Geoană propune: Educaţie de la vârsta de doi ani

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, consideră că este momentul ca educaţia în România să înceapă de la vârsta de doi ani a copilului.

„Eu, când văd rezultatele clasamentelor de educaţie din Europa şi PISA pentru copiii ţării mele – nu pot să vorbesc mai mult pentru că am un job oficial – dar este absolut revoltător să te complaci în situaţia în care mai mult de jumătate din copiii tăi, trecuţi printr-un sistem de educaţie, sunt analfabeţi funcţional. Am jumătate dintre copiii României care se nasc la ţară, jumătate se nasc în Diaspora şi eu în continuare mă prefac că nu văd că oamenii, copiii mei, copiii de rromi, 75% dintre aceştia nu reuşesc să ajungă la un nivel de educaţie minimă, nu medie”, a spus Geoană.

„Cred că trebuie să ne apucăm de educaţie mult mai devreme, la doi ani de zile trebuie să ne apucăm de o formă de educaţie, pentru că este dovedit ştiinţific că, până la 6 ani de zile acolo se pune fundaţia, după aia vine educaţia formală”, a opinat Mircea Geoană.

Este momentul să existe o şansă corectă pentru toţi copiii, indiferent de statutul social al familiilor din care provin, apreciază el.

„Cred că putem să reclădim un cerc şi să repornim ascensorul social în care şi un copil din cea mai necăjită familie din ţara asta să aibă o şansă corectă. Nu e o garanţie a succesului, dar e o şansă că poate să concureze, în condiţii cât de cât echilibrate, cu un copil din inima Timişoarei, dintr-o familie înstărită din România. Asta nu este o chestiune de Stânga sau de Dreapta. Este o chestiune de moralitate în societate şi cred că şi un om care are convingeri mai liberale, de dreapta să spunem, înţelege că fără forţă de muncă calificată nu ai cum să-ţi creşti business- ul, nu are cum să crească economia. Indiferent cum te uiţi, educaţia este centrală”, a mai spus oficialul NATO.

România Educată. Suntem penultimii în UE la testele PISA

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

47 de Comentarii

 1. era in parc o mămica t&mpită
  cu 1 copil de 2 ani:
  „-nu te duce acolo(am copiat sunetele emise,pare o greshala),
  acolo sint covizii!!!!!”

  „cu fruntea lipită
  lipită de zid
  să SIMTA copilul
  ce-nseamnă Partid!”

  (inseamna ca Partidu vegheaza la …cwrishoru tau,
  ce sa insemneze?)

 2. Cum dracu să bagi in seama un astfel de prostănac tembel !?

 3. hai ca e bine! „prostanacul” a dat-o pe invatamint acum… cred ca vrea sa calareasca turnul din pisa…

  eu am alta propunere: cind mamica si taticu concep, unul sa aibe in mina abecedarul iar celalalt aritmetica. si daca mai e vreunul in plus pe acolo ca nu se stie niciodata, poza lui geoana almighty! e bine domnnu goeana? cum sa mai asteptam 2 ani,e pierdem timp…. sa ma scuze cuplurile celealte alde ei sau ele, nu pot concepe impreuna. asa ca familia geoana almighty sa fie baza de insamintare. numai genii garantat. va iamginati rezultatele testului pisa peste 10-15 ani?

 4. nu credeti ca ar fi cazul sa nu-i mai creati notorietate acestei glume nesarate pe nume geoana caruia ii sfiriie calcaiele dupa functia de presedinte si saliveaza cu fiecare cuvint pe care-l emite? ii curg balele… bleah!

 5. Sunt tari pricopsite care isi educa copiii de la varste fragede si procentul de analfabeti functionali (cine o mai fi inventat acest termen?) este urias. Daca le confisti telefoanele inteligente sunt chiar mai rau decat analfabetii functionali, ceva in genul useristilor nostri.S-a pierdut traditia celor SAPTE ANI DE-ACASA. Era mama, erau bunicii erau chiar dadacele care nu stateau tot timpul cu ochii in telefon ca acum. Micutii erau educati normal de familie dupa care ii prelua scoala (sanatoasa) si le continua educatia.

 6. @ Valentin: Tema este interesanta dar nu pentru un prostanac real ca tine. Doar atat poti comenta?

