Firea gustă și ea din apă: „Fac apel…”

Gabriela Firea a declarat, joi în ședința Consiliului General, că a dat o dispoziție ca reprezentanții Corpului de Control al primarului general să verifice situația privind apa.

„Am luat toate măsurile care sunt printre atribuțiile Primarului general, am dat o dispoziție ca reprezentanții Corpului de Control al primarului general să înceapă o verificare a celor întâmplate. Am solicitat Apa Nova informații suplimentare. (…) Fac apel la toate autoritățile statului (…) să aflu mai multe informații despre poluator, cum s-a deversat acea cantitate de amoniu, cum s-a ajuns ca Apa Nova să fie nevoită să curețe apa cu clor, de ce nu am fost informați? Instituțiile să meargă și la cauză”, a declarat primarul Gabriela Firea, în ședința CGMB de joi.

La rândul său, directorul adjunct al Apa Nova, Mihai Savin, a spus, tot în ședința Consiliului, că apa de la robinet este potabilă.

„Rezultatele probelor prelevate începând cu 29 ianuarie – 29, 30 și 31 ianuarie nu indică depășiri ale clorului. (…) În fapt, a existat, într-adevăr o depășire pe Argeș a indicatorului amoniu, (…) iar măsura cea mai rapidă a fost o creștere a dozei de clor, dar nu peste limitele admise de lege. Această doză de clor un pic crescută a dat, în anumite puncte din Sectorul 6, un miros de clor. Ulterior, în secunda 2, am trecut la alimentarea orașului București preponderent din Dâmbovița, am atenuat orice altă posiblă poluare a surselor de apă din Argeș. Monitorizăm încontinuu tot ce se întâmplă în rețeaua de distribuție, apa este potabilă”, a spus directorul adjunct al Apa Nova.

Referitor la recomandarea Ministerului Sănătății, potrivit căreia trebuie evitată folosirea apei publice, reprezentantul Apa Nova a spus că nu cunosc informațiile pe care instituția se bazează.

„Nu cunoaștem pe ce se bazează Ministerul Sănătății, nu am primit nicio notificare legată de o eventuală problemă în rețeau de distribuție. Noi vă garantăm că tot ce facem, facem cu profesionalism și nu există niciun pericol”, a mai spus Savin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. apa de la robinet este potabilă pentru sinucigaşi; azi, varianta cu clor mult de tot, pentru potenţarea gustului…

    • gresesti, clorul se poate ”elimina” cu un filtru de carbune, iar prin fierbere pt. mancare se elimina, nu-i ”sare” adica clorura de sodiu ca sa dea gust mancarii, din cate am citit nu clorul este problema in tratarea apei ci ionii de aluminiu folositi la sedimentarea suspensiilor…imi amintesc de un documentar dintr-o tara importanta unde au murit cativa locuitori/copii si multi au ajuns in spital pana au descoperit ca era un microb in apa, producatorul de apa vrea sa fereasca populatia de un dezastru digestiv sau si mai grav si tu te revolti, putin respect pt. cei care puteau sista livrarea apei pana in martie cand debitele raurilor se diminuiaza si scad potentialii factor de risc. Ce nivel de cultura ai de ai ajuns sa nu mai gandesti…sinucigasi este un termen de om incapabil sa inteleaga un fapt minor…in loc sa dai bani pe un suc sau o tigara iti cumperi o sticla de apa si scapi de teama mortii..

    • #5 l apa plata in jur de 5 lei . în mod normal ar trebui să-ţi răspund cu seriozitaea cu care m-ai admonestat, dar nu e cazul, pentru că oricum ai capacitate limitată; bea-ţi sănătos ăia 5 l şi poate ţi se mai risipesc aburii confuziei provocate de un comentariu pe care l-ai tratat într-un registru eronat…

  2. deasemenea, este potabelă şi pentru cine-ntreabă…e recomandabil 2 litri pe zi…

  3. Nici primarii de sectoare nu sunt mulțumiți de bugete. Apropo de bugetele locale, în sectorul 2 s-a introdus un bir nou, o taxa de habitat în valoare de 100 lei pe an de persoana. De fapt este o estorcare de fonduri numai de la persoane fizice, nu si de la magazinele de la parter care produc cel mai mult gunoi, de fapt o dublă impunere caci fiecare asociație de proprietari are deja contracte cu firme de colectare si management al deșeurilor domestice. PS: Adoptata fară nicio dezbatere publica, cetățenii anunta proteste si refuza sa plateasca acest jaf ca în epoca fanariotă!

  4. Acum nici apa nu e buna de baut ??? Laptele e bun de nustiu cate ori, sucul contine e-uri, acum apa contine mult clor… o sa ne imbolnaviti psihic, nu fizic !

  5. De unde a baut apa? Din Voluntari? Ca asta nu sta in Bucuresti. „să curețe apa cu clor”?! Asta habar nu are despre ce e vorba. Si zi-i fa, cum o curata? O baga la masina de spalat?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.