Înghețata „nemuritoare“

Căldura toropitoare a verii a pus deja stăpânire pe japonezi, iar localnicii sunt în căutare de noi mijloace de combatere a caniculei.

Ei bine, un profesor de la Universitatea Kanazawa din Japonia nu a stat cu mâinile în sân și a venit cu o idee absolut genială: înghețata care nu se topește pentru câteva ore, chiar și expusă la peste 40 grade Celsius, notează Rador.

Inventatorul promite că gustul acestei înghețate nu este diferit de cel al uneia obișnuite, dar, spre deosebire de aceasta, noul deliciu nu se topește atunci când este expus la lumina directă a soarelui sau la căldura excesivă. Se pare că secretul înghețatei constă în adăugarea de polifenoli din plante, extrași din căpșune obișnuite.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.