Întrebări fără răspuns despre Ucraina

”Ucrainenii, mulți europeni și americani își imaginează că victoria Ucrainei în fața Rusiei va însemna alungarea completă a rușilor și restabilirea granițelor pe care Ucraina le avea în 2013. Sau, așa cum a spus șeful serviciilor de securitate ucrainene, războiul se va termina când tancurile ucrainene vor intra în Piața Roșie.

Sunt însă multe mistere legate de această agendă ambițioasă apărută brusc. Ce presupune un asemenea obiectiv?”, se întreabă istoricul militar american Victor Davis Hanson?

”Înseamnă oare asta ca SUA să ofere Ucrainei avioane F-16 care să lovească bazele militare și depozitele de armament ale Rusiei? Înseamnă oare ca SUA să ofere Ucrainei 1.000 de tancuri Abrams? Sau să folosească rachete Harpoon pentru a scufunda Flota Rusă de la Marea Neagră?

Înseamnă să furnizăm Ucrainei un arsenal uriaș pentru a ne asigura că va câștiga, în loc să piardă?

Strategia crudă a Rusiei este să toace Ucraina și să transforme regiunile din estul țării într-un Verdun.

Oare brava Ucraină va reuși să câștige acest război pierzând trei soldați la fiecare cinci soldați ruși căzuți în luptă?

Planul Rusiei este de a-i mobiliza pe cei 100 de milioane de cetățeni pe care îi are în plus față de populația Ucrainei și de a-și mobiliza economia de zece ori mai mare și teritoriul de 30 de ori mai mare, pentru a pulveriza Ucraina și pentru a-i extenua pe patronii occidentali ai Kievului. Asta indiferent de prețul pe care Rusia va trebui să-l plătească.

De ce oare în ultimele administrații din SUA au fost doar foarte puține voci care să ceară un efort concertat al Vestului pentru a alunga forțele ruse din Ucraina și din Crimeea ocupată în 2014?

De ce invazia lui Putin din 2014 a fost considerată brusc reversibilă, după opt ani și niciodată înainte de 2022?

Oare SUA sunt capabile economic, suficient de unite politic și suficient de stabile social pentru a purta un război prin procură la granițele Rusiei nucleare?

 

În timpul ultimelor acțiuni comparabile, cu cheltuieli de sute de miliarde de dolari – Primul Război din Golf, invazia din Irak din 2003 – datoria Americii era de 40%, respective 50% din PIB. Acum, procentul este de 129%, cu datorii de 33.000 de miliarde de dolari.

Economia SUA intră într-o criză a stagflației. Băncile, piața imobiliară, sectorul financiar par toate în pragul imploziei, în special după prăbușirea bursei FTX a criptomonedelor și a băncilor Silicon Valley Bank și Signature Bank.

Începând din ianuarie 2021, în SUA au intrat 7 milioane de imigranți ilegali, pe la granița cu Mexicul. Aceste milioane de străini săraci împovărează serviciile sociale din SUA, duc la creșterea ratei criminalității și tensionează relațiile cu un președinte mexican tot mai antagonic.

În 2022, supradozele de opioide au făcut aproape 100.000 de victime. Cele mai multe decese pot fi legate de cartelurile mexicane ale drogurilor, care exportă fentanil în SUA. Un milion de americani au murit din această cauză începând din 2000, mai mult decât dublul celor care au murit în Al Doilea Război Mondial. Având în vedere cât de toxice au devenit orașele americane, SUA încep să semene cu Anglia secolului 19, care își trimitea trupele în teritoriile imperiului său global, în timp ce metropola colcăia de mizerie.

Oare războiul din Ucraina va crea cea mai periculoasă alianță anti-americană de după Al Doilea Război Mondial?

China cumpără petrol ieftin din Rusia și își sporește arsenalul. India, de obicei un aliat democratic al SUA, cumpără petrol rusesc interzis la export și arme din Rusia. Cele mai mari țări din America de Sud nu s-au alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei. Clienți nucleari precum Coreea de Nord sau care vor deveni forțe nucleare, precum Iranul, primesc ajutor din Rusia în mod fățiș.

Turcia, stat NATO, și Arabia Saudită, până mai ieri un aliat de încredere al SUA, par sa se apropie de Iran, să aibă relații mai amicale cu China și cu Rusia decât cu America.

În termeni de rezerve de petrol, arsenale nucleare, populație, suprafață, această coaliție încă difuză și aparent anti-americană pare mai puternică decât America și decât certăreții aliați europeni.

De ce cei care acum cer un cec în alb pentru Ucraina au tăcut atunci când SUA s-au retras umil din Afganistan?

De ce au tăcut când președintele Joe Biden aproape că l-a rugat pe Putin să elimine unele ținte americane de pe lista războiului cibernetic al Rusiei?

De ce au fost indiferenți când Biden a spus că nu va interveni, dacă anticipatul atac al Rusiei împotriva Ucrainei va fi unul «minor»?

De ce nu au fost atât de doritori de război atunci când Putin a ocupat Crimeea și părți din estul Ucrainei, în 2014?

De ce nu au sărit ca arși când SUA au refuzat să ofere arme ofensive Ucrainei, în 2015-2016?

De ce SUA trec cu vederea amenințările nucleare tot mai mari ale Rusiei, însă sunt foarte atente să nu supere China? Până la urmă, China a trimis un balon-spion in SUA, pentru a observa locațiile strategice din America.

