Guvernul Orban – altă distracție de plîns

1. PSD și PNL se pot considera egale. În perioade scurte au produs guverne de aceeași factură! Bipede cu pretenții și gură mare, cu puțină logică și mult tupeu, vizibil preocupate de interesele celor care le-au trimis în Guvern. Într-un an am asistat la un chit politic, păgubos pentru ambele cete!
2. Cînd vorbeau unii, puteai crede că spun adevărul. Cînd deschideau gura ceilalți, ziceai că au dreptate. Egalitate deplină!
3. La ședința de guvern de marți a lipsit Victor Costache, favoritul Ralucăi Turcan la Sănătate. Miercuri, la votarea moțiunii, Ludovic Orban a pomenit de primirea lui Costache (merge și Gudurău) la Academia de chirurgie din Franța. Se numește Academie Nationale de Chirurgie, nu este Academia Franceză, ci un fel de Academie de Științe Medicale, dar mult mai tare. Iar Victor Costache nu este membru. A fost invitat să țină și el o comunicare de 20 de minute alături de alți șapte invitați. Dacă nu credeți, verificați lista de membri și programul. (https://academie-chirurgie.fr/presentation/annuaire-des-membres)
4. Guvernul Orban și cel PSD-ist au fost alcătuite din oameni desemnați de susținători cotizanți. În ambele cazuri, la votul moțiunii de cenzură au căzut interfețele, nu păpușarii!
5. Viorica Dăncilă a fost acuzată de dispreț față de gramatică. Ludovic Orban l-a acuzat pe Marcel Ciolacu de greșeli de lectură. Și cînd vorbea dădea cu parul în acorduri și în formulări. El este cel care a spus de la microfonul parlamentului că ”România va fi o națiune respectată”. La discurs înflăcărat, mai merge, la logică, nu! Una este să vorbești, alta să turui!
6. Ludovic Orban și cei din gașca lui au vorbit mereu de o ”alianță toxică”. O alianță toxică a dărîmat guvernul condus de Viorica Dăncilă, o alianță toxică l-a făcut pe Orban premier și tot o alianță toxică l-a trimis după ciuperci.
7. ”Cu parul pe ei, cu plîngeri penale”, zicea mai ieri-alaltăieri vocea de aramă. Gura mare și cînd guvernul său era pe buza coșului de gunoi a politicii. Și să vezi ce listă lungă de merite. Putem s-o luăm de la cine vreți, de la Victor Ponta, Dacian Cioloș, Grindeanu, Tudose, Viorica Dăncilă și Ludovic Orban, toți au încheiat mandatul cu nenumărate succese, în vreme ce populația s-a plîns după fiecare că trăiește mai prost.
8. Cum au acționat acoperiții din Parlament? Sau ordinul lor a fost să sprijine căderea guvernului pentru a pune umărul la împlinirea dorinței lui Klaus Iohannis?
9. Ați văzut prin Parlament sîngele țîșnit din obrazul crăpat al celor care s-au trezit cu toate gogmăniile ridiculizate, cu toate garanțiile uitate, cu toate asigurările privind rezultatul moțiunii infirmate de rezultat?
10. Numărul mare de Ordonanțe de Urgență adoptate în seara zilei de 4 februarie ne trimite la interesele slujite de fiecare ministru. O lectură a titlurilor ne ajută să vedem o listă de obligații și ne trimite mai pe față sau mai pe dos la cîțiva beneficiari. Lista este un bun plan de activitate pentru un procuror iscusit și nepăpușat!
11. Ideea cu votul hai-hui (fiecare pe unde apucă prin România și prin străinătate! ) pentru alegerile parlamentare este ilogică, ilegală și imbecilă. Dacă nu cade la CCR, cade la Bruxelles! Ne sancționează Comisia Europenă pentru prostie și legiferare incoerentă pe motiv că facem Europa de rîs.
12. Mărirea numărului de parlamentari pentru diasporă este o altă găselniță de cîștigat cîteva scaune în parlamentul României. Liberalii s-au gîndit că vor cîștiga puncte pe votul celor plecați la muncă și care sunt excepționali în datul cu părerea și bucuroși să se simtă implicați în scandalul de acasă.
13. Am intrat într-o criză politică provocată de ambiția lui Klaus Iohannis de avea un ”guvern al său”. Și care ar rezulta din incapacitatea sa de a comunica și negocia în politică. Mai pe scurt, din incapacitatea sa de a se înțelege cu cineva.

