„Puțini am fost, mulți am rămas“

Geambașii falselor certificate de revoluționar

Adrian Sanda, fostul secretar de stat în Secretariatul pentru problemele revoluţionarilor, unul dintre cei care au pus pe roate filiera certificatelor false de revoluţionar

„Puțini am fost, mulți am rămas“, spuneau cândva, plini de năduf, bătrânii ilegaliști PCR, puși față în față cu avalanșa de pretinși vechi comuniști care se înghesuiau să primească avantajele oferite de acest statut. Exact la fel se petrec lucrurile și acum, cu singura deosebire că locul „ilegaliștilor“ a fost luat de revoluționari.

Decembrie 1989: sătui de „Epoca de Aur“, câteva zeci de mii de români au iești pe străzi, demonstrând atât contra comunismului, cât și împotriva regimului Ceaușescu. Atunci, reacția fostelor autorități a fost cumplită: 162 de oameni au murit, iar 1.107 au fost răniți. Apoi, în după-amiaza de 22 decembrie, când nu se mai trăgea pe nicăieri, iar românii se bucurau de fuga Ceaușeștilor, pe micile ecrane a apărut generalul Nicolae Militaru, care a început să zbiere bezmetic: „Opriți măcelul, vă ordon, opriți măcelul!“.

La scurt timp după el, a apărut și Ion Iliescu, cel care a vorbit despre „teroriști super-instruiți care trag din orice poziție“. La scurt timp după apariția televizată a celor doi, în toată țara s-a declanșat o isterie generalizată, în care, crezând că se luptă cu „teroriștii“, toată lumea s-a războit cu toată lumea. Până la urmă nu a fost capturat nici picior de „terorist“, iar asta, pentru că, după cum s-a dovedit ulterior, „terorișii“ invocați de Militaru și Iliescu n-au existat niciodată. În ciuda acestui fapt demonstrat ulterior, în zilele următoare au murit 902 oameni și alți 2.245 au fost răniți. Așadar, Revoluția a ucis, în total, 1.064 de oameni și a rănit 3.352. Un lucru este absolut sigur: atunci, în acele zile și nopți cumplite, niciunul dintre oamenii care au ieșit pe străzi și au demonstrat contra comuniștilor și a lui Ceaușescu n-a făcut-o pentru cine știe ce beneficii materiale. Din păcate, ulterior, lucrurile au luat-o razna: regimul politic nou-instalat a emis o lege specială a revoluționarilor, pe baza căreia a început să ofere tot soiul de certificate care le confereau unele avantaje celor care, într-un fel sau altul, demonstrau că au participat la Revoluție. În anii următori, revoluționarii, adevărați sau doar închipuiți, s-au adunat în diverse asociații, federații, grupuri, ligi și Dumnezeu mai știe ce. În plus, s-a înființat și un secretariat de stat, care are, desigur, un întreg sistem birocratic menit să se ocupe tot de problemele revoluționarilor. Iar de aici până la apariția unor veritabile „fabrici“ de certificate de revoluționar nu a mai fost decât un singur pas.

Decembrie 1989: mulţi revoluţionari, dar şi mai mulţi falşi revoluţionari care s-au cocoţat pe umerii victimelor de acum trei deceniii

Trambulină spre pușcărie

Încă de la înființarea sa, funcția de secretar de stat care avea sarcina de a se ocupa de problemele revoluționarilor a fost o veritabilă „trambulină“ spre pușcărie: majoritatea celor care au ocupat funcția respectivă s-au apucat de prostii concretizate în afaceri cu certificate de revoluționar. Motiv pentru care, până la urmă, majoritatea au ajuns la pușcărie. Ultima găselniță a politicienilor noștri a fost OUG 95/2014 pentru modificarea și completarea Legii nr. 341/2004, „a recunoștinței față de eroii martiri și luptători care au contribuit la victoria Revoluției române din decembrie 1989, precum și față de persoanele care și-au jertfit viața sau au avut de suferit în urma revoltei muncitorești anticomuniste de la Brașov din noiembrie 1987“. Acolo s-a introdus și rangul de „revoluționar remarcat pentru merite deosebite“, care, ulterior, a fost acordat unor persoane care, practic, nu au avut niciun fel de rol în Revoluție. Totul a fost bine și frumos până în momentul când și această lege a mai dat un secretar de stat pe mâna justiției. Iar asta, pentru că în această „piață“ ciudată a apărut un nou „jucător“: DNA, care s-a implicat după cum a crezut de cuviință.