Și de ce administrația SUA este atât de tăcută în ce privește probabila creare într-un laborator din China a virusului ce a provocat pandemia Covid-19, care a ucis un milion de americani?

Acestea sunt întrebări ce au legătură cu războiul din Ucraina la care se pare că nu se va răspunde vreodată, deși ar trebui să se răspundă, pe măsură ce carnajul din Ucraina se intensifică, la fel și amenințarea nucleară.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 40

58 de Comentarii

 1. 3 ucrainieni morti la 5 rusi morti este o uriasa mare minciuna.
  Adevarul e ca e 1 soldat rus la 8 ucrainieni. D-aia ucrainienii sunt disperati si iau de pe strada tineri si batrani cu forta.

 2. Inca unul dintre nenumaratele texte ce incerca a ascunde adevarul si care probabil indoielnic doreste a dezlega misterul razboiului intre Ucraina si Rusia .Ce vedem dincolo de ceea ce ni se arata in Media . Rusia isi pierde contractele de armament ea neputind acoperi promisiunile facute tertilor .Rusia pierde masiv banii ce cindva ii obtineau din vinzarea gazelor in Occident . Rusia si actiunile ei au favorizat unificarea intregului Occident si au facut posibila inarmarea Germaniei si Japoniei ce devin si forte militare posibil si nucleare .Invazia si efectele ei din UE obliga toate natiunile membre UE sa isi doreasca federalizarea.Nici o natiune nu are expertiza si viteza de reactie in modul singular spre a se contrapune Rusiei. NATO si UE vor decide totul . China si Iranul nu au capacitatea si nici nu vor sa se descotoreasca de tehnica militara sovietica asa cum acum o face intrega omenire ce cumpara doar armament de la francezi si americani .Cheltuielile ar fi enorme atita timp cit intrega ta structura militara se bazeaza pe Rusia .Rusia este oprita in Ucraina si totul va ramine asa multa vreme Occidentul nedorind altceva .China este inconjurata in Pacific de noua alianta facuta de SUA pe model NATO .In acest moment nici Rusia si nici China nu mai au ce face riscurile sunt cu mult prea mari .dealtfel Medevedev a zis foarte clar .Rusia are nevoie de o „centura de castitate ” pentru ca NATO sa nu poata lovi Moscova cu rachetele de mare precizie .Macar atit sa poata face .

 3. Reproducând articolul asta, ai facut brzezinskisme si kievisme, românofobie, draga @Marchievici. Plus ca-i vorba de-un intox urias, pe care n-ar fi trebuit sa-l publici: pierderile ARMATEI „UCRAINIENE”, ale mercenarilor si copiilor sacrificati ai tarii (n-au 16 ani, dar sunt pe front) sunt uriase, nu ale Rusiei (nu-i vorba de nici un „3 ucrainieni morti la 5 rusi morti”, ci de 5 ucraineini morti la nici un rus mort, verifica ce publici! Plus c-onorabilul („cum îl, cheama, dom’le?!!”) de american „uita” si de faptul ca Hrusciov, dintr-un capriciu si fiindca URSS, adica-ntre granite INTERNE, îi da Crimeea istoric RUSA (acolo-si faceau vacantele TZARII rusii, între care Nicolai II, si, de pilda, CEHOV, care, TBC-ist, se trata cu dulceata aerului peninsulei), Hrusciov îi da Crimeea rusa Ucrainei, care, la vremea tzarilor, nici nu exista! Americanul pe care-l citezi „uita” si de brzezinskismul actual al SUA-NATO, care, în nebunia lor, se si vedeau cu Marea Neagra „mare nostrum”, a „noastra”, adica a SUA, cu baze militare AMERICANE (ocupatie teritoriala) la Sevastopol! La restul nu ma opresc, nu merita. SUA nu vor sa priceapa c-au PIERDUT, si ca nici dracu’ nu mai da nici un sfant pe $ GAURIT, cu care au cotropit si santajat lumea, din 1945 (Bretton Woods) si pâna la BRICS!

 4. din punct de vedere strategic ,politic si militar razboiul are doua variante-ocuparea totala a ukrainei si eliminarea pericolului nato de la granitele rusiei sau un final termonuclear…..rusia nu are alte optiuni

 5. Cazul ocuparii Crimeei de catre rusi a fost trecut oarecum cu vederea inclusiv de catre ucraineni, Crimeea fiind in mod clar ruseasca. De aceea si protestele ucrainenilor au fost anemice.
  Insa ocuparea foarte facila a Crimeei a fost ptr muscali nasul ce i s-a dat lui Ivan, ca sa se suie apoi pe divan si sa vrea sa ia toata Ucraina.
  Daca suinele muscale s-ar fi limitat doar la Crimeea, si nu s-ar mai fi imixtionat ca … porcinele sa alimenteze cu armament separatistii din Donbass, in ziua de azi nu ar fi fost niciun razboi.
  Din nefericire suinele muscale au naravul acesta criminal si foarte porcin sa mentina diferite enclave filoruse in toate zonele fostului imperiu sovietic (Nagorno, Donbass si Transnistria) ptr ca apoi sa invoce motive de interventii militare.
  N-a fost niciun caz de slabiciune a SUA, NATO, sau UE…..[Rumburak}

