Geoană de la NATO amenință Rusia

Dragnea l-a susţinut pe Geoană la Congresul din 2005

Acum în funcția de secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană amenință Rusia. „Va plăti un preț foarte sever, dacă atacă Ucraina“, spune Geoană susținând că atitudinea Moscovei este inacceptabilă pentru secolul 21.

Pe de altă parte, fostul ministru român de Externe a mai ținut să precizeze într-un interviu acordat RFI că „NATO nu va interveni militar în Ucraina, dacă această țară va fi atacată de Rusia“.

La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că ”Rusia nu dorește să rămână într-o poziție în care securitatea sa este încălcată în mod regulat (…). De fiecare dată, se dovedește că linia pe care NATO trebuie să o apere se deplasează mai spre est. Acum s-a apropiat deja de Ucraina”.

El precizează că Moscova va trimite în curând țărilor NATO și OSCE ”o solicitare oficială, prin care le va îndemna să clarifice modul în care intenționează să-și pună în aplicare angajamentul de a nu-și consolida securitatea în detrimentul securității altora”.

”Am văzut ceea ce Serghei Lavrov a spus și a și scris. Federația Rusă are o interpretare proprie cu privire la documentele internaționale, care consfințesc ordinea de securitate europeană la care Federația Rusă este parte și dânșii insistă pe dimensiunea indivizibilității securității în Europa, uitând să menționeze și partea centrală a discuției și a documentelor europene în care se vorbește despre dreptul suveran al națiunilor europene să-și aleagă propriile alianțe (…). Deci încă o dată, încurajăm dialogul și încurajăm Federația Rusă să dezescaladeze neîntârziat situația extrem de agresivă, postura agresivă a Federației Ruse în jurul granițelor Ucrainei”, a spus Geoană.

Mircea Geoană declară în contextul crizei Rusia-Ucraina că NATO speră ca Moscova să revină la masa dialogului: ”Sperăm ca Federația Rusă să revină la masa Consiliului NATO-Rusia, care este forumul în care cele două părți discută, NATO și Federația Rusă”.

NATO nu va interveni militar în Ucraina, dacă această țară va fi atacată de Rusia, precizează el: ”Ucraina nu este membru NATO, deci nu i se aplică, cum este cazul României, de exemplu, articolul 5. Continuăm să susținem Ucraina, continuăm să le acordăm sprijin politic și practic, dar nu este vorba de o prezență militară NATO sau de o intervenție militară NATO, dacă Ucraina va fi atacată. În schimb, ceea ce nu este atât de mult în arsenalul de instrumente politico-diplomatice și economice al NATO, dar este în puterea țărilor aliate, inclusiv a G7, inclusiv a Uniunii Europene, este un preț foarte sever și imediat, pe care Federația Rusă l-ar avea de plătit, dacă încă o dată atacă militar Ucraina după 2014, iar aceste sancțiuni de care se vorbește, financiare, tehnologice, economice, politico-diplomatice vor fi foarte severe și vor afecta în mod dramatic situația economică și financiară și stabilitatea macro-economică a Federației Ruse. Sperăm să nu se ajungă acolo, sperăm ca dialogul să prevaleze”.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

31 de Comentarii

 1. Cat il detest eu pe Iliescu, dar a avut dreptate atunci cand l-a numit pe Geoana prostanac. De fapt e deadreptul BOU.

 2. NATO nu intervine in Ucraina dupa ce i-a impins pe ucrainieni sa bage batul prin gard la rusi dar ii ajuta cu armament letal ca sa-i omoare pe soldatii rusi. NATO specand ca rusii si ucrainienii se vor lua la bataie pentru ca ortodocsii ucrainieni sa se omoare cu ortodocsii rusi. Ceea ce demonstreaza faptul ca NATO dorest in fapt un razboi prin care ortodocsii sa se macelareasca intre ei. Organizatie mai Satanista ca NATO ati intalnit???

 3. Dădui peste ultimul sondaj Cotidianul „Ați fi dispus să luptați pentru apărarea Românei, în caz de război?”.
  Și pentru că încă n-a apărut încă și un articol pe subiect, postez acilea.
  O spun din capu’ locului: am zis „Da”.
  Am totuși o întrebare, pentru că am făcut armata și prin jurământ militar, am jurat credință Republicii Socialiste România și comandantului ei suprem de atunci.
  Dacă mă iau ăștia în armată, eu pentru care Românie prestez, știi ce zic?