 7. Bre Nea Mircica, daca in capul tau crezi ca o sa-ti dea cineva voturi ca recunosti de fapt ca ai probleme de la doi ani si vrei cum zice la cartea de psihiatrie sa chinui pe altii cu tratamente si altele de care ai fi avut nevoie numai matale, e grav de tot. Pe vremuri un muncitor cu educatia facuta de la 7 ani in scoala, facea o cutie de viteze de vapor pe o freza raboteza cat blocul fara gres. Tu dormeai in puf pe vremea aia si acum ai ajuns sa ai tulburari de perceptia realitatii din cauza asta. In rest asa, pari normal, vorbesti frumos, ca Ciolos. Vezi sa nu fii votat ca el. Recomandari de lectura, Don Quixote si Baronul Munchausen.

 8. „75%dimtre copiii romi nu ajung la un nivel minim de educație” Mihaela, d.m. tare ipocrit mai ești.N-ai pus niciodată pb
  că, defapt, nici nu vor, si de ce ar vrea? Au societăți paralele, parazitare, țin acte oficiale cât mai puține, sunt atat in stat, nu-i interesează viața în turmă.Le tine figura de aproape 1000 de ani și le merge bine, de ce s-ar încadra în obiectivele voastre? Și dacă tot n-o fac(nu numai aici dar peste tot în Europa) ce poți face? Nimic.Bla, bla, ca deobicei.Iar asta cu educaia de la 2 ani e de propagandă, șoimii UE.S-o țineți pentru odraslele voastre!

 9. Cât se screme prostănacul să ajungă în funcția suprema a statului român impins puternic de la spate de Mihaela dragostea mea+neamuri, nici ca va reusi. Și-a ‘romascat’ nitel vocabularul dar a rămas tot un prostănac de dreapta cu agățare de stânga FSN-isto PSD-ista, deh, de cel mai mare partid din Romania catalogat de PNL+usr+Plavanul nesimțit că fiind copie a hamas😂😂😂😂😂 pentru că, trebuie sa dispară din viața publică și politica tot ce înseamnă PSD (lideri, membri, simpatizanți si votanți)😂😂😂😂😂.

 10. Am citit de multe ori „secretarul general adjunt,Mircea Geoana”.Suna ca dracul de fiecare data.

 11. „ani de zile” nu este corect, e ca „tone de kilograme”: si anii, si zilele sunt unitati de masura pt aceeasi marime :timpul. Daca „ani de zile”ar fi corect, atunci s-ar putea zice si „ore de minute” sau „ore de secunde”, insa nimeni nu zice, de ex,” am intarziat o ora de secunde”.In privinta sanselor, nu educatia primara este problema, ci invatamantul superior, cu fabricile de diplome, inclusiv doctoratele alea controversate sau care sunt citite doar de autor si indrumator, si rasturnarea ierarhiei valorilor. In plus, economia are limite, nu poate creste oricat, limitele depind de concurenta, de principiul cererii si ofertei, de resurse, de respectarea conditiei ca investitiile sa se recupereze si sa faca profit, de costuri si de marimea taxelor si impozitelor.

 12. Prostanac teribil, a rezolvat tot la NATO mai baga nasu un pic si in educatie. Nici nu exista infrastuctura educationala accesibila care sa absoarba acest numar de copii, si nici nu se invata nimic util/ constructiv intre 2-4, orice director de cresa sau gradinita o poate confirma

 13. Lasa ca a educat Romania la propriu prostanacul tau care chiar este educator. De cate ori l-ai votat?

 14. La 2 ani invata sa stea pe olita. Asta il invat eu, nu tu!

 15. A dat în mintea copiilor, ‘surpriză’, mulți copii de 2 ani sunt la creșă, parte a sistemului de învățământ !

 16. Domnule Geoana,ma dezamagesti profund.
  “Este dovedit stiintific”
  Cum puteti sustine o asemenea prostie,numai dv.stiti.

 17. Va recomand „dumbing us down” si „brave new world”. acolo e explicat clar ce vrea joana.

 18. Cand Iliescu l-a categorisit pe individul asta drept prostanac a spus chiar prea putin.

 19. To’arsul Prostanacul ia zi-ne bre cine a distrus cresele si gradinitele dupa ’89 ? Ca nu le-am distrus noi. Se pare ca ti-ai dat seama ( cam tirziu) ca ” decreteii” sunt ultimii cu o educatie cit de cit deductibila ? Mda cind imbatrinesti se intimpla cam asa : -devii mai intelept , dai in mintea copiilor sau ramii asa , adica tot prostanac !Si ” Cotidianul” -era o reclama la tv in cele 2 ore de ode” inchinata to’arsilor : ” Nici o masa fara peste” ! La voi : Nici o zi fara ” prostanacul” ! nu mi-a venit alta comparatie in minte.

