Jumătate din parcul de transport public din Tulcea, mistuit de flăcări (FOTO)

Pompierii au intervenit, vineri dimineața, pentru a stinge un incendiu puternic izbucnit la societatea de transport public din Tulcea, unde 13 autobuze au ars și 3 au fost scoase din garaje. Peste 80 de pompieri, cu 9 autospeciale încearcă să stingă flăcările, potrivit Mediafax.

Update:  Un scurt circuit electric la unul din autobuzele parcate ar fi declanșat incendiul care a mistuit, vineri dimineață, mai mult de jumătate din parcul auto al societății care asigură transportul în comun în municipiul Tulcea, au stabilit pompierii, după ce focul a fost stins.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, focul a fost stins în jurul orei 09.30, după mai bine de cinci ore de intervenție.

„Cauza probabilă a producerii incendiului este un scurtcircuit electric la unul din autobuze”, au precizat sursele citate.

Update:  Mai mult de 50 la sută din parcul de autobuze destinat transportului în comun a fost distrus în urma incendiului care a izbucnit vineri dimineața. 15 din cele 27 de autobuze au ars, iar autoritățile se gândesc la soluții pentru a nu fi perturbată activitatea.

Directorul societății de transport public, Daniel Bălan, a declarat, vineri dimineața, corespondentului Mediafax, că flăcările au distrus, în total, 15 autobuze și un microbuz, societatea putându-se baza acum numai pe 12 autobuze.

„A afectat grav activitatea de transport public. Mai putem asigura cam jumătate din capacitatea de transport”, a spus directorul Daniel Bălan.

Bălan a prezitat că autobuzele erau garate pentru iarnă, iar cele care mai sunt operaționale au scăpat pentru că erau parcate afară.

„Erau garate acolo pentru când se anunță temperaturi scăzute. Celelalte aflate afară nu au mai avut loc înăuntru”, a mai spus Bălan.

Potrivit directorului, pentru a suplimenta parcul auto pentru perioada următoare se gândește să închirieze niște autobuze, cel mai probabil din Constanța.

De asemenea, focul a distrus și hala de reparații a societății, astfel că nu se mai pot face revizii sau reparații.

El a fost completat de primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, care a spus că autobuzele rămase au ieșit pe traseu de la ora stabilită, pentru a nu-i ține în stații pe oamenii care trebuie să meargă la muncă, iar singura posibilitate pentru ca în următoare luni să aducă transportul public de persoane la normal este de a închiria autobuze.

„Am vorbit deja la Constanța, pentru a vedea dacă cei de acolo ne pot ajuta, dacă au ceva mijloace de transport suplimentare pentru a le putea închiria. Deocamdată, pentru următoarele două – trei luni este singura posibilitate pentru a întregi parcul auto. Nu avem altă soluție. Pe urmă vom mai vedea”, a declarat primarul Constantin Hogea.

O hala întreagă a ars ca o torță, peste 80 de pompieri luptându-se cu focul timp de aproximativ cinci ore. Militarii au trebuit să acționeze cu grijă sporită pentru că exista și pericol de prăbușire a acoperișului, grinzile de susținere fiind afectate. S-a intervenit, în total, cu nouă autospeciale cu apă și spumă și un efectiv de 84 de pompieri, fiind chemată de acasă o tură întreagă a detașamentului din tura libera.

De asemenea, între autospeciale au intervenit și de la stațiile de pompieri de la Babadag și Măcin. Din hala cuprinsă de foc au fost evacuate 27 de butelii de oxigen și patru butelii GPL.

 

Incendiul a fost anunțat în jurul orei 4.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.