Fost director Trangaz, cercetat de ANI din cauza nevestei

Radu Costică Moldovan, fost director Trangaz, este cercetat de Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru încălcarea regimului juridic al conflictului de interese, potrivit unui comunicat de presă al ANI.

Conform înștiințării oficiale, în timpul exercitării funcției de director, Radu Costică Moldovan a semnat două referate prin care și-a ajutat soția să promoveze.

“În perioada exercitării funcţiei de director al Departamentului Economic din cadrul SNTGN Transgaz SA Mediaş, a semnat două referate privind promovarea şi definitivarea din funcţia de şef birou în funcţia de şef serviciu a soţiei sale. Astfel, soţia persoanei evaluate a deţinut în cadrul Departamentului Economic atât funcţia de Şef al Biroului Imobilizări, precum şi funcţia de Şef al Serviciului Evidenţa Imobilizărilor şi Lucrări de Mentenanţă”, se arată în comunicatul de presă.

Inspectorii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș în vederea verificării indiciilor despre săvârșirea de conflict de interese. Deși fostul director a fost informat despre începerea procedurii penale, acesta nu și-a exprimat punctul de vedere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.