 6. Mai minte omul, dar nici chiar asa !
  Ma mir ca n-ai scris: 1 soldat rus la 100 soldati ucraineni.
  Rusii nu-i iau cu arcanul, ii scot din puscarii si-i platesc ca pe wagnerieni, ceceni si buriati. Ce pregatire are puscariasul rus fata de ucraineanul harsit in lupta, ai putea sa ne explici?
  Si ce determinare in lupta are puscariasul rus fata de ucraineanul care isi apara tara, orasul si familia?……[Rumburak]

 7. Articol numai bun pentru postacii ghei ai USR pentru a-si expune valorile europeene psiho-satanice elgitibiste-rusofobe

 8. A iesit la comentat boul samaritean alias gica! Cand il citesti constati limbajul de lemn specific absolventilor kakaacademiei Stefan Gheorghiu! Scrii mult si prost ca toti „academicienii”!

 9. Istoricul ăla e cam prost dacă ia în seamă propaganda. Întrebările lui au un răspuns: toate la timpul lor. Și întrebările și răspunsurile.

 10. Editat samaritean,cred ca esti rupt in Editat de foame daca si simbata maninci kk t pentru 3 creitari.

  Hai Editat.

 11. Se vede de la o poștă că America este pe curs descendent. Mai interesant e cum vom scoate noi cămașa cînd Rusia va fi victorioasă?

 12. SATAN USA, SATAN UE si SATAN NATO prin grija Prea Sfantei Treimi s-a Prea Sfantei Fecioare Maria, Nascatoare de Dumnezeu nu vor mai fi sa fie la sfarsitul acestui razboi clasic care se va sfarsi cu apasarea Butonului Rosu. Amin. Restu-s povesti de imbarbatat #rezistentii pupatori dorsali de Soros. Amin.

 13. SUA , NATO , UE si Banca Mondiala s-au dus in cap .

  Inca 1 an ( nu mai mult ) si intreaga Lume Civilizata ( pretinsa ) se va dizolva .

 14. Baza de date a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), EUDRAVIGILANCE privind reactiile adverse la medicamente raporteaza in prezent 45.752 de decese si 4.522.307 leziuni in urma vaccinurilor COVID-19, in timp ce sistemul de inregistrare a reactiilor adverse la vaccinuri (VAERS) din Statele Unite raporteaza in prezent 29.031 de decese si 1.307.928 de leziuni in urma vaccinurilor COVID-19. Autoritati, vedete, politicieni, blogeri etc, pro-COVID continua sa moara subit sau sa devina invalizi dupa ce si-au batut joc cu cruzime de cei nevaccinati iar studii recente le confirma pe cele anterioare care spun ca persoanele vaccinate infecteaza persoanele nevaccinate. Deci, hai cu caterinca si bataia de joc cat mai aveti vreme.

  Translated with http://www.DeepL.com/Translator (free version)

 15. USA e in buda si asta se vede cel mai clar la sistemul lor bancar care prin dollarul ne-etalonat in AUR si acum ramas si fara garantia PETRO dupa amenintarea OPEC ca nu vor vinde la sub-pret doar ca sa le faca un hatar comnist americanilor, renuntand la PROFIT-ul capitalist !
  CAD banci la americani , la elevetineii care voiau, desi neutri 😀 , sa dea tancuru ukranilor care n-aveau bani in conturile CREDIT SUISEE contra rusilor care aveau bani (acum retrasi 😉 ) la CREDIT SUISSE !
  PS: Nici nemtilor nu le merge chiar bine …aud de la misteriosul MISHTEAUX
  ca DEUTSCHE BANK va cade desi e prea mara pentru a fi lasata sa cada … si ca inca secret V-A CADEA pentru ca daca DEUTSCHE
  BANK va fi BAIL OUT-ata va cadea …EUROIUL („secretele” astea nu le-au putut opaciza nici CIA nici BND-eaua si-au transoirat dupa vizita intre 4 ochi a BIDEN+SCHOLZ)
  VIN VREMI NASOALE ! a spus profetul Ieremia-Mishteaux-ION ! 🙁
  Nu-s bucuros de moartea batranilor insa … la batranete (de imperiu modern cu trai accelerat) se MOARE !
  NOBODY LIVE FOR EVER ! 😀

 16. Americanii nu pot Ucrainei prea multe tancuri Abrams din cauze de logistica si mentenanta. 1000 de tancuri nu stau si Ucraina nu poate avea avea capacitatea sa-si repare singura asa un numar mare, tot americanii trebuie sa se ocupe pe teritoriu polonez. Ca tanc principal pe langa cele sovietice tot Leopard, dar multe tari nu isi mai onoreaza promisiunile de la iceput.
  Problema nu este de ce poate armata ucrainiana(sau rusa),este de fapt de ce mai e vestul dispus sa faca in conditii economice ceprielnice, care vor acutiza consesul politic unanim din 2022, in 2023 can se anunta mari falimente mai grave ca in 2009, cresteri de preturi, inflatie.