Un revoluționar acuză

Cristian Adam este un revoluționar adevărat, calitate pe care nimeni nu i-a contestat-o vreodată. În urmă cu doi ani, pe 4 ianuarie 2015, el, împreună cu Irina-Cristina, soția sa (și ea revoluționar), a depus la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție un denunț penal îndreptat contra lui Adrian Sanda, pe atunci secretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist din România în perioada 1945-1989. În plus, reclamația omului mai era îndreptată și împotriva altor înalți funcționari care au deținut funcții de conducere în cadrul comisiilor parlamentare, inclusiv împotriva lui Niculae Mircovici, care, la numirea sa, era deja condamnat printr-o sentință definitivă. O plângere penală în care reclamantul descrie un scenariu terifiant prin care statul român a pierdut deja echivalentul a milioane de euro din cauza indemnizațiilor oferite unor falși revoluționari.

În plângerea sa, omul menționează: „În fapt, persoanele reclamate, prin funcțiile de conducere deținute, au încălcat în mod intenționat și abuziv sarcinile de serviciu, cu scopul de a mușamaliza și de a favoriza faptele de natură penală a unor persoane care au obținut preschimbarea certificatului de revoluționar, cu încălcarea prevederilor legale. (…) Nu au luat măsuri cu privire la anularea certificatelor de revoluționar ale acelor așa-ziși revoluționari care, deși nu au deținut certificate pe Legea 42/1990, le-au fost emise și înmânate certificate preschimbate, cu toate că Legea 341/2004 este o lege care decide preschimbarea certificatelor, și nu una de acordare a unor certificate noi, și care are în vedere o verificare riguroasă a probelor din  dosarele în baza cărora s-au emis titlurile de revoluționar. De asemenea, făptuitorii au procedat în mod ilegal la schimbarea unor calități de revoluționar, transformând sute și mii de de revoluționari din «Luptători pentru victoria Revoluției din Decembrie 1989 – Remarcat prin fapte deosebite» în «Luptători pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989 – Răniți sau Reținuți», pentru ca aceștia să beneficieze de indemnizațiile reparatorii lunare, după ce drepturile pentru prima categorie au fost suspendate în perioada 2011-2014, prin Legea 283/2011“. În continuarea plângerii sale, omul oferă o listă întreagă de exemple: „Bălăneasa Petrea: în  anul 2006 i s-a atribuit ilegal certificatul de Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989 – Remarcat prin fapte deosebite, în urma căruia a încasat indemnizația reparatorie prin intermediul Casei de Pensii București. După suspendarea  plăților pentru această categorie de persoane, i s-a eliberat  un certificat preschimbat de Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989 – Rănit, în urma căruia a ridicat prin Casa de Pensii Suceava indemnizația respectivă, indemnizație pe care o ridică lunar și acum (2015). În urma intervențiilor sale, a mai primit certificat preschimbat de Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989 și fiul său, Bălăneasa Dinu, și cu certificatul preschimbat de Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989 – Remarcat prin fapte deosebite pentru soția acestuia, Bălăneasa Magdalena, în condițiile în care aceștia nu dețineau certificate de revoluționar la data apariției Legii 341/ 2004“.

Una dintre plângerile depuse de revoluţionarul Cristian Adam

 

„Miluiți“ cu toată familia

În plângerea sa, revoluționarul Cristian Adam menționează și cazuri în care s-au acordat certificate de revoluționar unor familii întregi care, anterior intrării în vigoare a Legii 341/2004, nu au avut niciun fel de certificat. Un astfel de caz este cel al lui Adam Marian Dinu, căruia certificatul deținut anterior pentru calitatea de „Remarcat“ i-a fost transformat în „Rănit“, iar asta, pentru ca el să poată încasa în continuare indemnizația pe care nu a mai primit-o din cauza suspendării acestor drepturi în cazul „Luptătorilor remarcați“.

