Foști directori ai unei instituții financiare acuzați de delapidare

Trei foști directori ai unei instituții financiare au fost trimiși în judecată de DNA într-un dosar în care prejudiciul este de peste 16 milioane de euro. În același dosar de delapidare sunt judecați și doi reprezentanți ai unor firme.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a celor cinci inculpați. Aceștia sunt judecați în stare de libertate. Este vorba despre fostul director general al unei instituții financiare nebancare, fostul director general adjunct, fostul director de vânzări și doi administratori ai unor societăți comerciale.

Potrivit DNA, inculpații ar fi făcut un prejudiciu uriaș prin încheierea unor contracte de leasing.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În perioada iulie 2007 – septembrie 2008, directorul general al unei instituții financiare nebancare, beneficiind de ajutorul celor doi directori din subordinea sa, ar fi încheiat fără drept un număr de 42 contracte de leasing financiar cu societățile controlate de cei doi oameni de afaceri. Contractele respective ar fi fost încheiate cu încălcarea normelor Băncii Naționale a României și a celor interne ale societății conduse de primii trei inculpați. Prin aceste demersuri instituția financiară nebancare ar fi fost prejudiciată cu suma de 16.313.843 euro”, au anunțat procurorii DNA.

Instituția financiară nebancară care succede în drepturi societatea păgubită s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 17.645.271 euro. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. fapta este din 2007-2008 ? pai nu s-au prescris deja ?

    vezi art. 295 Delapidarea (termen de la 2-7 ani inchisoare , posibil marit cu inca 50%) si art 154 Prescriptia… pct b-e la care se incadreaza art 295

  2. Procurorii astia din dna ,pur si simplu,i-si bat joc de amaratii de Romani.Cum poti veni dupa o gramada de ani si sa spui ca ii trimiti pe niste hoti de 16 milioane de euro in judecata ,dar in stare de libertate.Astia si-au cumparat libertatea pe bani ?Vai de tara care are o acesta justitie.

  3. Intrebarea numaru’ unu : Si banu’, unde-i banu’ (prejudiciul) ? Aaa … da, stiu … trecut prin citeva „societati-ecran”, albit bine de tot si la ora actuala „dormind” in asteptare prin Singapore, Bahamas sau Samoa, si asteptind „proprietarii”, dupa citeva luni de bulau demonstrativ, pentru prostime … cine-l recupereaza ? sau banditii astia il vor rontai fericiti, pina la adinci batrineti ? ; Intrebarea numaru’ doi : Chiar timp de mai bine de un an, tilharii astia au actionat fara nici un control ? Parca si exista un organism special pentru asta, cu salarii faraonice … hai, sa nu fiu rautacios si „conspirationist”, sa nu ma gindesc la ceva complicitati …

  4. He he ! Domnii directori stau acum pe sezlong, pe nisip alb „made in Bora Bora”, cu picioarele balacindu-se in apele Pacificului si comandind : „Baiete ! inca un daiquiri ! Hai noroc, in cinstea trimiterii in judecata !”

  5. „În perioada iulie 2007 – septembrie 2008, directorul general al unei instituții financiare nebancare …” Aud bine? Pai la liberalul Virgil Guran s-au prescris faptele, la astia de ce nu se prescriu?

    • Ai dreptate, Guran a fost condamnat la 3 ani si s-a taraganat pina s-au prescris faptele, iar acum e „alba ca zapada”!

  6. O molecula intr-un ocean comparativ cu ce a furat gruparea infractinala organizata condusa de Petrov intre anii 2005-2015 !!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.