 17. Oare cum reactiona America daca, prin absurd, Mexicul cerea alianta militara cu Rusia? Raspuns: Mexicul sters de pe fata pamantului in maxim o luna…

 18. „Acestea sunt întrebări […] la care se pare că nu se va răspunde vreodată”…
  NICI O GRIJĂ!
  Acestea sunt întrebări la care se pare că se va răspunde curînd, cînd orașele amerloce ultra-moderne și ultra-dotate IT vor cădea sub războiul civil urban inter-rasial, fabricile de armament amerloce se vor închide ca urmare a ceea ce am menționat deja, și întreg statul amerloc se va prăbuși ca un castel din cărți de joc, și nu numai din cauza fentanilului meksikan, ci din cauza invaziei ruse prin Alaska și a celei chineze prin Meksik!
  Și se pare că se va răspunde curînd, tot simultan cu la celelalte, și la întrebările privind ASASINAREA în 1963 a lui JFK, de către C.I.A. și F.B.I., și că pre mulți dîn siaju’ actual a’ Bideului vor „popi” rușii cînd vor prelua controlul „Statelor”… UIMITE…
  Știți de ce a căzut Imperiul Roman?
  …yezakt DE ASTA! …se numea și se numește CORCIREA POPULIMII! 2.5 milioane de imigranți ilegali în fiecare an, prin frontiera de sud? HAHAHAHAHAHAHA! …care implicit îngroașă rîndurili traficanților de Phentanyl, ca să trăiască șî iei, șî să răspunză cererii constipaților yankei alcoolici! …nici în visele mele cele mai umede n-am sperat așa ceva……[RumBurak Rishi, fanu’ endienilor deveniți urmași a’ lu’ măgaru’ Lincoln]
  https://www.youtube.com/watch?v=-09-jCFs_fk

 19. Americanii știu adevarul. Rusia nu poate fi învinsă., alungata peste granitele existente inainte de 2014.
  Cine crede altfel ori e naiv, ipocrit ori e prost de-a dreptul.
  Americanii intind coarda prea tare si pun in pericol pacea si siguranța cel putin in Europa..
  Economic Europa este intr-o situatie
  foarte dificilă . Europenii trebuie sa faca echipă si sa discute cu Biden.Drumul pe care America l-a trasat este o fundătură periculoasă și trebuie impreuna să gaseasca o solutie pentru PACE.
  POZITIONAREA care se coaguleaza la nivel mondial este un semnal de pericol pentru SUA.
  ZELENSKI distruge complet Ucraina intrun razboi pentru teritorii care au fost ale Rusiei.
  Are Europa curaj sa-i spună ferm lui Biden că trebuie oprit razboiul?
  PS. Revenim cu intrebarea; pe cine deranja Nord Stream? Trebuia îngenuncheata GERMANIA si slabita puternic Europa? Cui folosește?
  ȘTIȚI RĂSPUNSUL dar toate au o limită.

 20. @Gigione:oricare va învinge,noi tot prost vom ieși;amândurora le sunt caracteristice lăcomia sălbatică imperială,aroganța ,brutalitatea-sunt la fel și ne urăsc la fel,nici măcar nu se ascund…nu se intitula Ivan cel Groaznic „Țar al turor Rusiilor”-nu al „Rusiei”,nici moscovită,nici kieveană,nici a mai știu eu cărei „Rusii”;iar Ucraina -„Rusie” fiind și ea-vrea să uzurpe Moscovei puterea,zice că i-a venit rândul(nu propunea chiar schimbarea numelor-Moskovia etc)?nu vedeți atitudinea de „stăpân”în orice gest față de România?

 21. Victor Hansson este un „uliu”care a sustinut razboaiele in Afganistan si Irak ale clanului Bush si care are o boala pe negrii ce nu se poate ,vezi Ta-Nehisi Coates in The Atlanitic sau ziarista Kelefa Sanneh,
  Frumos ca sunt scosi la inaintare si rasisti, si ei sunt oameni si publicisti

  Ce nu pricepe sau se face ca nu pricepe este ca China nu ameninta pe nimeni, doar ca are un sistem social deranjant pentru iudeo americani fosti comunisti si isi vrea insula Taiwan inapoi, daca se poate ,se va ajunge la o intelegere ceva tip Puerto Rico
  Cred ca Hanson se intreaba cat o mai freaca SUA cu Ucraina si nu ii da decisiva de la Tg Jiu lui Putin,ii doare in tuhas pe americani de Europa

 22. Să vorbești despre infrângerea rusiei este o inepție,. doar un idiot nazist poate să scoată pe gură asemenea prostii. Occidentul, america azi finanțează și inarmează ukraina din greu, dar rusul incă nu luptă după capacitățile sale cu mercenarii NATO.. Infrângera rusiei inseamnă război mondial care nu poate fi decât nuclear. Iar rachetele lansate nu pot fi oprite chiar de unele nu-și ating ținta.. O asemenea avalanșă de explozii nucleare categoric șterg orice urmă de viață de pe terra. Cine crede că un astfel de scenariu e de acceptat și de forțat , ce poate fi decât un turbat nebun..Ca urmare , armele cumpărate și flancul de sud este sunt la fel o inepție, iar războiul cu rusia este exclus . Nu e posibil,, decât nuclear, ceea ce nu e de acceptat in nici un caz..