Reclamantul menționează cazul „numitei Voicu Rodica, fosta concubină a marelui rănit Adam Marian. Acesteia i-a fost acordat certificat de Rănit, fără ca ea să fi deținut vreodată vreun certificat nici pe fosta Lege 42/1990 și fără ca numele său să fi fost menționat  în vreun Monitor Oficial, așa cum prevede Legea 341/1990 prin Normele metodologice de aplicare“. Ulterior, „același Adam Marian Dan, prin metode oculte și ilegale, a vrut să «reîntregească» întru Revoluție toată familia concubinei sale, adică părinții ei, Voicu Vasile și Voicu Maria“.  Un alt caz este Miskovski Eleonora, posesoarea unui certificat de „Reținut“. Dar cei de la Secretariatul de Stat i-au oferit și fiului său, Dan Cazacu Silviu Cristian, titlul de „Remarcat“ fără ca, anterior, acesta să fi deținut vreun soi de certificat. Cazul cel mai evident de încălcare a legii, de fapt, o veritabilă aberație, este al Larisei Szabo Ramona, din Timișoara, căreia, după preschimbare, i-a fost oferit certificat de „Rănit“. Iar asta, în condițiile în care în decembrie 1989 ea avea doar 2 ani şi niciunul dintre părinții săi nu are niciun fel de certificat de revoluționar și probabil că nici nu au participat la acele evenimente.

Indiferența DNA

De fapt, lista oferită de revoluționarul Cristian Adam în plângerea penală adresată către DNA este mai lungă și conține mai multe exemple de falși revoluționari care au primit drepturile cuvenite unor revoluționari adevărați. Așadar, această plângere a fost depusă la începutul anului 2015. DNA a primit plângerea, i-a dat numărul de înregistrare 1641/4.02.2015 și… cam atât! Ceva mai târziu, el a fost totuși audiat ca martor într-un alt dosar privitor tot la afacerea certificatelor de revoluționar. Într-o sesizare depusă anul acesta la Inspecția Judiciară din CSM, omul descrie modul în care a fost primită reclamația lui penală și cum au acționat cei în drept în acest caz. Constatând că denunțul său penal nu este băgat în seamă (el bănuind că a fost ascuns prin sertarele DNA), el împreună cu soția sa au depus respectivul denunț și la alte instituții, inclusiv la Președinție. Abia după aceea, soția sa a fost chemată la DNA, unde i s-a pus în vedere să lase acolo toate numerele de telefon care le aparțin ambilor soți, „ca să fim contactați și protejați dacă urma să ni se întâmple ceva“. Omul mai susține că, pe 30.06.2016, a fost audiat în calitate de martor, în dosarul nr. 22/P/2016, la IGPR. În cursul uneia dintre acele audieri, comisarul Vornicu Marius l-a amenințat că, dacă spune ceva despre denunțurile penale de la DNA, îl va aresta pe loc. În respectivul dosar era vorba despre un alt denunț, depus de cineva la sfârșitul lunii septembrie 2015, la peste opt luni după denunțul depus de el însuși. Pe 4 iulie, el a depus, împreună cu soția lui, un nou denunț penal la Direcția de Investigații Criminale din cadrul IGPR, în care ei făceau referire la fapte cuprinse în Dosarul nr. 22/P/2016, în care el fusese deja audiat, dar făcuse referire și la toate denunțurile penale anterioare.

