Comisarii Gărzii de Mediu, care au efectuat în perioada 28.10.2024-01.11.2024 un nou control în Delta Dunării pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol, au descoperit 38 de unelte ilegale de pescuit şi s-au identificat lucrări de excavaţii în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării fără acte de reglementare.
”În perioada 28.10.2024-01.11.2024, în baza Planului de Acţiune al Gărzii Naţionale de Mediu, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol, echipe de comisari din cadrul Comisariatului General cât şi din cadrul Comisariatului Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au procedat la efectuarea de acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol. În timpul acţiunilor desfăşurate, au fost identificate şi extrase din abandon în vederea confiscării un număr de 38 de unelte de pescuit ilegale, tip capcane de crustacee”, a transmis, marţi, Garda de Mediu, într-un comunicat de presă.
Conform sursei citate, comisarii au verificat inclusiv unele aspecte semnalate într-o sesizare înregistrată în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul General, ocazie cu care au fost identificate fapte privind desfăşurarea de lucrări de excavaţii în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării fără acte de reglementare.
”Pentru neconformităţile constatate, au fost aplicate 2 sancţiuni contraventionale-amenzi în cuantum de 20.000 lei pentru persoana fizică care a făcut obiectul verificărilor”, a mai transmis sursa citată.
Potrivit acesteia, ţinând cont de faptul că Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este parte integrantă a Reţelei Ecologice Europene Natura 2000, s-a mai constatat şi încălcarea prevederilor Alin. 1, Art. 28 din OUG 57/2007, respectiv “sunt interzise activităţile din perimetrele ariilor naturale protejate sau din vecinătatea acestora care pot să genereze un impact negativ semnificativ asupra speciilor sălbatice şi habitatelor naturale pentru care au fost desemnate, în lipsa actelor de reglementare specifice”.
Comisarii Gărzii de Mediu au întocmit şi transmis către Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea o sesizare penală.
De mult Mihaiu urla prin intermediul ecranelor tv despre aceste fapte și nu s-a sesizat nimeni! Abia acum după ani și ani, s-au urnit sa descopere! Sa vedem și finalul acțiunilor, sa nu fie exact că pentru Stănescu cu stuful hrana animale sau bipezi pe fonduri europene de a ajuns in locul ursarului, locțiitor de premier în campania electorală! De parcă ursarul daca pierde alegerile, revine premier, l-a fătat mă-sa direct proprietar de functie stabilă premier!? Se observă acum, cât de bine și-au asigurat funcțiile și alegerile pentru revenire, toți hultanii din politica românească.
Garda, vedeti sa nu va curentati!
Aia distrug Delta si Dunarea, stiati??
Din 2000, incoace nu mai sunt nici broaste!
Chimistul din Murighiol, împreună cu fiii lui curentează toată deltă cu știința autorităților locale. Vorba ta, nici broaște nu mai sunt!
Când știm ce dezastru este în Delta Dunării, braconajul cu plase monofilament, curent, pescari autorizați cu plase de zeci de ori mai multe ca în autorizații – sute de km de plase, cum sa consideram un articol în care se pomenește de cateva capcane de moluște?
Delta Dunării ar trebui sa fie perla turistica a României.
Interzicerea pescuitului industrial ar fi primul pas.Povestea cu întreținerea din pescuit a 1000 de oameni care trăiesc din furt și braconaj, nu sta în picioare. Pot sa muncească dacă vor în turism, la pensiuni, barcagii, ghizi de pescuit. Dar e mai ușor sa braconiezi electric, putina munca,ce contează distrugerea deltei în 3-4 ani ??!
curent se distruge o apa ireversibil.
Daca elimini o specie cu solzi mici, sa zicem, se vor imulti altele mai rezistente.
Deja, avem somn pitic african.
O bunatate, pentru ministrii mediului, ai agriculturii, chiar premieri!..
Dar si aia mai sunt putini!