 23. @Oana in privinat nordstream-ului doar atat
  a fost isteata USA ca su.a franit misv economic unn aliat decare va avea nevoi in luota contra RUSSIA+CHINA ?
  Sunt acum USA si EUROPA-sabita-premeditat-prin_NORSTREAM
  ami pzernice in fata mastodontului ruso-asiatica decat erau daca lasau economia europeana in pace
  1. (= fara PLANDEMIE, fara CRIZA ENERGETICA si fara distrugerea Nordstream)
  gandeste-te ca toate relele sde la punctul 1 s-au intamplat recent in domnia decocratilor sub BIDEN !
  Unii in USA numesc NULAND-ieri prin ce-ai deja realizat GLOBAL , politic, financiar si militar
  TRADATORI DE TARA !
  🙁
  ca pro-republican sunt trist ! TRUMP e un CLOWN insa …ca OM-DE-AFACERI nu pur-sange dressat POLITICIAN a fost si va fi raul mai putin rau al USA !
  MAGA !

 24. ce-au reusit sa faca (sa indeparteze chiar si Arabia Saudita !) democratii condusi de clanul NULAND
  in ultimii 2-oi ani in rau USA-ei
  n-ar fi reusit TRUMP in 20 de mandate gandite cu fundul lui mare si gras !
  NULAND-ierii cu ciupilica au distrus in 2-oi ani intreaga credibilitatea a USA !
  JALEEEE ! le cade SWIFT-ul ,DOLLAR-ul, BANCILE si chiar si armata dupa rusinoasa retragere din faca LUPTATORILOR IN SHLAPI afghani !
  ATAT VA SPUN:
  – Daca-i bate ‘Mnezio si pierd in Ukraina (sau fac prostii radioactive) pe americani … sunt GLOBAL politic terminati ! OUT cu coborare pe stanga 🙁 !
  Mi-e mila de yankei cat nu-s fuduli .. . prostia o ai sau n-o ai DIN GENETICA neamului …fudulia e insa e pur-LIBERARBITRU ! 🙁

 25. Pe democrati si pe Biden ii asteapta alegerile, pierderile din Ucraina vor fi percepute ca infrangere tactica si infrangere la vot. Biden nu-si permite scaderea ajutorului financiar si militar acordat Kievului, constrans sa castige. Pe de alta parte rusii nu isi pot justifica esecuri noi sau alte cedari de teritorii, merg pana la epuziare la ultimul om. In cele din urma ultimul cuvant de spus il va avea Xi Jinping, direct interesat de pacificarea Ucrainei, stoparea razboiului va fi o mare victorie politica a Chinei prin negocieri, cu Kiev, respectiv cu Moscova, fiecare in parte.

 26. Capra raioasa cu coada pe sus, cei de peste garla o s-o tzina cu Batman pana vor ajunge …”pastrama a la nukes”…e logic la ce „elita” au pe la butoane acum…

 27. Cei de peste garla o sa zica Batman Batman pana vor ajunge „pastrama a la nukes”, bineinteles un strop de fentanil imbogateste aroma finala…

 28. S-ar parea ca razboiul din Ucraina e o buna ocazie a opozitiei americane sa faca inventarul rateurilor de-a lungul vremii trecute.E limpede ca US nu-si asuma o lupta directa, total distructiva,si abordeaza tema slabirii Rusiei prin lovituri multiple si repetate.Numai ca raspunsul rusilor e la fel .Infatuarea sau dezmatul liberal ii impinge pe americani sa inveleasca cu mantia democratiei cadavrul realitatii.Dar aceasta palavrageala continua si-a pierdut esenta diluindu-se cel mult in proiecte lgbt-iste sau „cancell culture”.De ceva timp presedintii americani si-au facut un crez din a proteja fundurile celor rataciti in dragoste si mai nou din daramarea statuilor fostilor generali.In timp ce ei le vor construi in mandatele urmatoare fraierii altor tari care inghit momeala isi distrug statele inchipuindu-si ce vor spune americanii cand vor afla ce vitejii au savarsit.Asta se intampla in UE dar nu si pe la altii.Grabindu-se in a deveni un nou imperiu US se grabeste sa aiba soarta fostelor imperii in fata imperiului bicefal Rusia-China .

 29. Rusii au tot dreptul istoric social cultural…..la Ucraina, la Kiev…Rusia Kieveana de cca 1000 de ani spune totul…Ucraina inseamna „margine”! Marginea cui? A cnezatului Rus de 1000 de ani! Nu marginea americanilor!!!
  Ce drept au occidentalii??? Ce drept au americanii??? Nici unul!!numai agresiune imperialista de acaparare de teritorii si resurse, incepand cu dezbinarea rusilor cu uniatia parsiva a catolicilor de la Brest, din 1595, pana la agresiunea nato in est dupa anii 90 si 2014, cand au finantat cu 5 miliarde de dolari lovitura de stat de a Kiev !!! Pentru ca iudeomasonii globalisti satanisti sa puna gheara pe resursele Ucrainei si sa provoace astfel pe rusi la al 3 lea razboi mondial pentru a instaura cea mai crunta dictatura din istorie : dictatura antihristica – lagarul digital mondial care ni se pregateste prin „crizele” lor provocate!!! Asta e adevarul!!!
  Trezeste-te!!!Ridica-te!!!
  Imparatul e gol !!!