14. La ieșirea de miercuri seară, președintele a zis că ”lucrurile merg mai departe”, că ”avem instituții solide”, că el este garantul, că ”intrăm într-o logică de alegeri anticipate”, că el vede ”un guvern în jurul PNL!” Dacă folosește brișca SRI, de bună seamă că visul președintelui va trece ca prin brînză. Cu 20%, liberalii cu al lor procent modest, au dărîmat guvernul Dăncilă, au pus-o pe Van der Leyen președinta Comisiei Europene și apoi au ajuns la guvernare! Să vedem dacă le mai iese!

15. Graba cu care Klaus Iohannis a convocat consultări pentru a ne anunța joi seara numele premierului desemnat încurcă partidele politice și le cam astupă gura. Klaus Iohannis pare convins că toată lumea se conformează și cade pe spate, ca mai apoi să se alinieze într-un ”să trăiți, rezolvăm tot pînă vineri la prânz! Și puteți pleca fericit la Sibiu!”
16. După reluarea legăturilor PSD-Pro România s-ar putea ca tot acest scenariu bazat pe forță și tupeu să se poticnească. Și să iasă nu o victorie zdrobitoare, ci un ein-zwei -polizei de tot penibilul pentru președintele Klaus Iohannis!

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 20

31 de Comentarii

 1. Sa zicem in cor,”mersi PSD Ciolacu (Bolsevicii) si mersi PSD Ponta (mensevicii)”:Remus Pricopie,copil de trupa al lui Maior, propus prim ministru!
  SRI se intoarce in mare forta la guvernare!

 2. Scrie care este Taxa de particare plătită. de cineva, eventual domnul ministru pentru ce 20 de minute de expunere?

 3. „Sunt socat, sint socat,
  Ca guvernul meu,a fost eliminat”
  Si pot continua vazand expresia fetei cotroceniste imbuibata de rautate si ura dar nimic bun si bine! Priviti-i expresia fetei si puneti in practica ceea ce trebuia cu ani in urma, dar nu acceptati ca Tariceanu sa fie premier sub nicio forma! Se vede din glas ca asta urmareste,compensare ca nu a fost deacord cu demiterea principalului scaunar in perioada anterioara!

 4. @Corector, Tu esti de felul tau pe invers sau doar cand este vorba de PeDeLepre?

 5. Din nefericire nu prea exista alternative. Catre ce partid sa te orientezi, cand, in afara de gastile astea parlamentare, restul formatiunilor politice sunt „moarte”? In lipsa unui partid de oameni sanatosi la cap si inima, pentru a nu-i da toata puterea lui Plavannis si a ne intoarce pe vremea lui Carol II, tot PSD pare optiunea cea mai potrivita.

 6. Punctul 11 este logic. Ce era acest Legamant al lui Mihai din 1595, cu legarea taranului de glie, aplicat in secolul XXI? Fiecare taran are dreptul sa voteze cu buletinul sau pasaportul ACOLO UNDE ISI FACE CONCEDIUL, VIZITEAZA O RUDA SAU LUCREAZA!

 7. Eu sunt de parere ca diaspora merita un procent corespunzator in parlament, in locul spagarilor din comunele aproape de dispatitie, deci punctul 12 este perfect corespunzator adevarului.

 8. eroarea a fost in noiembrie cand s-a fortat daramarea guvernului Dancila!

  ce era daca se mai asteptau cateva luni si se intra in alegeri locale si generale?

  este posibil ca toata aceasta tevatura sa aiba in vedere scoaterea usr-ului din joc!

  de fapt, ei sunt cei mai mari pierzatori ai caderii guvernului Orban!

  asta se numeste joc politic, pierdere de vreme pentru cei care au alta treaba de facut, motivatie pentru pensionari!

 9. Ha, ha, haaaaa! Madam Harau de la PNL a votat motiunea?????? spun cei de labeunutv! Teapaaaa pnl-istilor!????
  Sa mori de ras si nu alta?!

 10. Dupa tot ce au facut cei din guvern aseara si in seara asta, ce a scos pe gura cotrocenistul, inseamna ca nu mai este necesar parlamentul si guvernul, adica hoarda de 500-600 lacomi! Daca se lucreaza pe ordonante si asumari de raspundere pe legi, deci parlamentul este scos din carti, de ce mai exista si europarlamentari? Dupa modelul horbano-cotroceni, sa anulam toate institutiile democratiei ca sa ramana doar ei doi! Pe ei sa ii votam ??! Deh, ca pe timpul lui base, dar sper cu toata putetea sa nu I se dea sansa sa finalizeze nandatul de bunastare si vacanta plus pensie nesimtita plus pensia ca cadru didactic, loc de munca ocupat pentru eternitate de individ! Hai cu succes la succes si reusita!

