Guvernul a retras recursul lui Ungureanu în cazul UMF Târgu Mureș

Premierul Victor Ponta a anunțat luni că Guvernul a retras recursul depus de Cabinetul Ungureanu la hotărârea Curții de Apel de suspendare a HG privind UMF Târgu Mureș.

Premierul a precizat totodată că o delegaţie a Guvernului se va deplasa la Târgu Mureş pentru a media o soluţie în acest caz, în conformitate cu principiile autonomiei locale.

Aplicarea Hotărârii de Guvern privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a fost suspendată, vineri, de Curtea de Apel Târgu Mureş, care a admis o solicitare în acest sens formulată de conducerea UMF. Două zile mai târziu, însă, Guvernul Ungureanu a făcut recurs la această decizie a instanței.

Astfel, Guvernul Ungureanu a atacat cu recurs, luni, sentinţa de suspendare a aplicării HG 230 din 27 martie 2012, privind înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, pronunţată vineri de Curtea de Apel Târgu Mureş.

Recursul lui Ungureanu a venit după ce senatorul UDMR Marko Bela declara, sâmbătă, că „inclusiv Guvernul care este încă în funcţiune” trebuie să atace sentinţa Curţii de Apel Târgu Mureş, care a suspendat aplicarea Hotărârii de Guvern privind UMF, susţinând că instanţa a făcut „un abuz”.

Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş a fost aprobată la sfârşitul lunii martie de Cabinetul Ungureanu la presiunea UDMR, cu concursul PDL.

Actul normativ, contestat de conducerea UMF Târgu Mureș, prevede că la universitate va fi înfiinţată o nouă facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză.

Respectiva HG a fost una dintre temele moţiunii de cenzură a USL în urma căreia a căzut Guvernul Ungureanu.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8557 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.