 30. Cate intrebari inutile pentru un conducator care nu mai stie cum sa revina in Coliba Alba din gradina !

 31. Nu se pune problema unui razboi NATO vs Russia. In fapt, USA a reactionat la agresiunea Russiei ( cel mai probabil Putin a fost incurajat s-o faca precum a fost impins si Saddam sa invadeze Kuwait-ul) numai pentru a rupe alianta economica ruso-germana, in conditiile in care si relatiile sino germane erau in crestere. Pierderea controlului asupra deciziilor politice si economice ale Germaniei si implicit ale UE era de neacceptat pentru americani, indiferent daca sunt democrati sau republicani. Razboiul rece si cel din Ucraina este menit sa rupa marele proiect al Chinei de a lega Extremul Orient de UE si de a dezvolta industria manufacturiera ieftina in Asia centrala, misiune imposibila pentru capitalismul arogant al occidentului incapabil sa determine simpatie in zona economica vizata. In zona Pacificului USA sunt foarte ingrijorate de o eventuala reconciliere intre Japonia – China si intre cele doua Koreei si Japonia. Jocurile Chinei prin utilizarea nebunului de la Pyongyang vor impinge lucrurile catre o pace acceptata, durabila si garantata de China. Aceasta reconciliere ar duce la pierderi economice si politice grave in detrimentul intereselor americane.
  Globalizarea ca politica occidentala s-a spart in mai multe bucati iar o bucata mare o detine cel ce controleaza productia de marfuri a lumii intregi. Mi-e teama ca daca acum 30 de ani liderii mondiali importanti stateau la masa cu cei mai putin bogati, astazi cei ce erau umiliti atunci, nici nu mai vor sa mai vina la masa. Chestiune de politici pe termen lung sau politici pentru un mandat.
  Coruptia este sursa tuturor relelor.

 32. Ucraina si Occidentul nu fac altceva decit sa il tina pe loc pe Putin pina in momentul in care Rusia pleaca singura din Ucraina .Rusia nu are nevoie de intrega ucraina si nici nu o poate ocupa .Singura solutie ramasa (ucrainienii nu mai pot locui linga rusi 100 de ani de acum inainte ) este crearea unui cordon de protectie nelocuit care sa opresca inaintarea trupelor NATO in momentul decis de catre Occident totul doar spre a apara Moscova de loviturile de mare precizie ale Occidentului .Pot doar amenita cu lovituri nucleare in aceste locuri nepopulate dupa ce armata Rusiei va distruge orasele si satele din Donbas .Chiar azi au distrus zeci de astfel de localitati pregatind terenul pentru o retragere totala si o amenintare cu lovituri nucleare in aceste deja nelocuibile si nelocuite localitati .Protectia libertatii de miscare a lui Putin la Moscova(in alta parte nu mai poate merge fara sa isi riste viata ) este in fapt dorinta Rusiei .Nu o pot realiza daca rachetele de mare precizie se apropie prea mult .

 33. Bosorogul-senil-canceros Joe Biden (80 de ani) a comis un nou DELIR,in timpul discursului sau in fata parlamentului canadei,cand s-a exprimat: ” Asa ca astazi,aplaud China pentru ca a facut un pas inainte” a spus bosorogul Biden vineri,inainte de a se corecta. „Ma scuzati.Aplaud Canada…”. Bosorogul Biden vrea sa conduca lumea de azi si razboiul contra Rusiei,cand el nu stie nici pe ce lume traieste.

 34. „Planul Rusiei este de a-i mobiliza pe cei 100 de milioane de cetățeni pe care îi are în plus față de populația Ucrainei și de a-și mobiliza economia de zece ori mai mare și teritoriul de 30 de ori mai mare, pentru a pulveriza Ucraina și pentru a-i extenua pe patronii occidentali ai Kievului. Asta indiferent de prețul pe care Rusia va trebui să-l plătească.”
  Sunt de acord . Rusia n-a dorit o victorie blitz fiindca dupa retragere , Ucraina ar fi fost capabila sa reia lupta . Iddea lor este de a toca Ucraina , forta de lupta ucraineana si a extenua Occidentul. Bachmut e un loc unde sunt atrasi ucrainienii pt a fi macelariti in timp ce rusii sunt angajati doar cu Wagner , trupele regulate stand in expectativa pe o linie lunga a frontului . Rusia mizeaza pr problemele sociale ale europenilor si nu are nevoie sa incheie nici pace , nici macar armistitiu . Intentia lor e sa toace Ucraina . In momentul in care desfasoara o ofensiva si ii inving pe ucrainieni , Occidentul nu va mai inarma Ucraina , iar rusii n-ar mai avea justificarea sa piseze Ucraina .

 35. Cea mai mare amenintare pe termen lung cu care se confrunta Statele Unite este datoria nationala de 31 de TRILIOANE de Dolari. China este al doilea cel mai mare deținător strain al datoriei guvernamentale americane,care mai are titluri emise de Trezoreria SUA in valoare de 859,4 MILIARDE de Dolari,dupa ce si-a redus constant detinerile de titluri de trezorerie americane. China reducand dependenta de dolarul american. Presedintele american Joe Biden a cheltuit in primele 20 de luni de mandat mai mult decat orice alt lider din istoria SUA. Sub Joe Biden preturile la energie au urcat cu aproape 40% ,preturile la benzina cu peste 45% si alimente cu peste 19%.Dupa sabotare conductei de gaze Nord Stream de catre CIA,la comanda si acordul lui Joe Biden,acum CIA a primit ordin sa fabrice un ” articol de acoperire” dupa intalnirea cancelarului german Olaf Scholz cu Joe Biden,la Washington,pe 3 martie. Rezultatul colaborari dintre CIA si serviciile germane a fost publicarea in New York Times si Die Zeit pe 7 martie,la patru zile dupa intalnirea Biden-Scholz de la Casa Alba,a OPERATIUNA „ACOPERIREA”, in incercarea de mușamalizare a implicarii administratiei Biden intr-un act TERORIST asupra unui aliat NATO -Germania !.