DNA-ul condus de Kovesi a ignorat problema falselor certificate de revoluţionar

Procurorul „schimbă foaia“

La DNA, în urma discuțiilor purtate cu procurorul Hondor Mihai, soții Adam au înțeles că anchetatorii nu sunt interesați să se ocupe de „mega-dosare“. Sau, după cum este de părere Cristian Adam, „ei nu pot să instrumenteze un dosar cu mii de persoane, deoarece munca este mult prea voluminoasă, dar și că «ar putea să-și rupă urechile» într-un asemenea dosar“. Omul mai susține că atunci când a văzut că în acele plângeri penale sunt probe certe și infracțiuni care duc la cel mai înalt nivel politic, „procurorul Mihai Hondor a fost ironic și i-a spus că are deja un dosar în instrumentare și să ne vedem de treabă, că altfel schimbă foaia și ne găsește el, în tot Codul penal, un articol ca să ne inculpe“. Ceea ce, până la urmă, s-a și întâmplat: la peste un an după ce a depus plângerile penale îndreptate contra „geambașilor de certificate“ de la Secretariatul de stat pentru problemele revoluționarilor, Cristian Adam a fost pus sub acuzare exact pentru niște fapte similare celor pe care el le reclamase la DNA. Cum de s-a putut întâmpla asta? Exact după cum povestește el însuși: „Pe 30.06.2016, procurorul Mihai Hondor de la PÎCCJ – Secția de urmărire penală și criminalistică, în complicitate cu comisarul Vornicu Marius din cadrul IGPR – Direcția de Investigații Criminale, i-a prezentat o înregistrare a unei convorbiri telefonice avute de el cu Dragomir Andreea, angajată a Comisiei pentru Revoluționarii din Decembrie 1989“. Este vorba despre o convorbire ce avusese loc pe 8.10.2015 (așadar, la circa opt luni după ce el și soția lui depuseseră denunțurile penale), în care Cristian Adam o anunța pe funcționară că va depune o contestație a revoluționarului Păduraru Ștefan, legată de preschimbarea certificatului său, și a întrebat-o cum să procedeze. După cum relatează el însuși, „aceasta  mi-a spus să vin la ea, dar și cu suma de două mii de euro, că rezolvă ea acea contestație. Eu când am auzit asta i-am spus că nu este normal să dea o sumă de bani, pentru că Pădureanu este un revoluționar autentic și nu are de ce depune acea sumă de bani. Atunci, ea mi-a spus că «fără o mie de euro, șeful nu discută» și dacă nu vei da acești bani, prietenul nu va trece de comisie și va pica, orice aș face“. În mod ciudat, această discuție a fost interpretată de procurori ca o probă incriminatorie. Urmarea? Peste încă cinci luni, pe 16.11.2016, la ora 6.00, omul s-a trezit cu mascații la ușă, înarmați până în dinți, care au început să-i percheziționeze casa. Probabil că ei sperau să găsească acolo documente și mari sume de bani care să demonstreze că gazda ar fi unul dintre infractorii care au tranzacționat certificate de revoluționar. La percheziția respectivă „mascații“ nu au găsit nicio dovadă compromițătoare. Cu toate toate astea, omul a fost pus sub acuzare și apoi trimis în judecată, împreună cu „lotul Sanda“. Este vorba despre Adrian Sanda, fost secretar de stat, Tănase Denisa Corina, fost secretar general al SSPR, Cechi Cristina Valentina, fost șef al Oficiului juridic din SSPR, precum și toți ceilalți angajați ai Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluționarilor. Așadar, exact împreună cu cei pe care el îi reclamase la DNA, în primele zile ale anului 2015. În ­cursul anchetei Cristian Adam a fost pus sub control judiciar, dar și acum este convins că nu are ce căuta printre toți ceilalți inculpați, cu atât mai mult cu cât, spre deosebire de ei, el nu a avut niciun fel de funcție publică. Dar acuzarea și trimiterea lui în judecată s-a petrecut mai ales din voința procurorului Mihai Hondor.

De fapt, de la procurorul Portocală încoace și de la dezvăluirile lui privitoare la modul în care își derula anchetele, niciuna dintre gafele comise de procurorii DNA nu mai are cum să ne mire.

Bani duși pe Apa Sâmbetei

Conform informațiilor oferite de revoluționarul Cristian Adam, afacerile ilegale cu certificate de revoluționar puse în mișcare ­imediat după intrarea în vigoare a Legii Nr. 341/2004 au adus o pagubă imensă în bugetul de stat. El afirmă că bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 250.000.000 lei, sumă rezultată din acordarea unui număr de peste 1.500 de certificate unor persoane care nu au deținut niciun fel de certificat anterior apariției acestei legi, iar în cazul acestora, prejudiciul înregistrat fiind de circa 150.000 lei de persoană. Din schimbarea calității unui număr peste 300 de persoane, în aceste cazuri prejudiciul înregistrat anual a fost de circa 150.000-200.000 lei pentru fiecare fals revoluționar „miluit“ de stat prin intermediul acestei legi.

Vasile Surcel, Dan Petre Popa

Drept la replică

Venit la redacția ziarului Cotidianul, domnul Bălăneasa Petre susține că menționarea numelui său printre cei care au beneficiat de certificate false de revoluționar nu reflectă adevărul. Concret, el deține documente, inclusiv medicale, din care rezultă calitatea sa de rănit în Revoluție. Pe această cale facem cuvenita rectificare față de datele prezentate în articolul de mai sus publicat în ziarul nostru în data de 6 noiembrie 2017. 

