Godină: Se pare că atât am putut

Mulţi candidaţi, care au dat examenul de admitere la Academia de Poliţie, au mărturisit, după afişarea rezultatelor provizorii că baremul greşit la Istorie le-a dat mari emoţii, temându-se că ar putea fi respinşi din cauza aceasta. Vineri, se vor afişa notele finale, după soluţionarea contestaţiilor.

Printre cei care, cel mai probabil, nu au prins un loc la Academie se numără şi Marian Godină, care a obţinut, provizoriu, media 7,60. Cu 8,20 la Română, 7,90 la Istorie şi 6,70 la Engleză, poliţistul s-a clasat al 60-lea din cei 140 de candidaţi pentru Facultatea de Poliţie.

„Văd că mulţi au înţeles că dau vina pe alţii pentru propriul eşec. Eu îmi asum în totalitate greşelile, sunt convins că am picat examenul din cauza mea, dar îmi menţin afirmaţia că organizarea examenului a fost defectuoasă. Grile greşite, corectări, recorectări, pasări de vinovăţii etc. Circ. Anii viitori aceste lucruri nu trebuie să se mai întâmple, mai ales că şi anul trecut a fost la fel însă nimeni nu a făcut nimic în acest sens. E normal să fiu dezamăgit, în primul rând de mine. Asta pentru că nu m-am dus la examen la ghici, ci pentru că am muncit. Se pare că atât am putut. Felicitări tuturor celor admişi!”, a scris Marian Godină, pe pagina sa de Facebook.

Este a cincea oară când poliţistul nu reuşeşte să intre la Academia de Poliţie. De altfel, înainte de afişarea rezultatelor, Godină transmitea că îşi asumă rezultatul. „Eu voi fi respins, sunt convins de asta. Voi fi făcut prost şi în toate felurile. Îmi asum asta şi îmi asum că trebuia să iau note mai mari, dar voi dori să mă conving că m-am bătut de la egal la egal”, a scris poliţistul.

După susţinerea examenului, el a acuzat că baremul de corectare la proba de Istorie avea unele greşeli. Ulterior, Academia de Poliţie a anunţat, printr-un comunicat de presă, că baremul a fost greşit, însă se va lua în considerare răspunsul corect.

În total, la cele şase facultăţi ale Academiei, au fost scoase în concurs 830 de locuri, din care 640 sunt în regim fără taxă şi 210 în regim cu taxă. Pentru a fi declaraţi admişi la instituţia de învăţământ la care au participat, candidaţii trebuie să promoveze probele eliminatorii, să obţină numărul minim de puncte stabilit pentru a promova testul de verificare a cunoştinţelor (echivalentul notei 5,00) şi să se clasifice, în ordinea descrescătoare a punctajelor/ mediilor obţinute, în limita numărului de locuri scoase la concurs.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.