 4. E clar de ce l-au pus pe imbecilul asta Secretar general. Fac ce vor cu el, e in stare sa spuna orice prostie fara ezitare si cu seninatate. Cred ca cei care conduc NATO se distreaza copios pe seama lui. Dar cu ce costuri pentru noi…

 5. Bineee… Geoană fiind prostanacul si maimuță de serviciu al NATO poate debita orice prostie.

 6. Nici nu trebuie sa te deplasezi la Teatru pentru a viziona vreo comedie ….

  deschizi televizorul si izbucnesti in ris , pe ecran 2 comici nativi Stoltenberg si Geona ….
  price fraza debitata de acestia reprezinta arta , comedie pura.

 7. Si asta a fost ambasadorul Romaniei la amerloci ?Ce nu face o „limba „pentru un Kooor catifelat ( lns de multi altii din Romanica) . Hai baieti ca mai sunt kooruri si clante de lins . LIMACSILOR!

 8. Lumea spune ca nevasta lui Gioana e evreica. Sa ne spuna sa stiim si noi .Dreptul la informare.

 9. Oare Putin ii știe porecla? Cred ca da. Dar știe ca e doar o păpușă dezarticulata și ii știe și pe șefii din spatele astuia. Ciudat este ca doua tari ortodoxe, slave, sint puse sa se incaiere, mascat fiind adevăratul motiv al acțiunii. Sau motivele.Iar tâmpiții de europeni se vor trezi cu armate de ocupație.

 10. Că-i ” (editat) ” o știe toata lumea. Ce nu-i de înțeles este faptul ca având o asemenea calitate a ajuns ditamai secretarul general adjunct la NATO. Oare ce-l recomanda ?. Nu este o astfel de numire, care este făcută de americani ” ieruopenii ” nu prea au cuvânt in problema, oare tainul primit de individ pentru marile servicii aduse patronilor lui de peste ocean ?. Unii se vor întreba ce servicii ?. Pai sa ne aducem aminte. Nu Geoană a fost cel care a făcut posibila instalarea guvernului Boc ?. Nu Geoană este cel care la sabotat pe Năstase sa ajungă președinte, prin implicarea non combatanta a PSD-ului in derularea campaniei electorale a acestuia si astfel omul americanilor a ajuns președinte ?. Nu Geoană a asigurat realegerea lui Băsescu, când a făcut toate gafele posibile pentru a-i da (editat) posibilitatea sa câștige, fără a mișca un deget pentru folosirea marilor greșeli, tare de comportament, hoții de-a dreptul, pentru a provoca nealegerea lui. De când a fost ambasador in SUA se presupune, unii ar zice acest lucru mai categoric, ca si el ca si contracandidatul lui au fost racolați de CIA, si ăștia nu prea racolează pentru alte interese decât ale unchiului Sam. Acum este folosit pe post de asmuțător împotriva lui Putin, nu pentru binele ucrainenilor, ca aceștia au căzut într-o plasa care deja o regreta, ca le fug bruma de investitori străini, basca băncile care profita din plin de situație, ci pentru a-l salva pe Biden , pe de o parte si pentru a crea un nou focar de conflicte, spre bucuria complexului militar industrial de peste ocean.

 11. Mda, dă din coate, se inghesuie,. Dar nu știu, de află Mihala,. doarme la usă, pe rogojina de șters pantofii.

 12. Mihaela dragostea mea, lasa-o jos că măcăne! Imperiul rus a fost pri Romania de vreo 15 ori. Niciodată nu a atacat nefiind atacat! Ce a căutat Antonescu la Cotu Donului? De ce tace Germania? Are pact secret cu Russia pe care nici americanii nu-l știu?

 13. Adica Buden va cade peste 3 ani, Zelensky lafel, Micron lafel. Intretimp negrii mor de foame.

 14. Ia sa vedeti voi ce n-ati mai vazut(era sa zic „sa vedeti dracia dracului”,dar nu se cade)Russia si Ukraina,doua tari ortodoxe nu vor face prostia sa se razboiasca intre ele,spre satisfactia Occidentului catolic,ci se vor uni cu toate fortele si vor tabari peste Vestul salbatic,profund necredincios,constatind ,acum la necaz,ca dusmanul lor comun este la Vest si nu la Est!

 15. Da’ cu seful lui ce-aveti? Credeti ca-i mai destept? Tot o paiata si ala. Ventrilogi. Nu fac decat sa transmita ordine de la vashinton. Europa e numai scena teatrului Tzandarica.

