Insectele, aliment de bază al generaţiilor viitoare?

Cum lumea rămâne fără resurse pentru a hrăni animalele crescute pentru a fi sacrificate, iar populaţia mondială este în continuă creştere, ar fi o soluţie introducerea insectelor în meniu, se întreabă BBC.

Practica consumării insectelor este una extrem de veche, iar acum circa 2 miliarde de oameni obişnuiesc să aibă insecte în meniul zilnic. Însă în societăţile moderne dezvoltate, insectele sunt de cele mai multe ori ocolite. Pe măsură ce naţiunile au devenit mai bogate, moda culinară s-a deplasat către mâncarea fast-food şi restaurante, în defavoarea un surse de proteine valoroase, precum insectele, lăcustele sau melcii.

În epoca internetului s-au răspândit informaţiile depre proteinele provenind din insecte. Andrew Brentano, cofondatorul Tiny Farms din Silicon Valley, specializată în creşterea viermilor comestibili, crede că atenţia tot mai mare acordată acestui tip de alimentaţie va transforma afacerea într-o sursa semnificativă de hrană în viitor.

Este o variantă care poate fi utilă multor ţări în curs de dezvoltare, dar Brentano crede că statele bogate pot şi ele să beneficieze de pe urma acestor surse alternative de proteine, mai cu seamă că insectele pot fi crescute în spaţii relativ reduse, chiar şi în oraşele foarte populate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.