 36. „Așa că astăzi, aplaud China pentru că a făcut un pas înainte”

 37. Invazia din Ucraina pare sa rezolve toate problemele Occidentului incepind cu federalizarea Europei continuind cu inarmarea Estului ce deja a scapat de armamentul sovietic si terminid cu SUA ce isi vinde armamentul (ca si Europa dealtfel) peste tot in lume Rusia nemaireusind sa acopere comenzile din trecut .Franta devine al doilea exportator de armament inlocuid Rusia .China este si ea blocata in Pacific de noua alianta de tip NATO ce are SUA in frunte .In Ucraina rusia nu poate cuceri nimic si sta in transee asa cum v-am tot zis cu citeva vreme in urma .Nu au cu ce si cu cine face fata armamentului occidental .Acum Rusia muta nuclear in Belarus ceea ce ofera alta oportunitate Occidentului ce va muta in EST multe dintre noile tehnologii militare si nucleare .Putin joaca in tabara Europeana dupa ce XI a plecat asa cum a venit de la Moscova .

 38. Din păcate, sua nu prea are de ales. Nu s-au descurcat deloc în Irak, Afganistan, Libia etc, nu știu ce mai vor acum. Iși imaginează că va fi mai simplu cu ceolovecii? Cred că au inebunit de tot!

 39. retragerea din Afghanistan + o eventuala 😉 pierdere 😀 in Ukraina
  IMPREUNA vor fi prea mult pentru votantii (inca ai) democratilor
  MISHTEAUX va face in asa fel incat cu minim efort …”stiind dinainte”
  TRUMP sa fie reales POTUS …de ce ? … ii e simpatic TRUMP ?
  NU … e doar un TEST pe care si-l pune din plictiseala (vezi BREXIT-ul 😉 si caderea din servere prin Comey psiho-manipulat 😉 a Hillarey Clit on !

 40. Noua Ordine seamana cu o distopie, in care protagonistul descopera ca familia, prietenii si vecinii au fost spalati pe creier si incepe sa-si puna la indoiala propria sanatate mintala. In viitor, sanatatea mintala se va baza pe disponibilitatea de a accepta platitudini mincinoase. Dar viitorul se intampla, acum. Cititi „The Soviet Art of Brainwashing”, un manual folosit in ,,scolile” de pregatire comunista atat in SUA, cat si in Rusia, incepand cu anii ’30.

 41. @gang stalking Am o rugaminte – mai pureti posta odata primul comentariu pentru ca democratii astia l-au sters!

 42. rahat bolsevic aruncat in ventilator de slavitorii imperiului maro al violatorilor de copii

 43. Toate intrebarile au raspunsuri reale deci logice. Depinde care de unde isi culege informatiile. Cei liberi si nemanipulati stiu toate raspunsurile spre deosebire de cei cu belciugu-n nas care se screm sa le inventeze.

 44. Bun,am inteles, dar de ce ignorati cu desavarsire puternica ofensiva de primavara a Ukrainei?

 45. Aici nu e vorba de soldati rusi. Aici e vorba de MERCENARI rusi recrutati de prin puscarii de catre Prigojin.

  Rusia nu pierde soldati pe front. Rusia pierde puscariasi, multi dintre ei deja condamnati pe viata, care oricum nu mai aveau niciun rol in societate. Deci rusii nu pierd nimic in schimb ce ucrainienii pierd totul.

  Continua tu sa-l provoci pe Putin si poate te trezesti cu o racheta in geam. Sa vedem atunci daca mai ai chef sa faci pe viteazul.

 46. @Nae Girimia: Pretul platit de rusi este doar cel uman. Economia Rusiei functioneaza normal cu exceptia noului tavalug profilat pe industria de aparare care lucreaza acum la foc continuu indiferent ca vorbim de uzinele traditionale sau altele reorientate in ultimile luni la productia de aparare. Nu se are in vedere doar ‘razboiul’ cu Zelenschi ci se fac stocuri militare mari pentru tot ce s-ar putea intampla rau la nivel mondial. Analistii profesionisti remarca avansul substantial al industriei de razboi din Rusia comparativ cu al tarilor nato care inca nici nu s-au apucat de treaba. Vorbind de Ucraina economia este ca si inexistenta. Nu mai produce nimic si a ajuns la mana altora in orice domeniu. Este foarte grav unde s-a ajuns, cine va hrani zecile de milioane de ucrainieni in acest an si in cel care vine daca luptele nu inceteaza? De reconstructia tarii nici nu mai amintim.

 47. @gica: Asa ti-a spus Radu Tudor, simbriasul Varanului batran? Ala repeta ca un elev silitor din zicerile profesorilor de la sienen.