 16. Aligatorul Serghey Lavrov a avut o Cadere Nervoasa in timpul „negocierilor” de la Geneva provocata de Prostanacul Mircea Geoana – Salariat ca Zilier, Responsabil cu Cafelele si Caratul Servietelor False, la NATO.
  Intr-o Nota Diplomatica [CLASSIFIED] adresata Ciolovekului KGB Vladimir, Aligatorul Serghey ii cerea insistent Eliberarea din Functia de Ministru de Externe al Federatiei Ruse daca va mai fi Supus la Tortura Psihologica practicata de Prostanacul Mircea Geoana care detine toate Abilitatile Necesare de a Incurca Servietele NATO.
  Ciolovekul KGB Vladimir inca se mai Gindeste…

 17. ” Mai frumosule” cum zicea pe bune Ilici! Acum trebuia să fie în Ciornoie Moria cel puțin 10 portavioane NATO pentru descurajarea Rusiei! Huuo „desteptule” cu scutu lui pește prăjit!

 18. Nu sunt fan NATO, dar trebuie sa recunosc ca Rusia lui Vladimir Putin a sarit peste cal demult, si trebuie pusa la punct. Dar ma tem ca Nato nu va fi in stare, caci astazi Federatia Rusa nu mai este un stat comunist, ci capitalist sadea, deci in opinia SUA un stat democratic. Cred ca Uniunea Europeana trebuie sa creeze o forta armata proprie care sa scoata Rusia din zonele ocupate in mod samavolnic (Transnistria, Cecenia, Belarus, Crimeea, Abhazia, etc).

 19. Aiurea! Geoana nu ameninta pe nimeni. Este un atac diversionist la persoana sa ca posibil (bun) candidat la presedentia Romaniei. Daca ar fi fost adevaratul sef NATO (nici secretarul general nu este) atunci ar fi tinut manaria. Geoana vorbeste conform functiei detinute repetand spusele adevaratilor sefi NATO. Nici nu ar putea sa se exprime altfel deaoarece NATO are si caracter militar. Geoana dovedeste insa ca este un functionar corect.

 20. Putin are robinetul de la gaze. Cum tarile UE alternativa o sigura deocamdata nu au, Geoana ameninta fara acoperire.
  „Va plăti un preț foarte sever“ Geaona nu prea are noțiunea termenilor. UE va primi nota de plata, de fapt nu va mai primi nimic.

 21. Alt razboinic periculos, alaturi de Boris Johnson (omul maimuta) , Mos Teaca de la Casa Alba si altii.
  Bietul presedinte Putin !

 22. Fisa postului de adjunct NATO: Sa citesti de pe prompter ceea ce au hotarat stapanii. Oricine ar fi fost in locul dlui Geoana ar fi citit un text cu aceleasi idei majore dar cu alta stlistica; poate doar cu alta intonatie. Mie mi se pare ca dl Geoana este mai moderat in declaratii decat Stoltenberg.
  TREBUIE SA DECIDETI DACA ROMANIA ARE NEVOIE LA NSATO DE O PERSOANA IN ACEASTA FUNCTIE DE CONDUCERE, SSAU DACA DL GERANA TREBUIE SA PREDEA STAFETA !
  PS: Nu e momentul ca Romania sa supere Rusia…

 23. Domnule Președinte! Scrieți pe bucățele de carton numele :Nepall,Seichelles, Barbados, Samoa, Bhuthan,Ceilon— ,amestecațile,alegeși un cartona,,nici măcar nu-l citiți,dați-l secretariatului și să scrie repepede,repede,SCRISORILE DE ACREDITARE pentrustatul respectiv chemați-l pe -numitul

 24. Va mai aduceti aminte cum pe deplin drept il caracteriza pe acest domn fostul sau sef – care l-a facut totusi ministru de externe pentru ca venisera niscai prieteni de-ai domniei sale de dincolo de marea balta „to push Mirtsea”? I-a intrat (sau i-a bagat cineva) insului in cap ideea ca ar putea lua locul lui Stoltenberg, iar el in naivitatea sa chiar crede si de aia se sumetzeste si se baga in seama. Numai ca are la fel de multe sanse sa ajunga cate am eu, mirean ateu, sa-i iau locul Papei Francisc! Asa ca nu mai stricati cerneala degeaba …

 25. I-a pus soția doi nasturi la manșeta cămăși să nu i se desfacă ca atunci când țupăia fericit exclamând: -Mihaela, dragostea mea. Vezi poveștile lui Ispirescu: “Un om cam prostănac se însurase c-o femeie frumoasă și deșteaptă.”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.