Fost consilier al lui Maior la SRI şi directorul CNAS, vizaţi de ancheta DNA

DNA face, joi, percheziții la sediul Casei Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și la sediul Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB), au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Update: Surse judiciare au declarat pentru agenția de presă citată că una dintre persoanele vizate de ancheta privind decontări fictive de la CNAS ar fi Sergiu Nicolae Ciobanu, fost consilier al lui George Maior la SRI. O altă persoană vizată este directorul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea

Sergiu Nicolae Ciobanu a fost adus de la Ministerul Apărării Naţionale (MApN) la SRI de George Maior, fost şef al serviciului, pentru a îi fi consilier. Acesta a părăsit SRI la finalul mandatului de director al lui George Maior.

Sergiu Nicolae Ciobanu este audiat la DNA alături de mai multe persoane.

Update: Percheziţiile DNA la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi la filiala din Bucureşti vizează decontarea unor servicii fictive de îngrijire la domiciliu, implicaţi fiind funcţionari ai CASMB, protejaţi de şefi din cele două instituţii, susţin surse judiciare. Prejudiciul, peste 13 milioane lei.

DNA a anunțat joi că procurorii fac, joi, 50 percheziții, într-un dosar ce vizează fapte de corupție ce au avut loc în perioada 2016- august 2017, anchetatorii verificând și sediul a două instituții publice.
Pe lângă cele două instituții publice, se fac verificări și la sediile unor firme.

Perchezițiile sunt făcute de procurori într-un dosar penal ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate infracțiunilor de corupție, săvârșite în perioada 2016- august 2017, mai preciza DNA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.