 48. Nu intelegeti ? Rusia isi pierde toate contractele ce tin de exportul de armament .Rusia nu isi poate reface toate stocurile de rachete performante .Rusia si-a pierdut deja toata structura de transport livrare ce trimetea gazele naturale in Europa ca si cele doua conducte Nord Streeam . Rusia pierde zilnic mari cantitati de gaze ce ard ei neputind inchide puturile de forare .Rusia nu mai poate sprijini militar tarile in care are baze militare .Rusia nu mai are multi prieteni in lume iar ultimul care tocmai a facut o vizita la Moscova si-a luat jucariile si a plecat, dis de dimineata, fara sa aiba nici un rezultat .Putin devine supus unui mandat de arestare ce nu are termen de expirare decit in momentul in care cel vizat se prada .Putin nu mai are libertate de miscare in Moscova . Oricind rachetele NATO de inalta precizie ce se apropie de granitele Rusiei cu Ucraina iti pot baga focosul pe geam si de aici deranjul lui Medvedev ce doreste sa puna granitele unei noi Ucraine pe Nipru .Vi se pare ca Rusia are vreun cistig acum cind Germania si Japonia se pot inarma nuclear ?Nu pricepeti ca jocul Rusiei este pierdut si ca tot ceea ce a facut Putin duce la dezmembrarea Federatiei asa cum ne-a zis de mult doamna von der Leyen .

 49. @ bunul samaritean (0,58)…
  unde ai vazut tu „puternica ofensiva de primavara a Ucrainei”!???….LASA BAUTURA de la ora 0,58,face rau la cap pentru un pensionar mameluc !.

 50. rusia se retrage rapid din ucraina neavind forta necesara . vor sta in transee la granita initiala sute de ani .

 51. Trebuia ca si USA sa-si franga gatul undeva, candva. Nu mai e mult de asteptat.

 52. Văd că unii îl acuză pe Putin că folosește mercenari și pușcăriați , dar nu văd că în Ucraina luptă acum doar tineri ucrainieni luați cu forța la război ( că pe ceilați buni de carne de tun îi vedem cum fac legea prin România și în curând și prin Franța și Germania), și-n rest mercenari străini !

 53. Adevăratul motiv pentru care China înarmează Rusia în Ucraina
  de Con Coughlin • 26 martie 2023 la 5:00 am

  Așa cum Iranul a folosit războiul brutal al Ucrainei pentru a testa eficacitatea tehnologiei sale de drone și rachete, tot așa și complexul industrial-militar emergent al Chinei caută oportunități pentru a efectua o evaluare riguroasă a noilor sale sisteme de arme; Se pare că producătorii chinezi de arme sunt dornici să testeze eficacitatea noilor lor sisteme de arme în Ucraina.

  Dronele chineze, despre care rapoartele spun că urmează să fie livrate Ministerului rus al Apărării luna viitoare, le-ar permite rușilor să livreze focoase cu o greutate între 35 și 50 de kilograme.

  Armata Populară de Eliberare a Chinei se află în mijlocul unei masive consolidări militare, menită să facă din China puterea militară dominantă a lumii până la jumătatea secolului. Cheltuielile globale de apărare au scăzut cu 1,7 la sută în 2021, iar bugetul de apărare al SUA pentru 2024, cu o presupusă creștere de 3,2 la sută, după ce a luat în considerare o inflație de 6 la sută, este de fapt o reducere netă . Între timp, cheltuielile chineze pentru apărare au crescut cu 5,1%, până la 293 de miliarde de dolari.

  Ca parte a dezvoltării sale militare, care a început în 2013, Beijingul urmărește să integreze inteligența artificială în structurile sale de comandă și control până în 2035. În plus, investește masiv în noi flote de nave de război și avioane de război. în vederea anexării Taiwanului.

 54. De ce Occidentul a tăcut când americanii și NATO au atacat Serbia cu bombe cu uraniu sărăcit? De ce au tăcut când s-a dovedit că atacarea Irakului a avut la bază o mare minciuna dovedită? De ce n-au spus nimic când au adus adus americanii dezastrul in Somalia? De ce n-au scos o vorba despre dezastrul adus în Afganistan? Iată tot atâtea întrebări la care ar trebui să răspundă, dar nu se fac că aceasta nu exista.

 55. unii, cum este bunul samaritean, cred că războiul din Ucraina e doar între Rusia și Occident. Crezi că rușii aveau curajul să intre în Ucraina de capul lor? Iar războiul nu trebuie să se încheie repede, ci să țină cât mai mult, până ce una din tabere cedează. Asta este soluția în care nu se dorește un război mondial, cum au mai fost două. mai este o variantă… aceea că tot ce se petrece acum face parte din agenda implementării Marii Resetări. sau credeți că totul se resetează de bunăvoie, cu zâmbetul pe buze? așa cum femeia naște în chinuri, așa și noua ordine se va naște, pentru că ea este de fapt impusă omului simplu. acest război din Ucraina nu a fost și nu este gândit să se termine în 3 zile, el trebuie să țină până omenirea își schimbă punctul de vedere. dacaă războiul s-ar încheia acum, mulți vor spune… hai să ne reluăm viața de dinainte. dar după destul de mult timp în care oamenii vor trăi cu războiul, atunci când se va încheia, lumea nu se va mai gândi la o revenire a vieții ca înainte ci vor merge mai departe pe noile cărări pe care le-au bătătorit o vreme destul de lungă.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.