 20. Adica daca Geoana incepea scoala la 2 ani nu mai pierdea alegerile ca prostul?

 21. Asta e o mare prostie spusă de Geoană, dar câte spune zilnic. Cu întărirea Flancului Estic, cu România în Centrul Europei, parcă asta ne-ar doare pe noi românii. Dar oricum, sunt mulţi creduli să-i dea votul, pentru că e omul americanilor, de asta.

 22. lui Vantu, iaras se viseaza presedinte si chiar ministrul invatamantului!
  Eu propun ca din pozitia fetala sa invate trigonometrie!

 23. Eu propun ca educatia sa inceapa inca din momentul conceptiei. Asa ne asiguram ca o sa fim cei mai destepti din Univers! Geoana insista cu orice pret sa ramana in analele istoriei drept PROSTANACUL. Da, numai prostul este consecvent in prostia lui.

 24. ce se vede, Geoana va fi un iepuras.
  Ciolacu a primit firmanul de la stapanii Romaniei iar ceilalti vor face un decor de teatru.
  Il vad pe Ciolacu zambind, mai ceva ca Ilici Iliescu!..

 25. Prostancul a mai scos din el o prostie gigantica. Auzi ca rezultatele sunt proaste si sunt analfabeti ca nu incepe educatia fornala de la doi ani de zile! E adevarat mai Joana ca tu n-ai inceput educatia la doi ani si uite ce prostii spui dar si daca o incepeai la doua luni tot prostanc ieseai.

 26. oare lui oficialul asta NATO, cat timp vine de le tot vorbeste romanilor despre vrute si nevrute, i-o merge si leafa la Bruxelles? In caz ca da, ar trebui sa-i plateasca mOTAN-ul si ceva diurna de deplasare – asa, mai consistenta, cat sa se poata descurca intr-o tara subdezvoltata…

 27. Eu sunt convins ca, impreuna cu Doamna Mihaela (stiti, dragostea dumnealui…), au inceput sa-si educe fiica foarte de timpuriu si ia uitati cat de bine s-a descurcat ea dupa aceea – ce-i drept, nu la testele Pisa…

 28. La doi ani le trebuiesc la copii , mashinutze teleghidate , mashinutze mici din alumniu , o minge mica de cauciuc , pistoale cu apa vara , nu se pune problema sa Invetze copii mici de doi ani ca nu pricep nimic ! Sunt prea mici copii de doi ani !

 29. Eu mă gândesc că de acu trebuie să fie clar,.. Pentru oricine,.. fie el și român..

 30. Prostănacul nu se liniștește, cine îi plătește campania , cred că nu tot Vântu

 31. circula o vorba: „daca esti prostanac cand esti mic, cand esti mare numa’ te joci”

 32. Conform prostanacului, copii trebuie sa-si ia adio de la copilarie…
  Nu spune nimic despre faptul ca actuala programa scolara(incepand cu 2000 si pana in prezent) este o idiotenie care nu mai permite copiilor sa asimileze cunostiintele…
  Pe vremuri, chiar si cei mai idioti elevi tot mai ramaneau cu ceva in minte.
  Azi s-a ajuns ca, elevii de liceu, sa fie mai agramati decat elevii de clasa I-a din anii 1970…
  De fapt…, cred ca ii jignesc pe elevii din clasa I-a din anii 1970. Pe langa elevii de liceu din ziua de azi, elevii din clasele 1-4 din anii 1970 erau GENII.

 33. Ge-oana e prostănac rau de tot! Propune educația bebelușilor din burta mamei și ieșirea la pensie după ce dai ortul popii!

 34. Marea scUrsURA Izolationismul arian de care vorbesti, provine dintr-o trauma istorica adanca care inca va face sa va insirati pe sfoara lustruita cu sapun.

 35. Sânt atât de teribil de educați copiii în occident? Mare grijă! În principiu Romania este „rezolvată”, acum trebuie spălată pe cap viitoarea generație… și adio!
  Geoanăăă…

 36. Copiii sint mult mai destepti decit persoanele adulte si mult mai destepti decit pedagogii si deci, nu au nicio nevoie de ei. De Testurile PISA si mai putin. Copiii care sint iubiti de catre parinti cresc fericiti si se descurca bine in viata. Prin urmare, sa-i furi copilarie o o timpenia absoluta.

