Ghiță se laudă că ar fi plătit avionul care l-a adus în țară pe Nicolae Popa

Sebastian Ghiţă a apărut luni seară într-o a treia înregistrare video de la dispariţia sa. Fostul deputat a lansat noi acuzaţii la adresa Laurei Codruţa Kovesi, șefa DNA.

Ghiţă a afirmat că, în decembrie 2009, firma Asesoft, patronată de el, a plătit 200.000 de euro pentru un avion care să-l aducă în ţară pe Nicolae Popa, fost director Gelsor, omul responsabil de falimentarea FNI. Banii ar fi fost plătiţi la cererea Laurei Codruţa Kovesi, mai spune Ghiţă.

„La cererea lui Kovesi, o firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea domnului Nicolae Popa din Indonezia. Realitatea este că o firmă privată, la cererea statului român, a plătit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI şi care a furat sute de mii de oameni. O întreb pe doamna Kovesi: ce fel de operaţiune o fi asta? Oare suntem vinovaţi de spălare de bani? E doar dânsa sau sunt doar eu? Am acţionat eu în numele statului român?”, a spus fostul deputat.

Nicolae Popa a fost arestat pe data de 2 decembrie 2009 de autorităţile din Jakarta, Indonezia, el fiind condamnat de Tribunalul Bucureşti, în 2006, la 15 ani de închisoare pentru înşelăciune, alături de Ioana Maria Vlas. Decizia a rămas definitivă în 2009. Arestarea lui Popa a avut un impact important asupra rezultatului alegerilor prezidenţiale din 2009 (turul 2, Băsescu-Geoană, pe 6 decembrie).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.