Hameiul, remediu eficient împotriva insomniei

Potrivit unor studii realizate recent, hameiul, unul dintre ingredientele indispensabile fabricării berii, responsabil atât pentru gustul amărui al iubitei băuturi, cât și pentru o parte dintre beneficiile pentru sănătate care pot decurge prin consumarea acesteia, poate contribui și la tratarea insomniei, transmite, într-o notă de presă, Centrul de Studii despre Bere Sănătate şi Nutriţie.

Cercetătorul britanic James Wong a testat eficiența hameiului pe pacienți care sufereau de insomnie severă și nu reușeau să doarmă deloc noaptea. Experimentul a constat în consumarea unei cantități moderate de bere de către pacienți, înainte de somn. Majoritatea participanților la experiment au declarat că după ce au încercat acest remediu adorm mult mai ușor și că somnul lor este mai profund.

”Sunt numeroase studiile care au dovedit că hameiul este o plantă plină de calități benefice organismului uman, fiind recunoscut de secole pentru efectul său relaxant și pentru proprietatea de a induce o stare de somnolență. Având în vedere că studiul a avut berea drept obiect de studiu, este în mod evident important pentru iubitorii celebrei băuturi, aceștia putându-se deja bucura de efectul benefic al hameiului pentru un somn odihnitor.”, afirmă Dr. Corina – Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Hameiul este 100% natural și nu are niciun efect secundar, iar cercetătorii au arătat că eliberează o substanță numită carbonil dimetilvinil, cunoscută pentru efectul sedativ și de relaxare. În plus, vitamina B2 și acidul nicotinic din bere care se alătură hameiului, ajută ca somnul să se instaleze mai repede.

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție atrag atenția că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viață sănătos și o alimentație corespunzătoare. Un consum moderat de bere este reprezentat de 330 ml cu 5% alcool pentru femei și 660ml cu 5% alcool în cazul bărbaților.

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriţie, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar general, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti.

Infiinţat în luna decembrie a anului 2011 şi lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunității medicale şi a publicului larg.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.