„Hrană” de spital în România: Imagini care au stârnit indignare

Val de critici pe Facebook, după ce o femeie a publicat pe Facebook două fotografii cu mâncarea pe care ar fi primit-o o tânără însărcinată la Spitalul Judeţean Baia Mare: două felii de pâine, o felie de parizer, unt şi o cană cu ceai.

„Oare de ce plătim mii de lei lunar pentru CAS? Un mic dejun pentru o mămică internată în spital care are încă o viață în ea (este în 5 luni). Acasă mănâncă des, nu pentru că vrea ea (nu a fost o mâncăcioasă de când o știu), ci pentru că organismul ei și suflețelul ăla mic cer. Revin cu întrebarea – de ce plătim atâția bani la CAS?”, își exprimă indignarea femeia.

Ea a postat două fotografii. Într-una apare o farfurie în care se află două felii de pâine, o felie de parizer, unt şi o cană de ceai, iar în cea de-a doua o farfurie cu mămăligă şi brânză.


„Mâncarea de prânz la fel de toată jena… Poate îmi răspunde cineva? Eu aș pune directorul spitalului să manance meniul ăla. Poate așa va schimba ceva”, conchide femeia.

Ulterior a postat la comentarii o altă fotografie cu ce a primit miercuri tânăra însărcinată la mic dejun: două felii de pâină, margarină și puțină dulceață.

Postarea a fost redistribuită de sute de persoane și a stârnit un val de critici la adresa sistemului de sănătate.

foto Facebook Cristina Steczel

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

15 Comentarii

  1. angajatele de la bucătarie pleacă acasă cu sacoșe pline de alimente?

  2. Nu au de unde, pentru ca detinutii din penitenciare au drepturi si nu ajung banii si pentru hrana spitalizatilor! Sa isi aduca si ei de acasa.

  3. Serviciul de bucătărie din spitale este externalizare. Adică niște firme de casă livrează catering la caterincă pe mulți bani publici. În Brăila de ex, pt spitalul județean livrează un consilier local (sau județean, prea puțin important, îmi scăpa acum funcția). Dar chici ce… Zoaiele le „gătește” în bucătăria spitalului. Țară asta ar trebui curățată cu armata!

  4. În spital ajungi ca să te tratezi cu ce nu poți acasă și nu să înfuleci de 3 ori pe zi și seara. Stai teoretic în pat și ziua și noaptea așa că nu ai nevoie de nuștiu ce mâncare. Marele militant și moldovean deputat de Cluj-Napoca Emanuel Ungureanu a început să aibe a început să facă adepți? Sputalul din Baia Mare este un spital deosebit, cu medici foarte buni și mai ales cu un personal medical, infirmiere și asistente medicale harnic și foarte omenos.
    Există dintotdeauna această metehnă la români. Merge omul la tratamen, și îl pun medicii pe picioare. -Cu a fost la băi la tratament? -A fost mâncarea puțină. -Cum la fost la mare? Nimic de vreme de mare, de anturaj; -A fost mâncare slabă. Excursie în Grecia, sau pelerinaj, locuri de vis. -Pe unde ați fost, ce ai văzut? A fost o mâncare cu care nu eram obișnuit, am rămas flămând.

  5. Este Micul Dejun . Doua Felii de Paine , Doua Felii de Parizer , Unt , Ceai .

  6. Din poze, nici nu arata a fi preparate de calitate! Mamaliga e faina oparita, nici nu a fiert, cat despre branza,…arata ciudat. Apropo, cantitativ corespunde standardului?! Nu pare!

  7. Nu i așa,bani de pensii,salarii,alocații,învătămînt ioc.Bani de pensii speciale,salarii babane la,guvernanți,procurori,judecători,SRI,SIE,STS,Amante,neamuri etc.Sînt full bani.Acuma cu pandemia s of îmbogățit cît nu le o fost greu la mațe.Dar știți cine e de vinâ.,PSD?

