Guvernul, precizări referitoare la INS

Guvernul face  precizări referitoare la INS. Astfel, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a făcut  precizat, joi, după ședința Executivului.

Modificările din HG referitoare la INS nu vizează trecerea institutului în subordinea premierului, lucru deja prevăzut, ci armonizarea legislației și actualizarea cărții funciare, a spus Barbu.

”Aș face o corectură – nu putem spune că trece în subordinea premierului. În legislație Institutul Național de Statistică era în coordonarea premierului și înainte. Ce se întâmplat prin această modificare? Sunt două aspecte. În primul rând este vorba despre o armonizare legislativă, adică se pune în acord hotărârea de guvern privitoare la INS cu OUG 1/2017. În al doilea rând, este vorba despre o actualizare a cărții funciare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Guvernul va adoptat, joi, o hotărâre care prevede trecerea INS din ”subordinea Guvernului şi în coordonarea secretarului general al Guvernului” în ”subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului”, măsură aprobată prin OUG la începutul anului 2017.

”Având în vedere O.U.G nr. 1/2017 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative care modifică articolul 1 din O.U.G nr. 40/2016, se impune modificarea art. 1 alin. (1) din H.G. nr. 957/2005 privind organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Statistică, în sensul că Institutul Naţional de Statistică se organizează şi funcţionează în subordinea Guvernului şi în coordonarea Prim-Ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de Guvern.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

3 Comentarii

 1. E curios cum de se aplica oug1/2017 tocmai cand datele ins nu mai dau = cu programul de guvernare.
  Nelu Barbu nu ne spune nimic despre parerea ALDE careia i-a fost luata de miss Dancila conducerea INS.
  Se pare ca daca nici pe kovesi nu o schimba ,coalitia a virat catre drumul fara intoarcere al minciunilor electorale.
  Multe salutari din Costa Rica!

 2. Cat de curand seful INS va fi schimbat. Tot statul paralel din INS de la portar pana la directori cu secretara si soferi la scara vor fi inlocuiti cu trolii lui lui Dragnea, iar inflatia va disparea ca prin farmec.

 3. O luam incet si sigur pe urmele Greciei!
  Cu un INS subordonat Guvernului care va publica Date Oficiale cum vrea Guvernul, o sa fie si mai „bine’!!!
  Ce bun a fost INS cand a dat prognoza de crestere Economica pe masura cerintelor PSD, desi contestatiile curgeau garla si cum lauda Dragnea INS si Comisia de Prognoza anul trecut, in sustinerea masurilor populiste!
  In 2013 Ponta a SCHIMBAT conducerea INS pentru ca Cifrele Guvernului Ponta pe 2012 fusesera umflate cu pompa la estimarea PIBului initial, si ulterior INS a REVIZUIT(procedura normala, pentru ca INITIAL INSul face ESTIMARI!!) in MINUS!
  Si i-a dat peste cap Cifrele umflate si in 2013, evident!
  Cifrele INS si ale Comisiei nationale de prognoza sunt sub papucul PSD, d-aia nu sunt credibile!
  Precum in vremea lui Ceausescu!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.