Instanța a admis contestația DNA. Udrea și Ioana Băsescu, prescripția, de niciun folos?

Instanța supremă a admis calea extraordinară de atac prin care DNA a contestat decizia de încetare a procesului penal în dosarul finanţării campaniei electorale a lui Traian Băsescu, din 2009, în care Elena Udrea şi Ioana Băsescu au fost condamnate la 8 ani, respectiv 5 ani de închisoare.

Decizia de închidere a dosarului, pe motiv că a intervenit prescripția, fusese luată tot de Înalta Curte de Casație și Justiție.

„În temeiul art. 440 alin. (4) Cod procedură penală, admite, în principiu, cererea de recurs în casaţie formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva deciziei nr.232/A din data de 11 iulie 2023 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 5230/2/2017. Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie la completul C8, în compunere de 3 judecători”, este decizia instanței supreme, conform News.ro.

Teremenul de judecată a fost stabilit pentru 22 noiembrie, iar hotărârea ICCJ este definitivă.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. mai încet „justiția rumînească” AȘTEPTAȚI PÂNĂ CE D-NA UDREA DEVINE SOACRĂ !

  2. Inca o magarie americano-romaneasca: Sau prescriptia se aplica TUTUROR (un principiu de drept in orice stat civilizat, dupa cum se vede insa nu si in colonii) sau NICICUI! Dar in colonia Romania orice magarie este posibila…

  3. Astea doua, Elena Udrea şi Ioana Băsescu, TREBUIE judecate pentru faptele comise.

  4. CEPLÂMNGERI PENALE MAI SUNT LA ADRESA FOSTULUI DEMNITAR SI DE CE NU LI SE DAU CURS???

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.