H2Out, escape room-ul inaugurat de Apa Nova

Puțini sunt cei care cunosc întreg procesul prin care este produsă apa potabilă de care se bucură peste 2,2 milioane de locuitori ai capitalei. Acesta este și motivul pentru care Apa Nova, compania responsabilă cu alimentarea cu apă potabilă a orașului, a inaugurat, la sfarsitul saptamanii trecute, escape room-ul H2Out. Scopul spațiului este educarea publicului în ceea ce privește circuitul pe care îl parcurge apa de la râu până la robinet și cuprinde elemente din procesul de captare, tratare și distribuție a apei.

Madalin Mihailovici, Director General Apa Nova si Mihai Ungureanu, Managing Partner Captive Escape Room

”Apa este o resursă finită care trebuie apreciată, povestea camerei și mecanismul „de ieșire” al jocului interactiv transmite jucătorilor eforturile considerabile din spatele oricărui pahar de apă potabilă. De multe ori complexitatea proceselor de producție, tratare și distribuție din spatele fiecărui pahar de apă este o necunoscută pentru consumatori, lucru pe care dorim să îl schimbăm. De aceea, Apa Nova a creat acest instrument neconvențional, o premieră în manieră de comunicare pentru o companie cu un profil și domeniu de activitate precum cel al nostru” a declarat domnul Mădălin Mihailovici, director general Apa Nova.

 H2Out – Powered by Apa Nova este o cameră interactivă care pleacă de la un scenariu apocaliptic, ce se petrece în București, anul 2143. Marele război declanșat de lipsa apei potabile s-a încheiat. În urma lui, au rămas doar ruine și furtunile violente de nisip. Pe locul fostului oraș București, supraviețuitorii au repus în funcțiune o mică stație de tratare a apei. În mijlocul unei furtuni, aceasta se defectează, punându-le în pericol supraviețuirea. Echipa de jucători vor trebui să-și pună mintea la contribuție, trecând printr-o serie de provocări derivate din procesele utilizate de Apa Nova pentru a produce apă potabilă și a remedia problema.

Un instrument educațional

Escape room-ul va reprezenta un instrument educațional pentru toate tipurile de public, dar și o metodă ludică de a arăta complexitatea proceselor prin care apă potabilă ajunge la robinetele bucureștenilor.

Adresă H2Out: strada Sergent Năstase Pamfil numărul 38 (sediul Captive Escape Room), începând cu 19 aprilie 2019.

Din 2000, Apa Nova (parte a Grupului Veolia) și-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice din Municipiului București. În cei 19 ani, sistemul de alimentare cu apă și de canalizare a fost reabilitat, modernizat și dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care se traduc prin investiții care depășesc 458 de milioane de euro până în prezent.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Doamne cât de rău am ajuns să fim umiliți de străini. După ce sifonează de atâția ani banii bucureștenilor cu investiții sub limita de supraviețuire a rețelei, după gravul accident tehnic cu ureea din apa potabilă, accident din care nu a ieșit nimeni vinovat și Apa Nova nu a fost amenată crunt, dacă nu cu manageri condamnați penal, acum își și bat joc de bucureșteni cu circ ieftin “pentru educare bucureștenilor”. După ce domnul Iohannis, președintele sas , vrea o Românie educată, adică acum este needucată și se opintește dânsul să o edifice, acum francezii îi fac pe bucureșteni needucați. Așteptăm ca doamna primar general Firea că cadorisească palatul Dacia la cei care dispun schimbarea denumirii străzilor cu nume de scriitori români ba mai mult l-ar scoate pe Mihai Eminescu din cărțile de școală.

  2. Cât mai durează batjocura asta cu Veolia? Pe toată planeta tendința este de remunicipalizare (www.remunicipalisation.org) numai în colonia România o firmă privată franțuzească vinde românilor apa pe care le-a lăsat-o Dumnezeu gratis! Și distribuția de apă este monopol! Singura justificare să arunci bani pentru publicitate este să mituiești presa să nu abordeze teme legitime precum remunicipalizarea.

  3. Se poate studia varianta renationalizarii distributiei de apa avind in vedere viciile de la momentul intrainarii acestei utilitati? Cred ca a sosit momentul renationalizarii utilitatilor. Banii trebuie sa ramina in Romania!

  4. @Cata
    Problema este la legislație. Legislația este de tip colonial. A fost concepută de cu totul alte entități decât cele îndreptățite. Parlamentul doar a votat-o. Ca să nu pară că suntem colonie au denumit contractul dintre operator și beneficiar „Contract de Delegare” dar pe alocuri în interiorul contractului n-au mai modificat și se face referire la acest „Contract de Concesiune”.
    Veolia a fost hușuită chiar și de Primăria din Paris (http://www.remunicipalisation.org/#case_Paris). Nu este vorba de xenofobie. Se pleacă de la principiul că orice firmă privată are ca principal obiectiv maximizarea profitului. În cazul utilităților publice nu este corect ca acestea să fie administrate de firme private (autohtone sau străine). Cei care iau decizii trebuie să fie beneficiarii, deci întreaga comunitate iar reprezentanții ei sunt tocmai aleșii în Consiliul Local. Așa este corect.Primăria București a încheiat un Contract de Concesiune cu firma franceză Veolia (firmă înființată încă de pe vremea lui Napoleon) în anul 2000 pe o durată de 25 ani, în urma unei licitații. Dacă vrea, Primăria București poate să scape foarte ușor de Veolia – Apa Nova – Compania de Ape București dacă nu mai organizează licitație în 2025 când expiră Contractul de Concesiune cu Veolia.
    Dar acest lucru ar presupune că Primăria București să aibă pregătit propriul operator. Printre multele companii înființate de Firica nu se află și una care să administreze distribuția de apă și atunci nu prea avem de ales și ne procopsim pe vecie cu francezii de la Veolia. Și nu numai în București! Ci în toată țara unde deja sunt operatori cu titulaturi Compania de Apă (Județ).

  5. @Cata
    Momentan tarifele cele mai mici sunt în București și Ploiești unde operează francezii. Cum poate un beneficiar din teritoriu să refuze adjudecarea unei licitații tocmai de la operatorul cu tarifele cele mai mici. Când francezii vor pune mâna pe distribuția din întreaga țară să vezi atunci tarife! O să fie ca la turci. Un pahar cu apă 50 eurocenți!
    Tot în 2000, tot pe 25 ani, tot Veoliei și Primăria din Sofia a concesionat distribuția de apă dar, spre deosebire de Primăria din București nu mai are de gând să prelungească contractul (http://www.remunicipalisation.org/#case_Sofia). Chiar dacă Bulgaria este colonie germană tot trebuie remarcat dorința bulgarilor de a scăpa de francezi. Probabil ulterior o să preia o companie germană și anume RWE Aqua GmbH.

  6. @Cata
    Într-un „Contract de Delegare” la capitolul tarife am găsit ceva interesant. Cum se stabilesc tarifele.

    Cică: Tarifele se stabilesc în funcție de gradul de suportabilitate al consumatorului!!!

    Mai pe românește, tarifele se stabilesc cât se poate de mari dacă boul român le înghite pe nemestecare și nu se opune!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.