Highly Confidential cu Udrea, Coldea şi Bill Gates

Deşelată sub greutatea dosarelor de corupţie şi ciuruită de tirul delatorilor de partid, clasa politică românească cedează şi o sacrifică pe Elena Udrea pe altarul deneaului. Neparcată încă la pârnaie, blonda şi-a băgat degetul manichiurat cu grijă acolo unde-l doare mai tare pe Traian Băsescu. În Coldea, o rană mai veche a sistemului ticăloşit, scoţându-l pe fostul preşedinte din bârlog. Marinarul a apărut la congresul PMP zbârlit ca după o noapte lungă de şpriţ, reuşind cu chiu cu vai să stoarcă de la foştii săi suporteri aplauze de încurajare. De la tribuna putredă a partidului său, Băsescu i-a transmis blondei sale preferate îndemnul: Nuţi, fii bărbată, că nu mai poţi fi salvată.

Cu gura căscată şi popcornul împrăştiat pe canapea, electoratul care se păruia până mai ieri în faţa urnelor de vot are impresia că idolii politici ai zilelor noastre s-au născut în aceeaşi zodie – Vărsător. Foştii politicieni şoumeni la scenă deschisă, dar şmenari în culise, s-au întrecut în turnătorii, încercând să-şi salveze odraslele de la pârnaie. De câteva luni bune, cetăţeanul de la bloc nu se mai uită decât la rozaliul Hrebenciuc gata să toarne orice ca să-şi salveze fiul, la fostul ministru Gabi-Saltea, actual scriitor şi la sponsorul jurnaliştilor Niro. Aşteptăm veşti de la Dorin Cocoş, un personaj despre care soţia sa spune că întra în sediile SRI ori de câte ori îl prindeau nevoile fiziologice la drumul mare.

Personajele implicate în afaceri dubioase, luate la bani mărunţi de procurori, nu au apărut din neant, Găbiţă Sandu, ministru pe bani mulţi sub guvernarea Boc, era poreclit Saltea la întreprinderea Relaxa Mizil, apoi în fabricile securistul Cataramă, unde lucra cu spor, iar despre Dorin Cocoş ofiţerii de informaţii mai vechi spun că a lucrat înainte de 1989 la o unitate militară de logistică specială.

Rostogolite într-un amalgam de arestări preventive şi urmăriri penale fără sfârşit, vedetele democraţiei Udrea, Gheorghe Ștefan, Vreme, Funeriu sau Roberta Anastase protejează, în fapt, stâlpii corupţiei endemice. La umbra afacerii Microsoft stau deocamdată nederanjaţi de lămpile cu halogen ale anchetatorilor greii României plini de onoruri şi medalii internaţionale.

Unul dintre aceştia, George Cristian Maior, nu este încă luat la întrebări deşi, în calitate de însărcinat cu afaceri la Ambasadei României de la Dublin (1997-1999), a demarat negocierile cu Microsoft European Operations Center. Acelaşi personaj a dus mai departe negocierile pe contractele penale în perioada 2000-2004, când a fost secretar de stat la Ministerul Apărării Naţionale. Gânditor, filosof şi autor de tomuri glossy despre meandrele concretului din activitatea SRI, fanfaronul Maior ar avea multe de spus şi despre mita din dosarele girate cu semnătura sa sau despre banii plecaţi în conturi off-shore. Documentele jafului instituţionalizat publicate de presa centrală fac referire la alte două personalităţi dâmboviţene care, deocamdată, se bucură de bunăvoinţa procurorilor: Călin Popescu Tăriceanu şi Radu Stroe.

Nu trebuie uitaţi nici şefii de facto ai concernului Microsoft, Bill Gates şi Steve Ballmer, fără de care contractele penale guvernamentale nu ar fi fost posibile. Să reamintim că, în timp ce jefuirea bugetului de stat mergea ca uns, preşedintele Traian Băsescu îl decora pe Bill Gates cu Steaua României în grad de Comandor. Este necesar ca Statele Unite ale Americii să facă de urgenţă curăţenie în propria ogradă, aducându-i cât mai urgent în faţa justiţiei pe cei doi corifei ai mitei internaţionale. Îi ajutăm noi, punându-le la dispoziţie documentele interne ale firmei, clasificate la nivel “Highly Confidential”. Mita şi şpaga aplicate la nivel înalt pe teritoriul României sunt tot un fel de terorism, domnilor, şi are un nume pompos: Effective Evanghelism.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eduard O. Ohanesian 144 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.