 11. Ura! pentru liftiera.
  A câștigat în războiul cu ministreasa roz. Mai rămâne sa o vedem pe minunata învățătoare din comuna Axintele pe locul agresoarei ei, găina înfuriata ca nu poarta papuci. Și Sanatatea scoasa de pe butucii profitorilor iresponsabili.

 12. Autorul are dreptate, PNDL si PSD se pot considera egale!? Asa cum autorul este egal cu sine insusi nereusind sa se dezbare de o inclinatie devenita notorie, atacul intr-o directie pt a-si „credibiliza” bombardamentul in directia contrara. Sa ne spuna cand PSD a vomat 25 de ordonante de urgenta intr-o noapte? Sau cate sute de miliarde a imprumutat guvernarea nazista in trei luni de zile si sa se calculeze cat de „egale” sunt in acest sens cele doua partide?Guvernul de trista amintire a fost unul cu cateva misiuni speciale, reinstalarea in jiltz a Nazistului suprem, demararea procedurii de desfiintare a SIIJ, cumpararea
  de vechituri militare, numirea noii garnituri de procurori stalinisti, baso-yoha-nisti, fortarea bugetului distrugerii nationale(sanatate, educatie, mariri de venituri) pentru a putea rotunji conturile securistilor din institutiilor de forta…

 13. @Prostia ingroapa Romania

  Prostia ingroapa Romania = PSD!!! N-ai sa gasesti un om destept in PSD. Toti sunt gropari de peste 30 de ani.

 14. „DiASPORA” nu-i decât instrumentul perfect de explicare a hoţiilor care se fac la vot şi de asta sunt atât de scărpinaţi pe la organe ! O mână de şmecheraşi, trimişi acolo „cu treabă” de servicii vorbesc, dar mai ales votează în numele a câtorva milioane de români care-şi văd acolo de treaba lor, mai mult sau mai puţin onorabilă, sau legală !
  Dar dacă milioanele din Ţară n-au nimic împotrivă să fe conduşi de o altă minoritate se pare că vor achita şi această notă de plată fără să crâcnească !
  P.S. Ştiţi cîţi (?!!!!) euro suportăm noi ca proştii pentru aceste alegeri din Diaspora în cele vreo 2000 de sceţii din afară ?
  Cam la fel de mulţi ca pentru cele de aici ( şi asta se poate uşor afla), ca să aflăm nişte câştigărori scoşi din joben de serviciile străine şi autohtone ?!
  Somn uşor români, că nu numai voi lucraţi pentru străini, ci şi ei pentru voi !
  „DiASPORA2 nu-i decât instrumentul perfect de explicare a hoţiilor care se fac la vot şi de asta sunt atât de scărpinaţi pe la organe ! O mână de şmecheraşi, trimişi acolo „cu treabă” de servicii vorbesc, dar mai ales votează în numele a câtorva milioane de români care-şi văd acolo de treaba lor, mai mult sau mai puţin onorabilă, sau legală !
  Dar dacă milioanele din Ţară n-au nimic împotrivă să fe conduşi de o altă minoritate se pare că vor achita şi această notă de plată fără să crâcnească !
  P.S. Ştiţi cîţi ?!!!!) euro suportăm noi ca proştii pentru aceste alegeri din Diaspora în cele vreo 2000 de sceţii din afară ?
  Cam la fel de mulţi va pentru cele de aici, ca să aflăm nişte câştigărori scoşi din joben de serviciile străine şi autohtone ?!
  Somn uşor români, că nu numai voi lucraţi pentru străini, ci şi ei pentru voi !

 15. Horor Kelemen deja a anunţat că s-au aliat PSDului doar pentru moţiunea de cenzură ( respectând ordinul pe unitate ) dar magharii nu au de gând să meargă mai departe împreună cu ei la o majoritate care să-i provoace deranj celuilat alogen a cărui motive de suspendare au ajuns aproape să egaleze numărul ordonanţelor de urgenţă date în deplin dispreţ al democraţiei, dar cu deplinul acord săsesc de bietul şi vopsitul Şică !
  P.S.
  Dacă erau mai mulţi Pleşoieni, Ştefăneşti,, mai multe Olguţe şi Firuţe poate că PSDul l-.ar fi pus mai demult la punct pe acest Dincă din Sibiu, nu din Caracal ,pentru repetatele violări ale bietelor Constituţii şi Articole de Lege, sau Hotârâri inclusiv ale CCR-ului, garantul respectării legilor , nu al împilării slugilor !!

