Geoană: Anexarea Crimeei s-a produs deja

Mircea Geoană a declarat, la emisiunea „După 20 de ani” difuzată duminică de Pro TV, că anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă s-a produs deja, iar reţinerea trebuie să fie în continuare cuvântul de ordine la Kiev.

„Este cel mai complicat moment pe care regiunea noastră şi Europa în ansamblu l-a avut în ultimii 45 de ani. Nu am mai avut un moment în care o mare putere, Federaţia Rusă, intră într-un conflict frontal cu o putere regională, Ucraina, într-o escaladare de tensiune şi de retorică cu blocul occidental, european şi nord-american”, a comentat senatorul PSD.

Potrivit lui Mircea Geoană, referendumul din Crimeea va da cel mai probabil un rezultat favorabil alipirii Crimeei la Rusia, în acest context Guvernul de la Kiev fiind pus într-o situaţie „extrem de delicată”, iar în continuare „reţinerea trebuie să fie cuvântul de ordine în Ucraina”.

Senatorul PSD a afirmat că „suntem într-o fază în care referendumul din Crimeea, plus o eventuală decizie a Federaţiei Ruse de a recunoaşte referendumul şi de a accepta anexarea de facto a Crimeei ne duce într-o situaţie extrem de complicată, cu risc de escaladare”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.