 37. O evaluare nationala de la clasa I pana la a XII verifica calitatea invatamantului, implicit prestatia profesorilor, permitand conducerii scolilor sa ia masuri corective daca este cazul. O evaluare nationala de tipul si in formatul testului PISA de la clasa I la clasa a VIII permite elevilor sa se obisnuiasca cu formatul testului PISA….Credeti ca „premiantii” la testul PISA sunt mai destepti decat copiii romani? Doar uitativa la performanta Chinei: daca la o populatie de 1,4 miliarde la testul PISA participa doar 40 de mii de elevi inseamna ca invatamantul chinezesc este mai bun decat cel romanesc sau ca la test participa doar copii selectati? Haideti sa ne abitionam si sa ne punem pe treaba. Primul pas este curatarea sistemului de falsi profesori, al doilea o finantare adecvata a invatamantului cu un 7% din bugetul anual…

 38. Incredibil ce bine i-a prins porecla iliesciana, aproape 9 din 10 comentarii mentioneaza aceasta caracteristica speciala a d-lui candidat.
  La urma urmei, conteaza ca e faimos, nu are importanta pentru ce…

 39. educatia o dau parintii si bunicii. nu „scoala”. statul NU este si NU trebuie sa fie vreodata a treia persoana in familia – asta este in dictaturile vestice mao, copiate de la chinezi: finlanda, norvegia etc.. hai siktir s c la vete.

 40. si apropos de spalarea pe creieri teste PIIISHAAA T: CE TESTE SE FACEAU MAH PE VREMEA BOLSEVISMULUI? CINE VOIA SA INVETE SI-L DUCEA CAPUL O FACEA! este o alta metoda de a justifica ca „statul la stat” trebuie, tovarashi, sa ia masuri de urgenta pentru desteptarea copiilor. copiii educati in familie SUNT OK! NU AU MAH NEVOIE DE TESTAREA VOASTRA PSHIATA ORWELLIANA! LUATI LABELE DE PE COPII J E GU RI LOR! va „pasa” deodata de copii. DACA PUN UN COPIL IN LOCUL TAU, J E GU LE, ITI GARANTEZ CA FACE LUCRURI MAI BUNE, DECAT AI FACUT TU VREODATA IN VIOATA TA DE SC LA V AL STRAINILOR! SIKTIR NENOROCITULE CU TESTELE VOASTRE DE SPALARE A CREIERILOR!

 41. varul meu cand a plecat in sua, pe vrea dictatorului, a trecut de la clasa a 9-a la sfarsitul liceului direct! copiii invata. unii mai bine, altii nu vor. intr-o clasa sunt vreo 4-5 extraordinari, iar restrul otrepe. dintotdeauna. hai siktir IPOCRITI NENOROCITILOR! PIP PE PSIHA VOASTRA DE S A TA NE!

 42. o forma de control orwellian si de aliniere la globalizare care a inceput in urma cu 20 de ani – astfel copiii vor fi aliniati mental la CONTROL – ACESTE TESTE SUNT MANIPULATOARE si in intunericul globalismului de eradicare a gandirii, va fi un instrument pentru ridicarea „ministerului adevarului”. nu vei mai putea invata daca nu treci „testul” – pricepi rumane? nu vei mai putea MUNCI DACA NU TRECI „TESTUL” – vei fi un cobai pana cand te vor extermina! era un film, tot twilight zone, cred sau ceva, undeva intr-un viitor lugubru, copiii erau EXTERMINATI, dupa un test, DACA SE CONSTATA CA SUNT INTELIGENTI – atentie! ACESTE TESTE NU TESTEAZA inteligenta CI OBEDIENTA! O MODALITATE DE „GANDI” CUM VOR EI! ma intreb la inventatorii nostri fabulosi si la testele spalarii pe creieri…MAH ! CUM AU INVENTAT EI TOTUL FARA ACESTE TESTE MAH? NU VEDETI CA VI SE CREIONEAZA SI VA ALINIAZA INTR-UN TIP DE MENTALITATE LIMITATA: DACA NU TRECI „TESTUL”, ESTI „INFERIOR”? MAI MULT, ACESTE TESTE SUNT MANIPULATE POLITIC, PRICEPETI? agenda globalista de control al gandirii si de aliniere la „standardele” cerute: sa fii un bun sclav, OMULE. sper sa va treziti, mah!
  https://www.washingtonpost.com/education/2019/12/03/expert-how-pisa-created-an-illusion-education-quality-marketed-it-world/
  https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/03057267.2020.1824473

 43. Iliescu l-a facut prostanac dar asta este idiot.Un copil la doi ani abia stie sa ceara olita si se incalta cu fesul bai proasta satului.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.