Francezii au obținut ouă fără găini

Ouăle obținute natural, în ferme, ar putea ajunge istorie. Francezii au obținut ouă vegane. Primele astfel de ouă, numite „Les Merveillœufs”, au fost obținute în laboratoarele Școlii de Biologie Industrială de la Paris, potrivit euronews.com, citat de Mediafax.

Lista ingredientelor încă nu este finalizată şi va fi dată publicităţii în lunile care urmează. Investigaţiile pe care le-am făcut s-au bazat în principal pe legume. Problema pe care o avem acum ţine de stabilirea raportului dintre ingrediente pentru a obţine formula corectă”, au arătat cercetătoarele Philippine Soulères şi Sheryline Thavisouk, „autoarele“ produsului.

Franțuzoaicele afirmă că ouăle vegane vor fi scoase pe piaţă imediat ce vor fi finalizate testele care trebuie să stabilească în ce măsură sunt viabile din punct de vedere nutritiv.„Scopul nostru este ca produsele să fie disponibile înainte să ajungem la jumătatea anului 2020”, au arătat cele două.

Noile ouă vegetariene ar putea să fie gătite în aceleaşi moduri folosite pentru ouăle de găină. Proiectul este ca noile ouă vegetariene să fie produse în masă pentru a putea fi comercializate în supermarketuri.

Conţinutul de frăsimi şi cel de protenie sunt uşor mai scăzute (cu aproximativ 10%) în cazul noilor ouă vegane decât suntem obişnuiţi la oul de găină, dar conţin fibre dietetice. În ceea ce priveşte gustul, inventatoarele se laudă că produsele pe care le pregătesc au arome mai subtile chiar dacă uşor mai sulfuroase.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. „Oua cu arome subtile dar mai sulfuroase”…
    Capete de frantuzoaice cu creiere sulfuroase.

  2. Frantuzoaicele si bucataria frantzeasca au inebunit,te uiti la ele cu „steaua” lor Michelin .3 suvite de ierburi puse pe farfurie si ceva ce izc sa este sos, se lauda ca au”bun gust” si „retete „vechi de 200″de ani !
    Gustul sulfuros sa-l guste ele, aceste prefacute si acesti prefacuti facand orice pt. a se cocota in varf cu gastronomia, moda ,cultura de care s-a ales praful de atata „perfectiune”!Totul are o limita si natura nu creaza in salturi.Peisanii francezi isi vor pune mainile in capa, daca nu cumva le vor considera pe chimicalele astea sabotoare,dar societatea va merge pe drumul ei, asemenea „mode”tin 3 zile si se dovedesc fiasco.De ce n-ai minca legume, fructe,verdeturi cate vrei- din pacate otravite in buna parte-tot de idioti de astia ce inventeaza contra naturii ,si trebuie sa le faci „oua”?Minciuni si prefacatorie comerciale.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.