Medic celebru răpus de coronavirus

Ovidiu Băjenaru, şeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a murit infectat cu noul coronavirus.

Medicul neurolog Ovidiu Băjenaru avea 63 de ani şi a murit joi, la Institutul Matei Balş din Capitală.

Acesta era internat aici de mai bine de o săptămână, fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Acesta era şeful clinicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. De asemenea, Ovidiu Băjenaru ocupa din anul 2000 şi funcţia de prodecan al Facultăţii de Medicină ”Carol Davila” din Bucureşti.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București transmite, după decesul lui Ovidiu Băjenaru, că a pierdut unul dintre cei mai prețioși reprezentați ai comunității sale academice: „toți neurologii din România îi datorează formarea”.

„Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a pierdut astăzi unul dintre cei mai prețioși reprezentați ai comunității sale academice. Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru, membru corespondent al Academiei Române, Președinte de Onoare al Societății de Neurologie din România, Directorul Departamentului de Neuroștiințe Clinice al Universității noastre și Șeful Diciplinei de Neurologie din cadrul Spitalului universitar din București a fost creatorul unei școli moderne de neurologie, liderul neurologiei românești pentru mai bine de două decenii, căruia toți neurologii din România îi datorează formarea. Personalitate marcantă a neurologiei la nivel internațional, Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru a fost un om luminat, a avut viziune, a creat, a muncit continuu, sacrificându-și binele personal în folosul comunității academice și al umanității. Cadrele didactice și studenții Universității noastre aduc, cu respect profund și dragoste, un ultim omagiu Profesorului Băjenaru și sunt alături de familia îndurerată”, transmite universitatea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. De ce nu exista nici un comentariu la aceasta situatie exceptionala? De ce mediul universitar nu se implica in explicarea nuantelor care au dus la decesul sefului clinicii de urgenta a Spitalului Universitar. Sunt multe intrebari de pus. Concluzie: Fenomenul este mult mai sofisticat decat „POTENTIALUL POLITIC” al medicilor. Evident ma refer la „Fenomenul geostrategic CORONAVIRUS…”.

  2. Sa efectuat autopsia ? Sau penibilul test a cărui rata de eroare nu este precizată nicăieri sau „testul” Covid este Dumnezeu Tatăl Nostru caci este singurul care nu poate greși..

  3. Dumnezeu sa-l ierte! Daca avea banii lui Jokovici ii schimbau sangele si castiga si US OPEN!

  4. Mai terminati cu vrajeala…La tv se spune ca omul era cunoscut ca mare drojder si fumator inrait.Despre morti numai de bine,a cazut un ,,erou din linia intai,,in lupta cu covidu pentru ca asta da bine la imagine.Daca ai faceau autopsie ai gaseau ficatul imbibat in alcool si plamanii negri de la tiutiun.Ghinion.

  5. De imagini prezinta o persoana supraponderala in 2017, dar bine si apoi apare o alta cu un om care isi arata varsta in 2018 sau 2019.

    Un alt medic care s-a laudat cu o cura de slabire. Dupa ani sa vorbeasca de un tratament dur, dar care a vindecat-o.

    CU sau DE situatia este aceeasi: A plecat la cer un specialist. Poate a pleca este un noroc, fata de ceea ce inseamna lumea pamanteasca. Nu stim unde este mai bine. Suntem doar fiinte muritoare.
    Este un gest pozitiv ca este amintita trecerea unui academician.

    Nu atat de maret incat Guvernul/presedintele sa fie atat de protector.

    Au ridicat elicoptere mai ceva decat pt regina Angliei…

    PS
    Daca ai neamul mare, nu iti sta in cale nici Covidul, nici legea, ea este pt bunicuta care a muncit o viata si are pensia mica, dar amenda uriasa…
    „Cu 200 de euro”…Citat

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.