Garantat Firea: Din „această toamnă”

Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, susține că Park&Ride Cora Pantelimon va fi gata în această toamnă. Potrivit lui Firea, nu se construiește doar o simplă parcare etajată, ci un nod intermodal care include tramvaie, autobuze și peroane pentru microbuze private.

„Încă un proiect important pentru bucureșteni, preluat de la zero în 2016, devine realitate. Park&Ride Cora Pantelimon, doar o groapă în urmă cu patru ani, va fi gata în această toamnă, după șapte ani de blocaje.

În acest moment, lucrările complicate au fost terminate. Au fost finalizate fundația parcării și fundațiile rampelor, au fost montați peste 30 dintre stâlpii metalici, iar acum se montează traversele metalice.

Pentru calea de rulare a tramvaiului, au fost montate curbele, macazul, dar și peste 36 de metri de șine.

Vă reamintesc faptul că pentru realizarea parcării a fost schimbată soluția tehnică. Nu era posibilă construirea unei parcări subterane, așa cum s-a dorit inițial de fosta administrație a Capitalei.

Noua soluție tehnică, o parcare supraterană cu 500 de locuri cu terminal STB, a fost realizată prin întocmirea unui PUZ, aprobat la nivelul CGMB.

Prin acest obiectiv de investiții se reconfigurează, practic, toată zona.

Nu construim doar o simplă parcare etajată, ci un nod intermodal care include tramvaie, autobuze și peroane pentru microbuze private.

De asemenea, este pregătit terenul și pentru viitoarea stație de metrou din zonă. Astfel, șoferii care vin din afara Capitalei își vor putea lăsa mașinile în parcare și de acolo să circule spre centrul orașului folosind mijloacele de transport în comun. Anul trecut am semnat contractul de execuție, au fost obținute toate avizele, inclusiv autorizația de construire și s-a emis ordinul de începere a lucrărilor. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 21 de milioane de euro”, a postat Firea, duminică, pe Facebook.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

11 Comentarii

 1. PNL: Start! la blocat proiectul, interviuri la Digi, Realitatea și B1 cu “specialuști”, “cetățeni de pe stradă” despre ce catastrofă este proiectul. Manșete despre prețuri umflate. Marcantul domn Nicușor Dan interviu fluviu despre eroarea acestui proiect și viziunea USR-istPNL-istă Salvați Bucureștiul, etc… Domnul Băsescu amintiri despre proiectul “desființarea chioșcurilor de pe trotuare”. DNA să descopere bani ascunși sub cotețul de gâini, zona cuiburi de ouat, din spatele locuinței din Voluntari.

  • Proiectul nu va fi gata în toamnă, uan la mână.
   În al doilea rând, da, este prost făcut, s-au îngustat căile de trafic, e o nebunie ce e acolo
   În al treilea rând, de la ilegalitățile și risipa înfiorătoare ref. la companiile municipale, mai e nevoie de sabotajul Opoziției ?!

 2. O porcarie marca Sarmancur,care va sta goala,asa cum stau parcarile lui Oprescu,bani aruncati pe fereastra!Nicusor, grabeste-te sa scapam de boema,nu a facut nimic bun,pana si azi a impiedicat circulatia in Bucuresti..

  • Este o noua lucrare demna de o mare capitala a lumii. Restul discutiilor sunt diversiuni hashtagiste ale unora care nu au tangenta deloc cu orasul de pe Dambovita..

 3. @Corector, nu Firea blochează circulația în București și, oricât de anipatică mi-ar fi parvenita asta, aici nu e vina ei, ci a rahaților care nu se pot deplasa fără a-și odihni curul în mașina proprie. De peste 10 ani nu mai circul cu mașina proprie prin București și, crede-mă, economiile de bani, nervi și timp sunt substanțiale. Am ceva urgent, iau Uber, n-am ceva urgent, o iau pe jos ori cu STB-ul. Se poate, crede-mă, fără pic de malițiozitate în ce spun. Și e MULT mai bine.

 4. FELICITARI D-NEI FIREA. INCA UN LUCRU BUN INFAPTUIT SUB CONDUCEREA SA. DATI CENTURA BUCURESTULUI ACESTEIA SI IN AL DOILEA MANDAT(DACA-L VA AVEA) VA TERMINA SI P-ASTA. BUCURESTIUL INCEPE SA PRINDA CULOARE SI ASTA INTR-O BUNA MASURA SI COORDONARII ACESTEIA. VA REZOLVA SI TREABA CU ELDEC SI RADET! BRAVO EI!

 5. FIREA E O FEMEIE DESTEAPTA si O MARE LUPTATOARE. FACE CAT 10 BARBATI. CE VA FACUT BAI BULANGIILOR,MAFIOTUL DE BASESCU ? UN ALT CUCUSOR DAN.

  • Ai ceva complexe legate de femei… din păcate Firea chiar nu face cât 10 bărbați. Nici bine, nici rău. Face exact cât poate ea și asta e.

 6. Pana in prezent Firea a fost cel mai bun si mai activ primar pe care l-a avut Bucurestiul de dupa lovitura de stat din Dec 1989.
  Spre deosebire de leprele anterioare, in frunte cu marele betziv national numitul Petrov.
  Doar imbecilii ar putea sa-l prefere la viitoarele alegeri pe o muhaia stearsa ca Plicusor Dan, distins pana acum doar prin cei 5000 E furati din banii USR, fapt ptr cae a fost data afara chiar de ai lui din acest partid mafiot….[Leo]

  • A fost dat afară pentru furt dintr-un… partid mafiot ?!
   Nicușor Dan nu a furat „cei 5000 de euro”, nu a fost dat afară, și-a dat demisia, apropo, cum poți ca politician să furi 5000 euro ? Te râd și curcile, ăia sunt bani de furat ?
   Ce înseamnă muhaia ?

 7. 1-D-na Firea poate ca nu face cat 10 barbati, dar in mod sigur a facut ca primar de 100 de ori mai mult decat fostul primar Petrov. Realizarile cele mai rasunatoare, ca primar, ale d-lui Petrov au fost cand i-a dat un cap in gura arabului si cand a primit niste bani de aur de la Brigite Bardot, ca sa nu mai omoare cainii maidanezi din Buc.
  2-Plicusor Dan si-a dat demisia din partid din cauza ca in urma ciordelii celor 5000 E din fondurile USR, i se intocmise dosar penal. Conf. principiului lor din USR:,,fara penali in partid”, i s-au pus in fatza doua variante: excluderea, sau s-a plece de buna voie si nesilit de nimeni. A preferat-o pe a doua. Aceasta este realitatea, nu plecarea din cauza divergentelor politice. Divergentele erau de natura penala. Fiind din clica mafiota, bineinteles ca dosarul penal a fost facut hocus-pokus si a disparut in jobenul kukuvisto-portocalist. Exact ca si dosarul penal al lui Ludovic Mandolina, care chiar ceruse bani, fusese inregistrat cu aparatura pusa de procurori pe cel care oferea mita si pe care bani ii dorea musai ,,kash” (povestit in direct la Tv cu gura lui cea setoasa). Dosarul era beton.
  Mai documentati-va si nu uitati principiul: In afara-i vopsit gardul, inauntru e escrocul care vrea sa devina primar, ptr ca i s-a musamalizat furtul exact cum i s-au musamalizat si furtuRILE lui IohanniSS & Ravasitoarei……[Leo]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.