Recomanda 1
Author

12 Comentarii

 1. Multi ziaristi si nu numai faca scandal la pensiile „nesimtite”, fie ca sunt ale magistratilor, fie ca sunt ale militarilor si asimilatilor! Dar de indemnizatiile de revolutionar, de ce nu se iese in strada? Astia cu2 martori s-au facut cu indemnizatoie viagera! Inteleg ca cea mai mica este de 2000 lei. Un om ca sa iasa la pensie cu 2000 lei trebuie sa munceasca peste 40 dee ani, intr-o meserie serioasa, cu salariu maricel! Inschimb acesti falsi revolutionari, pe linga alte avantaje , iau niste bani nemeritati! Iata, un veteran si invalid de razboi, grad I, are o pensie , in valoare de 1300 lei( cu indemnizatia de veteran cu tot),luptand pe front si ramas mutilat pe viata! Astia, pentru 2-3 zile aflati in treaba, unii, alti cu martri falsi, iau bani mai multi, degeaba. Cind se face ordine in aceasta industrie? Cind o sa moara Iliescu?

 2. Este incalificabil titlul de revoluționar cu avantaje materiale și bănești . A fi revoluționar înseamnă un merit moral și nu material . Cum este posibil ca militarii din MApN și MAI să fie revoluționari ? ! Ei erau obligați prin Legi și regulamente să apere ordinea iar pentru aceasta nu trebuie recompensați cu bani . Se impun măsuri de INCETAREA ACORDĂRII INDEMNIZAȚIILOR VIAGERE .

  • Adrian Sanda este cel care a interzis acordarea de titluri de revolutionar militarilor si securistilor, pentru ca acestia executau ordine, nu faceau revolutie. Nu i-au iertat-o! Incepand cu fostul tr-ist de securitate, fostul procuror general Nitu! Ati cenzurat primul comentgariu. Cenzurati-l si pe asta, domnilor de la Cotidianul, ca sa stim cu cine defilam!

 3. Pensile speciale ale judecatorilor, procurorilor, militienilor, aviatorilor, unor militari, consilierilor Curtiia de Conturi si altor scarnavii si nemernici ale neamului, precum si pensiile speciale acordate „revolutionarilor”, sunt cea mai mare rusine si umilinta nationala pentru ceilalti romani. Indemnizatii trebuiau date doar ranitilor, copiilor minori precum si sotiilor celor decedati, aflate in nevoie. Atat !. Pentru faptul ca mi-am mai exprimat oprobiul fata de falsii revolutionari si ca tot poporul roman, cu exceptiile stiute, a fost in Revolutie in acele vremuri, ma opresc aici…?!

 4. si penca tot vorbiti retro, am sa spui si nio o butada; tiganu lautar se intoarce acasa dupa ce a fost audiat in fata unei comitzii care urma sa decida daca poate fi admis in PMR . intrebat da piranda ce intrebari i s au pus , tiganu spune; pai m au intrebat daca am cantat pentru legionari.. si tu ce ai raspuns ? pai am cantat . bine ma idiotule nu putea i sa spi ca nu .. nu , nu puteam ..si de ce , intreba tiganca??? pai toti ereau acolo n comisie de promovare fa..asa ca daca nu va supara adevarul; personal am constatat ca toti rahatii care se scremeau sa gandeasca social-stiintific acum sunt promotorii economiei da piata ..libera ..

 5. Atat continutul rticolului , cat si postarile forumistilor ocolesc cruda realitate . Degringolada din ’89 si ce a urmat a fost o lovitura de stat care , pudic , trebuia sa fie vopsita in „revolutie” . Ca sa avem „revolutie” ne trebuiau „revolutionari” fara de care nu poate fi facuta „revolutia” , logic . „Revolutionarii” trebuiau multumiti cu ceva , cat de cat , ca sa joace rolul necesar . Au fost platiti . Normal . Tot ca sa fie „Revolutie” trebuiau si „eroi” . Au fost . E totai neonest sa intorci jocul si sa te calicesti la cheltuielile de protocol pentru sustinerea ideii de „revolutie” , idee atat de necesara legitimarii actualei clase politice . Oare cine ar fi de acord cu recunoasterea loviturii de stat ? Asta ar complica lucrurile si , poate , ar genera tensiuni . Mai bine platim tantiemele de „revolutionar” , mentinem minciuna cu „revolutia” si toata lumea va fi multumita . Sa nu uitam : Adevarul e de porc ! Feriti-va de adevar !

