Imunizarea contra gripei porcine a copiilor între 6 şi 16 ani va începe în februarie, dacă vaccinul pentru aceste categorii de vârstă, fabricat de Institutul"Cantacuzino", va fi aprobat de Agenţia Naţională a Medicamentului, a anunţat, miercuri, Ministerul Sănătăţii.
"Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare Cantacuzino, producătorul vaccinului derulează în prezent testele clinice pentru aceste categorii de vârstă. Campania de vaccinare în şcoli va fi organizată împreună cu Ministerul Educaţiei, cele două instituţii colaborând la desfăşurarea tuturor campaniilor de vaccinare realizate în Programul Naţional de imunizare. La fel ca şi în cazul vaccinării persoanelor adulte, vaccinarea şcolarilor şi a celor din grădiniţe nu este obligatorie. Părinţii vor fi consultaţi, solicitându-se acordul în vederea vaccinării", mai spun reprezentanţii ministerului.
Aproape 450 de elevi de peste 16 ani dintre cei aproximativ 60.000 care învaţă în liceele bucureştene s-au vaccinat, în mai puţin de două luni, împotriva gripei porcine, arată datele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Capitală. "Din statisticile pe care le avem la acest moment rezultă că au fost vaccinaţi 443 de elevi cu vârste peste 16 ani, iar campania continuă. Imunizarea împotriva virusului A/H1N1 se derulează după standardele oricărei campanii de acest tip, respectiv părinţii elevilor minori au fost informaţi privind vaccinarea şi li s-a cerut să completeze o declaraţie prin care să-şi exprime acordul sau dezacordul în acest sens. Vaccinarea se face în cabinetele medicale şcolare", au precizat, pentru NewsIn, reprezentanţii DSP din Bucureşti.
Numărul românilor care s-au imunizat împotriva virusului pandemic a crescut în ultima săptămână în Capitală, numai weekendul trecut fiind imunizaţi, la patru dintre cele 22 de centre deschise în acest scop, peste 13.000 de bucureşteni.
Până în prezent, în România au fost vaccinate 516.905 de persoane împotriva virusului pandemic, potrivit Ministerului Sănătăţii. Dintre acestea, peste 300.000 au fost vaccinate în perioada 4-10 ianuarie 2010, nefiind înregistrate reacţii adverse importante la imunizare, spun reprezentanţii ministerului.
Autorităţile recomandă vaccinarea ca fiind cel mai eficient mijloc de prevenire a infectării. Medicii de familie sunt obligaţi să vaccineze contra gripei porcine fiecare persoană care îi solicită, în caz contrar ei fiind sancţionaţi de Ministerul Sănătăţii, potrivit secretarului de stat Adrian Streinu-Cercel, care a precizat că vaccinul nu are efecte adverse semnificative. NewsIn
Fii primul care comentează
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.