 16. Guvernul ca orice peste se impute de la cap, iar orban este un individ fara cap si minte.Ca atare pana nu va cadea capul putoarea se va raspandi pana la putrefactia completa.Ce perversitate de pres avem, sa anunte ‘mnealui ca ca tot ce a facut si va face(doamne fereste) Orban a fost in beneficiul romanilor…adica dublarea pretului la gaze si lumina, adica fara buget la sanatate publica pe motiv de sifonare catre clientela privata , fara educatie, fara salarii , fara pensii ..si totusi unde vezi dumneata beneficiul romanilor, domnule Iohaniss ? du-te urgent la un oftalmolog.. dar nu privat.

 17. @Opinați că președintele Iohannis ar putea să o nominalizeze pentru funcția de prim ministru pe doamna Mariana Gheorghe , de la Petrom, ?

 18. Totul este o idioțenie ,hai sa fim seriosi , acești angajati SRI la stat nu ii da nimeni afara acesti politicieni de meserie (au zeci de ani in politica in frunte cu președintele) functionarii lor angajați ….sunt aceiași se schimba de la bine la mai bine si cand se schimbă de la „mai bine” la „bine ” „ATUNCI LE E RAU” noi avem meseriile noastre …care nu le schimbăm de azi pe mâine … ca si ei asta este generatia noastră care a apucat generația asta de politicieni in frunte cu UE care actioneaza fara cap … ne-am lamurit si cu „schimbarea” si cu votul orice votam sau nu votam ii votam pe aceași oricate posturi de televiziune am avea in fapt sunt aceași „ziariști” unii rai uni buni ….ne alegem partea si ne mirăm ….ne mirăm ca proștii la proști … :))))) Era un citat care spunea ca nimic nu ne face mai penibil ca oameni cand luam totul in serios …putem să râdem maine poimâine murim si noi avem timp sa fim proști sa ne uitam la proști …… multa sănătate ….vreau si eu un articol din partea cotidianul referitor la reclamele dupa youtube la videochat …care sunt puse din 5 in cinci minute când asculți muzica Românească „de unde crezi ca au fetele bani ? Genti , vacanțe ….vrei sa ai bani toate fac videochat ” este normala aceasta reclama ?

 19. Refugiatul de la Cotroceni tine cu dintii de penele papagalului. Daca n-ar fi el, papagalul ar ramane-n pielea goală, acum in plina iarna. Asta, mai spera sa-i mai ofere o haina ca străinii sa poata suge cat mai mult din tata țării. Jigodiilor nu vor sa respecte Constituția.Se considera deasupra ei. Se impune suspendarea vorbitorului de limba săsească si trimiterea la plimbare, pe gurile Dunării, printre dobitoacele cu rang,inteligenta si bun simt superioare zerodoctului scasnitor de dantura antiraneasca.
  Ps. Cand esti gunoi, nu poti sta o vesnicie in casa.

 20. Indiferent de legendarea pe „dreapta” sau pe „stanga”, prostacii securisti stiu una si buna, nu au auzit in viata lor nevolnica de Securitate, doar de „servicii”, aventual „SRI”. Si mai au o trasatura comuna, in afara dogmatismului abject care-i impiedica sa vada Securitatea, folosesc duzini de pseudonime!!! Poate Securitatea sa mai puna de cateva crize guvernamentale si schimbari de majoritati prin manevrarea conservelor din partide ca dobi tocii lefegii de pe net nu vor recunoaste mana Securitatii, nici daca-i pui la zid!!! Un „Humor”, un „Andrei”, un „Alcibiade”, un „daniela” etc etc…Cum sa te lupti cu „dreapta” baso-yoha-nista, stalinista, in aceste conditii?

 21. RADU HUMOR : Milioanele de romani , cinstiti si muncitori , au fost nevoiti sa plece in strainatate , pt. ca abjecti militieni si securisti ca tine , le-au furat si distrus locurile de munca ! Voi va lafaiti in vile luxoase si pensii luxoase , iar ei se distrug in tari straine , departe de copii lor si de tara lor ! Dar totul are un sfirsit , prefacutule si manipulatorule … i-ati labele murdare de pe romanii din strainatate

 22. Cât de prost trebuie să fii ca să nu știi cum că impotriva normalului, impotriva firii, a naturii, nu poți să lupți, căci ești perdant automat.. PNL a făcut la nivel de amatori ceea ce făcea PSD profesionist.. adică totalitarismul deșănțat, lupta doar pentru funcții, putere. Un ciumat de jurnalist făcut politician, acu plânge cu lacrimi ce crocodil,, căci iși vede soarta nenorocită, Vede că a pariat pe calul 13, care acu dă din umeri la cotroceni,. Din românu rebut, lipsește caracterul, noblețea , cinstea și verticalitatea.. Nu știu de ce se ocupă românu de politică,..

