(FOTO) Tu ce părere ai despre asta?

O fotografie cu un afiș lipit la o biserică din Năvodari a stârnit controverse pe Internet.

În afișul respectiv li se transmite credincioșilor că „Aprinderea lumânărilor de altă proveniență decât cele bisericești nu vă aduce niciun folos duhovnicesc”.

Hârtia este ștampilată și semnată de Consiliul Parohial.

Cum explică purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu? „E un gest firesc, absolut firesc, pentru că lumânarea este simbolul lui Hristos și nu poate fi procurată decât de la biserica unde are loc cultul, pentru că lumânarea e obiect de cult. Și așa ne plângem că s-au comercializat sărbătorile, acum îl luăm pe Hristos și de la magazin? Și dincolo de asta avem și o lege, 103/92, care spune foarte clar care este regimul lumânărilor în biserică. Deci, nu este nimic imoral, nimic anormal, nimic ilegal. Iar paguba sufletească la care face referire anunțul, chiar asta este, credincioșii au datoria morală și legală să își sprijine biserica lor și prin acea mică lumânare ei fac o mică donație la biserică”, a declarat Eugen Tănăsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

5 Comentarii

  1. fiecare cult are formele ei de sustinere, daca nu poti plati 0.5 lei sau 1 leu pe o lumanare adica nu poti face o jertfa financiara pt ceea ce vrei sa omagiezi o persoana draga sau pt a cere sprijinul pt o rugaciune atunci inseamna ca gestul tau nu-si va ajunge scopul, nu criticati, mai bine spuneti cat platesc alte culte sau ce surse de venit au altele se spune ca catolicii au pana si banci comerciale…

  2. Este un adevar! Lumanarile, ca si orice alt obiect de cult, trebuie sa fie sfintite de catre preot pentru a avea un efect benefic asupra credinciosilor, plus ca prin cumpararea lor de la biserici sunt ajutate parahiile respective, nu tot felul de comercianti atei sau pagani. Lumanarile de la alti producatori pot contine in componenta lor substante impure sau pot fi impregnate de energii negative prin ritualuri demonice. Pe youtube exista un filmulet in care Insusi Iisus Hristos i-a atras atentia lui Claudiu Raducu, un fost practicant de tantra yoga, ca folosirea betisoarelor aromatice, de exemplu, este interzisa, pentru ca ele pot fi „consacrate cu jertfa de sange”.

  3. Ha,ha,ha! Afacerea cu lumanari „proprietate biserici” functioneaza de cel putin 3-4 ani de zile in judetul vaslui al moldovei! Au si ‘paznic’ la camarutele vii si morti unde aprinzi lumanari! Te urmaresc mai ceva ca web-ul live!

  4. @ADEVARUL INAINTE DE TOATE…MAI PAGANI SI MAI MAFIOTI DECAT POPII NU EXISTA IN LUME!

  5. Biserica are intotdeauna dreptate: lumanarile de alta provenientza inseamna concurenta neloiala intre diverse firme si firma BOR.
    Plus de asta, risti ca atunci cand te duci pe lumea cealalta, lumanarea neconforma sa nu lumineze si sa te dai cu capul de pereti fara sa mai nimeresti poarta Raiului…..[Leo]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.