 6. Legea 341 a fost gandita de cativa politicieni pt ca revolutonarii autentici erau/sunt „fugariti” de servicii si trebuiau pusi la adapost.. Exista un plan de izolare individuala si de excluziune sociala a revolutionarilor din pricina celor vazute in timpul evenimentelor, si pe care multi i-ar dori la 2 m sub pamant. Eu acum va intreb pe voi cei mai norocosi, care acum va descurcati si datorita sacrificiului acestor oameni, ce v-ati dori sa se intample daca voi ati fi in aceasta situatie..?
  Stiti ca sunt revolutionari care, filati 24 din 24 de ore, li s-a refuzat dreptul la a-si face familie ? Dar stiti cati au fost despartiti de familii ? Dar stiti voi ca ar mai fi in viata vreo 3000, in loc de 9000, cati erau in Monitorul Oficial prin 92 ? Si n-au muncit in mina de uraniu..Si cam tinerei toti..V-ar place un: sa traiti si voi ceva asemanator ? Eu nu va doresc..

 7. „Revolutionari”,la LOVITURA DE STAT din 1989,data de cei care au fost vanduti strainilor in frunte cu:Iliescu,Petre Roman,Brucan,Brates,Militaru,Maziliu,Stanculescu,Gelu Voican,etc.Pentru a fi credibila a fost denumita de unii „revolutie”si au fost create conditii sa moara oameni,sa fie raniti,prin impartirea de arme de la fostele GARZI PATRIOTICE,la tot felu de persoane,cu buletinul,unii care nu pusasera in viata lor mana pe o arma ,altii cu probleme psihice (vezi cazul SIBIU),etc.Acesti „revolutionari”nu au nici un merit ,marea majoritate nici nu au fost in strada,au avut doi prieteni care au declarat ca i-a „vazut”si asa au prmit titlul respectiv ,altii sunt din localitati unde nu s-a tras un cartus,altii erau copii,etc.Acest titlu de” revolutionar”le creat conditii de obtinere a multor avantaje pe care un veteran de razboi nu le are iar un om oarecare nu le poate obtine toata viata,pensii viagere,spatii comerciale,deplasari gratuite cu trenul,avionul,etc.scutiri de impozite si taxe,etc.Oare nu credeti ca ar fi normal sa se faca un REFERENDUM pentru incetarea acordarii acestor drepturi unor asemenea personaje? si sa se recunoasca ca nu a fost revolutie ci LOVITURA DE STAT.Intamplator am trecut si eu prin mijlocul unor „revolutionari”,in acele zile,marea majoritate nici nu stiau de ce au iesit in strada,iar o mare parte dintre ei erau sub influenta bauturilor alcoolice.Ce e strgator la cer e faptul ca au ajuns revolutinari si unele cadre active din M.Ap.N.si M.A.I.,au fost si avansati in grade ,pana la general.

 8. Dl.Balaneasa ninte , este publicat in decret 1168/2004 cu calitatea de remarcat si implicit are ordinul victoria revolutiei luptator remarcat !!!! Legea 341/2004 nu schimba calitati ! Poate explica dl. Balaneasa cum si a facut sotia si fiul revolutionari fara a detine certificat anterior legii 341/2004 ! Acest individ a indus in eroare autoritatile !

 9. ESTE O CRETINITATE SĂ MAI VORBEȘTI DESPRE ”REVOLUȚIONARI” DUPĂ 28 DE ANI DE LA MASCARADA DIN 89 !!! CE SE MAI AUDE DESPRE ”BEBE CERTIFICAT” AR FI MAI INTERESANT.CUM A FĂCUT EL ATUNCI VREO 20.000 DE CERTIFICATE VÂNDUTE AIUREA.PRESA VREMII A SCRIS,UNII AU CITIT ȘI ATÂT?APROPO,CE MAI FACE ACEST ”BEBE CERTIFICAT”? E BAROSAN ? ESTE….

  • Uite domnule, ne intalnim, iti dpun ce-am vazut la revolutie, si la scurt timp vei descoperi ce inseamna sa fi revolutionar aitentic..Nu, nu veu fi copptat ca infornatir cum ti-ai inchipui; vor dori sa te izoleze si pe tine..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*