Cu Ministerul Muncii la judecată

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP) anunță că va da în judecată Ministerul Muncii dacă instituția nu va promova o ordonanță de urgență prin care fondul de salarii pe 2018 să fie suplimentat.

„Vor fi și acțiuni de protest, dar ministerul va fi și dat în judecată dacă nu va fi promovată o ordonanță care să suplimenteze fondul de salarii pe 2018, astfel încât salariile în plată să rămână nemodificate și să poată fi aplicată legea salarizării așa cum a fost negociată. În condițiile în care nu va fi suplimentat fondul de salarii, acea creștere de 25% va fi absorbită de trecerea contribuției angajatorului pe angajat. (..)

Legea salarizării prevede o creștere de 25% anul viitor, iar în lipsa unei ordonanțe care să aducă o creștere de 23%, automat acei 23% vor fi luați din creșterea de 25%. Dacă nu se face acest lucru până la data la care se elaborează legea bugetului, degeaba se face ulterior. Am înțeles că în luna noiembrie trebuie terminat bugetul.

Noi avem două acțiuni: de instanță și de protest, a declarat Sebastian Oprescu, liderul sindicatului, pentru Mediafax.

Guvernul a adoptat, săptămâna trecută, ordonanţa de urgenţă prin care este modificat Codul Fiscal, prevederile urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Ordonanţa de urgenţă modifică şi completează Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal şi prevede mutarea CAS de la angajator la salariat cu reducerea cotei totale de contribuţii sociale de la 39,25% la 37,25%, splitarea plăţii TVA, ridicarea plafonului pentru microîntreprinderi la un milion de euro şi instituirea contribuţiei asiguratoare pentru muncă de 2,25% din fondul de salarii, dar şi scăderea de la 16% la 10% a impozitului pe venituri şi creşterea salariului minim pe economie de la 1.450 la 1.900 de lei.

Recomanda
Eugenia Solomon 834 Articole
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*