  8. Aia e inca boierie,prin alte cotete ale ,,eroilor din prima linie,,primesti pe zi de cate doua ori 2 bucati felie de paine unse cu unt si juma de cana de ceai de zici ca e facut din sosete nespalate..Basca ca trebuie sa stai mereu cu ochii pe ,,eroii din prima linie,,ca altfel risti sa ,,pierzi,,banii,lanturile,hainele bune,pantofii..lasati prin sertarele de langa pat.In vremurile bune ajunsesem sa ies in curtea spitalului in pijamale la un fel de cantina privata ,cu tot cu calabalacul in spate sa pot manca linistit o supica calda fara sa fiu furat de bunuri.Rominia euriopeana,Rominia norr-maa-laaa,Rominia lucului binee fecut.O placuta suedeza pentru tovarasul Klausica si ,,guwernul mieu,,/Merita,bre.Chiar nu stiu pentru ce naiba am platit ani de zile la sanatate daca tot trebuie sa mananc si sa cumpar mediamente din afara spitalelor,basca peschesul de la portar si pana la doftor.Asa cum spunea un clasic prezidente liberal..Ghinion.Asta e.

  9. Urme de cirnati pe resturi de varza … Dupa atita vaccinat cu parizer … pardon, cu Pfizer, era absolut necesar si un ceai cu bromura ! Ca doar nu doriti sa vedeti bolnavi din saloane, cu perfuziile dupa ei, cum fugaresc asistentele pe culoare ? … (ps : apropo, chestia aia de seamana cu mamaliga, intr-o subliminala culoare „galben PDNL” si acompaniata de o gramajoara de var nestins, de cite ori a mai fost mincata ?)

  10. Pai cred ca in comparatie cu „meniul” din spitalele romanesti de stat, mesele din gulagurile sovietice erau adevarat chiolhanuri, iar la eliberare, dupa vreo 30 de ani de spart la sare cei de acolo ieseau cu cel putin 10 kg in plus, niste adevarati dolofani !

  11. Un detinut care nu iese la munca are norma de hrana mai mare decat un bolnav in spital.

  12. Da’ voi, comentatorii, ce mancati la micul dejun? Dupa cum comentati, ma indoiesc ca icre negre. Da’ voi, care sunteti chefi si va dati cu parerea ca mamliga nu e fiarta destul, cate stele Michelin ati luat in bucataria de vara?

  13. Aproape toate serviciile dintr-un spital public sunt externalizate; adică privatizate. Ex. : cantina și blocul alimentar, serviciile de curățenie, paza si protectie, laboratorul și serviciile de imagistică (tomografie, RMN…).
    Banii dati acestor firme particulare provin din cei primiți de unitatea medicală respectiva de la CNAS. Practic, doar serviciile medicale propriu-zise sunt publice. Restul serviciilor considerate publice dintr-un spital (public) sunt, de fapt, private.
    Aici sunt banii dvoastră…

  14. Laturile din imagine cu siguranta costa mai mult „decat” un pranz la Cantina Asistatilor Social de la Palatul Parlamentului.
    Daca s-ar da asa ceva la o ferma de porci sigur ar protesta Uniunea Europeana pentru maltratarea animalelor.
    Dar oricum bine ca avem dezinfectante diluate cu apa de la robinet, ca asa am auzit la TV ca trebuie sa fim optimisti ca sa ne mearga bine in viata.

  15. Pai domnilor, daca vreti sa fiti corecti, puneti imagini alaturate, la „acelasi pret – o masa saracacioasa din spital si o … masa copioasa, gratare /friptane … etc de la celebrul palat al parlamentului … la acelasi pret !!!. Asta trebuie sa vada poporul – plebea lipsita de valoare al Romaniei privita prin ochii si burta plina ai parlamentarilor romani. Puneti si o imagine cu copii romani care mananca seara o farfurie cu cartofi fierti, daca parintii au asa ceva daca NU se culca flamanzi. Aratati adevarul din Romania „trandavilor parlamentari”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.