Haaland vs. Mbappé, duel de la distanță în Champions League

Erling Haaland (Manchester City) și Kylian Mbappé (PSG) sunt doi dintre cei mai buni atacanți din ultimii ani. Într-un moment în care Cristiano Ronaldo și Lionel Messi se apropie de finalul carierei, cei doi par a prelua ștafeta. Iar recordurile doborâte de ei sunt numeroase.

La doar 25 de ani, Kylian Mbappé ocupă locul 16 în topul celor mai buni marcatori din istoria Champions League. Haaland, cu doi ani mai tânăr, este pe locul 20 în acest top. Cifrele lor sunt remarcabile în raport cu numărul de meciuri pe care le-au disputat.

Erling Haaland a jucat doar 35 de meciuri în Champions League și a înscris deja 40 de goluri. La aceste cifre se adaugă și 5 pase decisive. De partea cealaltă, Mbappé a jucat 67 de meciuri în Champions League în care a dat 43 de goluri. Francezul de la PSG a dat și 26 de pase decisive.

Chiar dacă a dat mai multe goluri, Mbappé rămâne cu frustrarea că nu a câștigat până acum un trofeu de Champions League. Cel mai aproape a fost în 2020, când a pierdut finala cu Bayern Munchen. Tocmai această frustrare îl determină să ia în calcul plecarea de la PSG la Real Madrid, conform informațiilor apărute în presa internațională. De partea cealaltă, Erling Haaland a reușit să ridice trofeul Champions League în 2023, după ce Manchester City l-a învins pe Inter Milano în finala de la Istanbul.

Cei doi au marcat repede în Champions League

Mbappé avea doar 17 ani când a debutat în Champions League. A intrat din postura de rezervă la AS Monaco în meciul cu Leverkusen de pe 27 septembrie 2016. A marcat șapte goluri în primele opt meciuri în competiție. Până la 19 ani, Mbappé a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Champions League care a atins borna celor 10 goluri marcate. El a doborât ulterior și recordul celui mai tânăr jucător care ajunge la 20, 30 și 40 de goluri marcate, dar acestea au fost ulterior resetate de Erling Haaland.

Norvegianul avea doar 19 ani când a devenit primul jucător din istoria Champions League care reușește un hat-trick la debut. Haaland a ajuns la 20 de goluri marcate în competiție la 20 de ani și 231 de zile, la 30 de goluri la 22 de ani și 236 de zile și la 40 de goluri la 23 de ani și 130 de zile. Toate acestea sunt recorduri pe care Mbappé le-a deținut, iar Haaland le-a doborât.

Viteza, un punct forte pentru amândoi

Ambii sportivi excelează prin viteza lor. Într-o partidă din 2019, dintre PSG și AS Monaco, Mbappé a prins 38 de km/h. În acest sezon de Champions League, viteza maximă atinsă de Mbappé a fost de 36.1 km/h. De partea cealaltă, Erling Haaland a atins 36.3 km/h într-un meci din Bundesliga, în timp ce în acest sezon de Champions League a ajuns la cel mult 34.6 km/h.

Cei doi luptă pentru titlul de golgheter în Champions League

Haaland și Mbappé sunt doi dintre primii trei favoriți la câștigarea trofeului de golgheter în Champions League pe site-urile de ponturi fotbal. Cu cinci goluri marcate în competiție, Haaland pornește cu prima șansă și are cota 1.95, în timp ce Mbappé, cu 3 goluri reușite, are cota 6.00. Între cei doi se află Harry Kane de la Bayern Munchen, cu cota 3.75.

Sursa foto: canva.com

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.