Grecii plus americanii: Vom conduce tranziția energetică în Europa de SE

Compania grecească de furnizare a energiei electrice PPC, care a cumpărat operațiunile Enel din România, este poziționată ideal pentru a conduce tranziția energetică în Europa de Sud-Est, în pofida complexităților piețelor din Balcani, de la stabilitate politică la război, a declarat Giorgos Stassis, CEO la PPC.
Declarația sa a fost făcută la conferința anuală a Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS), de la Washington, D.C., unde a fost unul dintre principalii vorbitori.
Conferința anuală a CSIS, specializată în probleme de strategie și securitate internațională, l-a avut ca vorbitor principal și pe Jeffrey Pyatt, subsecretar de stat american pentru energie, relatează Energypress ‘PPC ideally positioned to lead energy transition in SE Europe’ | ENERGYPRESS.
Cotidianul.ro a relatat deja, folosind informații chiar din presa greacă, că PPC este un vector al influenței americane în energia din această parte a Europei.
Sursele regenerabile au un rol major în „asigurarea unei planete pe care să putem trăi cu toții fără a compromite accesul la energie la prețuri accesibile”, a declarat Stassis, șeful PPC, în cadrul evenimentului, adăugând că, pe lângă faptul că oferă energie curată, energia regenerabilă consolidează și securitatea energetică. Cu toate acestea, a subliniat Stassis, există limite până unde poate ajunge o țară care se bazează exclusiv pe producția internă de energie regenerabilă. „Sistemele energetice trebuie să fie flexibile pentru a asigura stabilitatea, fiabilitatea și rentabilitatea. Flexibilitatea este asigurată de active energetice, cum ar fi bateriile și centralele electrice pe bază de gaz, precum și de infrastructura crucială, inclusiv rețelele electrice rezistente și interconexiunile dintre țări”, a continuat șeful PPC.
Condițiile de pe piața energetică din Balcani diferă foarte mult de la o țară la alta, a subliniat Stassis. România, de exemplu, se bazează foarte puțin pe importurile de gaze naturale, în timp ce Bulgaria este foarte dependentă, a explicat el. De asemenea, unele țări din Balcani, cum ar fi Grecia, au făcut progrese mari în ceea ce privește tranziția energetică, în timp ce altele, în special în Balcanii de Vest, rămân în urmă, a adăugat el.
În România, odată cu achizționarea operațiunilor Enel, PPC a căpătat acces la distribuția de energie în Munternia de Sud, Dobrogea și Banat. În aceste regiuni, grecii dețin și supremația pe furnizarea curentului către sectorul casnic.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Mihai Soare 1097 Articole
Author

8 Comentarii

 1. Păi iți spun eu de cum va fi cu energia.. Nici o țară nu va dori să depindă de alții din punct de vedere energetic. Sunt nu doar soluții tradiționale verzi , dar noile succese ale științei și tehnologiilor vor putea asigura independența energetică,. poate pe bani mărunți.. Deci vise și ambiții prostești numai ticăloșii le au.

 2. tradatori si criminali. ati dat resursele Tarii pe labele spurcate ale strainilor…

 3. Noul slogan in Iuropian Iunion „Nici o gospodarie fara dinam cu pedale!”

 4. ne abtinem in privintza grecilor,
  nu le dam blesteme:
  -aia sint cotropiti de marxisti-„socialisti”
  si sint sub ocupatia straina.

 5. Au venit grecoteii la totul gata sa ne stoarca de bani pe circulatia electronilor pe firele si stalpii lui Ceausescu ptr ca gunoaiele din carma tarii cu asta se ocupa.Privatizeaza la mafioti si-si strecoara pile si rude la acestia,vezi OMV,etc.Dupa care umfla preturile sa se faca cu bani,prostimea plateste. Grecoteii si macaronarii dinaintea lor ciugule lumea de bani pe instalatii din vremea raposatului.Si-a cumparat un apartament pe la Bucalee si pe ici colo si stoarce populatia tarii de bani pe munca comunistilor.Gunoaiele care ne conduc ar trebui sa privatizeze ce-au facut ei,adica nimic,nu ce-a facut Ceausescu.Acest mafiot PPC isi face reclame prin ziare si internet de gandesti ca e scula lui peste prajit.Lichele care au venit la muls vaca la romani.Ii da bani lui nistorescu sa-si puna bannerul pe ochii prostilor. Sa nu ai contract la astia si sa ai de-a face cu ei ca-ti plangi de mila.

 6. @cib: și mai bine: cazanul cu fasole, eșapament la purtător și biogaz.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.