelegeti de ce Ungaria este inainte? Viktor Orban a desfiintat pilonul II si a sanctionat bancile, ungurii au constiinta apartenetei la un popor/neam pe care inteleg sa-l apere, la noi PNL sau PD-L sunt hotarati sa ruineze Romania numai ca lor sa ”le iasa”, uitand ca nu-s nemuritori si ca in Biblie scrie ca pt pacatele parintilor platesc urmasii, imbogatiti peste noapte de atitudinea antiromaneasca a parintilor…poate de aceea au aparut in lume filantropii, crezand ca pot sa-L cumpere pe Dumnezeu, cat de superficial sa fii sa crezi ca poti influenta Supremul, un om mai mic decat un atom…in raport cu imensitatea Universului…

 8. Astua sunt oameni de cultura reali? Mamaaaaa! Fabrica de decoratii functioneaza cu brio! De de nu decorati si o femeie de servici sau un barbat? Aceasta entitate nu merita decoratie?

 9. @parerere …: Atata poti?! Privitor la acesti populari interpreti romani gestul lui Firea este o binevenita recunostinta din partea milioanelor de romani care le-au iubit si fredonat cantecele. In ziua de azi cand maneaua si prostul gust, cand imitatiile de afara castiga zilnic teren, aceste premii par o consolare pentru aceste mari vedete care insa acum nu mai sunt cunoscute de tineri.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.