 23. De la Klaus (Base II):
  „Doctrina politică fascistă privind organizarea si conducerea societăţii se călăuzeşte după principiul instaurării puterii politice prin orice mijloace, mai ales, pe calea forţei, prin subordonarea totală a individului autorităţii statale, nesocotirea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, înlocuirea statului de drept cu statul poliţienesc, prin suprimarea pluralismului politic, menţinându-se un singur partid – cel fascist(IN CAZUL NOSTRU: LIBERAL) care, de regulă, se confundă cu statul.”
  Deci, nu-l mai faceti pe KWI nazist ! Nazistii macar isi iubeau Vaterlandul. Asta al nostru iubeste doar banul (si casele, si excursiile si concediile de cate 5 ani).
  Sa traiti bine (pe datorie) !

 24. Am o dilema, ne este dor de guvernul analfabetei&discotecarului, de cuci, budai, brezi, vifori, de cei 170 de „subsecretari” din Teleorman si mai ales de „danutze”, de coafeze, chelneri frizeri pe post de „consilieri”, de toate panaramele platite cu peste 5000 euto/luna, ori am primit ordin de zi sa aibe ce posta raspandacii lu’Sputnik&ciumarosie, ca privitorii de la Latrina-3 nu citesc, in rest… hai sa aruncam cu zoaie?!

 25. Cei de buna credinta si vor sa faca ceva bun pentru aceasta tara sunt imediat indepartati prin diferite metode de catre cei cu interese de a si umple buzunarele prin orice metode,si astia sunt mai multi. Asa se explica de ce oamenii de rand raman tot saraci iar bogatii si mai bogati,iar romanul este las si indura.

 26. @bogdan,

  diasporezii ăștia care vor să stea în două bărci! Nu prea merge! Și ne e echitabil față de cei care stau doar într-o barcă. Ei plătesc impozite și dări prin străinătăți și sunt beneficiarii condițiilor de viață din acele țări , dar vor să stabilească reguli pentru cei care abia reușesc să se târie prin țara părăsită de ei , că adică să le mai pună și ei un jug , așa de ciudă ca ei au reușit să plece din țară, nu chiar cu toată inima ,ci împinși mai mult de greutățile din țară. Să nu uite însă că răul de la cel rău vine și cum le fac ei celor din țară , li se poate întoarce oricând înapoi, căci ce seamănă omul aceia va culege.Dacă ei când au dat de bine , au grija să îngreuieze jugul celor rămași în țară, acesta nu mai este decât răutate.

 27. Si ce va face Ludovic Orban, daca PDL nu-l vrea? Ia parul si dupa ce a dat in PSD, da cu el in PNL?

 28. Nu e clar: diaspora e un partid? Dece are nevoie de reprezentanti in parlament? Romanii din afara granitelor au,in mod normal, diverse simpatii politice, deci sunt reprezentati. Si dece trei zile pentru vot? Nu platesc taxe si impozite in tara, nu contribuie la dezvoltarea Romaniei ( sa nu-mi spuneti de banii pe care-i trimit, ca aia ori se depun in banci straine, ori sunt consumati cu produse mai ales din import ). Marea majoritate sunt indivizi plecati doar cu buletinul, fara contracte de munca. Asa-zisele asociatii sunt, de fapt, facaturi ale serviciilor, cu care sunt controlati fraierii. Toate cheltuielile pentru organizarea votului le suporta romanii din tara, care au la dispozitie numai o zi pentru votare. Daca ” diasporezii ” au chef sa participe la alegeri, sa faca bunatate si sa vina in tara!

 29. RADU HUMOR , ROMAN SATUL … , VINIL , MARIUS ( probabil aceeasi persoana ) ; luati-va labele murdare de pe romanii din strainatate ! Ei va platesc pensiile de hoti , din care voi si copii vostri duceti viata de boieri !

 30. Fostului și viitorului guvern : Voi sunteți stăpânii lumii? Niște răi și niște fameni ! I-e rușine omenirii, să vă zică vouă oameni..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.