Germanii îi contestă pe cei care susţin că Italia şi Spania au câştigat la Bruxelles

Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schauble, a declarat vineri că cei care spun că Spania şi Italia au fost învingătorii summitului european arată o „manieră de gândire perimată”, relatează Mediafax.ro.

„Nu îmi place discuţia despre «cine a câştigat, cine nu a câştigat, Italia, Germania sau Spania»”, a declarat Schauble, în timpul unui discurs în faţa deputaţilor germani.

Această manieră de a prezenta lucrurile arată „un mod de gândire perimat şi învechit”, a adăugat el. Politica „nu este ca fotbalul”, iar o decizie „bună pentru Europa” înseamnă că toată lumea a câştigat”, a menţionat ministrul.

Summitul Uniunii Europene de la Bruxelles s-a soldat vineri cu un compromis interpretat de majoritatea comentatorilor europeni drept un abandon al cancelarului german, Angela Merkel, al unor opinii importante. Presată de Spania şi Italia, Germania a admis noi atribuţiuni fondurilor de salvare europene FESF şi MES.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.